Start Stop Unit pomocy
Strona 1 z 1
Chat GPT:
Numer seryjny SSU jest unikalny dla każdego egzemplarza CX‑30 — nie ma gotowej tabeli "Tu numer, tam numer".
Aby go odczytać, potrzebujesz:
1. Diagnostyka z Mazda IDS (w serwisie),
2. Albo wysokiej klasy narzędzia jak Autel IM608, które odczytuje SSU i Out‑Code,
3. Lub wykupienia dostępu do serwisu Mazda Service Info i przesłania VIN + SSU.
W przypadku gdy warsztat lub dealer programuje klucze, to oni dostarczają numer i kody.
Reasumując numery te nie są publicznie dostępne.
Numer seryjny SSU jest unikalny dla każdego egzemplarza CX‑30 — nie ma gotowej tabeli "Tu numer, tam numer".
Aby go odczytać, potrzebujesz:
1. Diagnostyka z Mazda IDS (w serwisie),
2. Albo wysokiej klasy narzędzia jak Autel IM608, które odczytuje SSU i Out‑Code,
3. Lub wykupienia dostępu do serwisu Mazda Service Info i przesłania VIN + SSU.
W przypadku gdy warsztat lub dealer programuje klucze, to oni dostarczają numer i kody.
Reasumując numery te nie są publicznie dostępne.
Robsonka a powiedz mi czy istnieje jakakolwiek możliwość poza serwisowa na wymianę /naprawę tego modułu??? Pojawia mi się komunikat sporadycznie usterka push Burton z komunikatem poddaj samochód kontroli i moduł SSU jest jednym z podejrzanych. Zacznę w pierwszej kolejności od wymiany Aku ale SSU jest drugim podejrzanym. Generuje mi błąd b13d3 i b1026. Może podpowiedź gdzie szukać przyczyny? Z góry dziękuję za odpowiedź.
- Od: 16 cze 2025, 20:43
Penny napisał(a):Robsonka a powiedz mi czy istnieje jakakolwiek możliwość poza serwisowa na wymianę /naprawę tego modułu??? Pojawia mi się komunikat sporadycznie usterka push Burton z komunikatem poddaj samochód kontroli i moduł SSU jest jednym z podejrzanych. Zacznę w pierwszej kolejności od wymiany Aku ale SSU jest drugim podejrzanym. Generuje mi błąd b13d3 i b1026. Może podpowiedź gdzie szukać przyczyny? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Hej Pennny,
Czy udało Ci się namierzyć jaki był problem?
U mnie ostatnio pojawił się komunkat "usterka push Button" przy gaszeniu auta. Gdy go odpaiłem błąd znikł, ale gdy znowu go zgasiłem pojawił się ponownie. Dopiero po odejściu na parę mintu z kluczykiem od pojazdu, system jakby się zrestartował i aktualnie więcej się nie pojawia. Jak to wygląda u Ciebie?
- Od: 3 lip 2025, 12:31
- Auto: Mazda cx-30 sky active G (150KM) 2021, Hikari
Strona 1 z 1