Witam. Pytanie dotyczy ładowania akumulatora w M-Hibid, odłączacie baterię od auta podczas ładowania?
W serwisie poinformowali mnie, że nie jest to wskazane i ładować należy na podłączonym aku. Ciekawy jestem jak to wygląda u Was, jakie macie doświadczenia.
Pozdrawiam
CX 30 M Hibryd 2020 jak ładować akumulator.
Strona 1 z 1
Ładuję akumulator na podpiętych klemach, kiedyś na odłączonych (jak miałem stary zwykły prostownik). Na odłączonych może później nie działać np. i-stop i coś tam jeszcze. Z czasem wszystko wraca do normy.
Jedynie na co trzeba zwrócić uwagę to dobry prostownik np. Ctek mxs 5.0 ( taki mam).
I podstawowa sprawa ,takie ładowanie powinno wykonywać się przynajmniej dwa razy w roku (przed latem i zimą).
Jedynie na co trzeba zwrócić uwagę to dobry prostownik np. Ctek mxs 5.0 ( taki mam).
I podstawowa sprawa ,takie ładowanie powinno wykonywać się przynajmniej dwa razy w roku (przed latem i zimą).
Dlaczego nie przekraczać 15v przecież to nie jest AGM. Mojego ładuje do 15.6vkrzychun napisał(a):Jak masz bezpieczną ładowarkę, która nie wyjdzie ponad 15V to można w samochodzie normalnie ładować. A jak jakimś prostownikiem manualnym no to odłączyć lepiej.
Strona 1 z 1