Malowanie przedniej chromowanej listwy.
Strona 1 z 1
Dzień dobry, malował ktoś przedni chromowany element, ten nosek pod atrapą? Marzy mi się zmiana jego koloru na czarny, taki jaki wystepuje w czerwonej trójce. Orientuje się ktoś w kosztach, sposobie malowania? To spora misja z demontażem itp czy raczej prosta sprawa dla ogarniętych lakierni?
Może zamów z aliexpress czarny.
Nie wiem jak w CX30, ale ja byłem na tyle leniwy, że nie przeczytałem opisu kupując do swojego auta. No i w CX60 jest to kawałek plastiku na taśmie 2stronnie klejącej – nie polecam. Także jeśli zdecydujesz się coś kupić, przeczytaj opis 
Poza tym dobre 15 lat temu pomalowałem chromowaną nakładkę nad grillem w "6" czarnym matem, bez żadnych podkładów i specjalnych farb. Jako tako się to trzymało, przez lata było wiele odprysków, a te były srebrne. Natomiast chromy w lampach przeżyły do końca bez żadnych wizualnych problemów, więc malowanie "plastikowych" chromów nie może być jakoś specjalnie skomplikowane.

Poza tym dobre 15 lat temu pomalowałem chromowaną nakładkę nad grillem w "6" czarnym matem, bez żadnych podkładów i specjalnych farb. Jako tako się to trzymało, przez lata było wiele odprysków, a te były srebrne. Natomiast chromy w lampach przeżyły do końca bez żadnych wizualnych problemów, więc malowanie "plastikowych" chromów nie może być jakoś specjalnie skomplikowane.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Pisząc sposoby malowania źle to sprecyzowałem, chodziło mi o pokrycie właśnie jakiekolwiek tej listwy. Oklejanie brzmi sensownie.
Miał ktoś doświadczenie z tym? Jak z trwałością i kosztami? Może macie do polecenia firmę z okolic Trójmiasta?
Miał ktoś doświadczenie z tym? Jak z trwałością i kosztami? Może macie do polecenia firmę z okolic Trójmiasta?
darrecki napisał(a):No i w CX60 jest to kawałek plastiku na taśmie 2stronnie klejącej – nie polecam. Także jeśli zdecydujesz się coś kupić, przeczytaj opis .
Proszę o więcej szczegółów, co z tą listwą jest nie tak. Niedokładne wykonanie? Jakość? Odchodzi/odkształca się po montażu? Coś innego?
Przymierzyłem i o ile wzór włókna węglowego wygląda fajnie, to listwa średnio pasuje, ma ostre brzegi, trzeba wpychać w szczeliny, bo nie chce wejść. Leży sobie teraz na szafie i się kurzy.
Na ali są fajne rzeczy, mam np. cały grill do 3, który mi się super podoba i nieźle pasuje. Ale te wszystkie naklejane elementy ozdobne są tak z 10x za drogie i że tak powiem – gówniane
Na ali są fajne rzeczy, mam np. cały grill do 3, który mi się super podoba i nieźle pasuje. Ale te wszystkie naklejane elementy ozdobne są tak z 10x za drogie i że tak powiem – gówniane
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Strona 1 z 1