Kierunkowskazy przednie LED przekładka USA / EU
Strona 1 z 1
Cześć. Jestem na ostatniej prostej do przeglądu przed pierwszą rejestracją i dzisiaj walczyłem z wymianą ledowych kierunkowskazów (te w zderzaku) z wersji USA na europejskie. Niestety, o ile wtyczki pasują, to kierunki są martwe po podłączeniu. Powrót do wersji USA i wszystko działa. Czy ktoś przerabiał już ten problem? Coś trzeba przekodować? Inne piny we wtykach? Da się to jakoś ogarnąć? Help 

Update: po podłączeniu nowych kierunkowskazów światła pozycyjne się w nich nie włączają. Na oryginalnych lampach świecą się na pomarańczowo. Na zamiennikach nic. Zdarza im się krótko błysnąć na biało jak załączam światła. Podobnie kierunkowskazy – mignie na sekundę i wyrzuca błąd na desce. Czy nowe kierunki trzeba jakoś wkodowac do komputera? Nikt nie przerabiał tematu zmiany kierunkowskazów?
Update 2: rozmawiam sobie w tym wątku sam ze sobą, ale może komuś kiedyś się przyda – zamienniki kierunkowskazów nie zawsze chcą ''gadać'' z oryginalnymi lampami. Zwłaszcza w wersji USA. Po założeniu oryginalnych używek (EU) problem zniknął i wszystko pięknie działa. Zamienniki niestety musiałem odesłać. Nie da się ich zakodować / zaprogramować żeby działały poprawnie. Być może trafiłem akurat na taki zamiennik. Na oryginałach wszystko hula.
Nikt jeszcze nie wpadł na pomysł, aby po prostu pojechać do dobrego elektryka, najlepiej specjalizującego się w przeróbkach aut importowanych z USA/Kanady? 
expaby napisał(a):Mam podobne wyzwanie z kierunkowskazami. Czy któryś z kolegów ogarnął to bez wymiany ledów USA na EU? Szukam fachowca który to odpowiednio przeprogramuje. Będę wdzięczny za miar jeśli komuś się udało.
Są opcje z AliExpress około 300-550 zł lub oryginalne około 1100 zł. Trzeba zdemontować dolną część zderzaka i mieć dobry dostęp. Wszystko jest plug and play. Ale chiński działa około 2 minut po wyłączeniu zapłonu. 30 min na wymianę. Brak opcji przeprogramowania. Nie ma również możliwości łatwego dodawania języków innych niż angielski lub hiszpański. Więc użyj CarPlay
Dopisano 31 Dec 2024, 00:47:
expaby napisał(a):Byłem u elektryka, który przerabia auta z USA. Twierdzi, że jego komp się nie łączy z moim autem (jest za nowe). Zaproponował zakup kierunkowskazów z chińskiego portalu, dlatego szukam innego rozwiązania lub innego fachowca
Znam dobrego elektryka w Warszawie
- Od: 31 gru 2024, 00:40
- Auto: Mazda CX-30 2023 2.5 Carbon Edition AWD
Strona 1 z 1