stavros2002 napisał(a):Każdy ma swoje preferencje. Dla krasnali może być ok, dla 4 osób 180 cm i więcej, auto jest za ciasne na dłuższych dystansach, a bagażnik mieści tylko kabinówki. Naszym rodzinnym samochodem spokojnie pakujemy się w 4 osoby na wyjazd do Chorwacji z lodówką samochodową, 2 supami i bez boxa dachowego.
Kabinówki powiadasz? Jakoś nie miałem problemu żeby spakować normalną walizkę wypchaną po brzegi, wie kabinówki, plecak z elektroniką i milion innych gratów, które zabierają z zobą kobiety (1 mała i 1 duża). Owszem, nie jest to jakieś super przestronne auto ale bez przesady. Na trasach wygodnie się jedzie i nie jest jakoś klaustrofobicznie.
Dopisano 12 lip 2024, 19:25:jender napisał(a):Co masz tu na myśli? Coś w stylu skaczących obrotów przy takim samym poziomie wciśnięcia pedału gazu czy coś w stylu zabrudzonej przepustnicy albo zalanych świec?
Coś w stylu uszkodzonej cewki. I występuje tylko przy umiarkowanym przyspieszaniu. Jeśli wciśniesz pedał w podłogę, to raczej nie poczujesz. Przyspieszasz, przy 2krpm jest delikatny dołek na ułamek sekundy i przyspieszasz dalej.
Jeśli chodzi o szyby, to już kilka miesięcy po zakupie miałem głęboką rysę na froncie. Nie wiem skąd. Z biegiem lat szyba porysowała się od wycieraczek (widać takie mikrorysy pod słońce, na pewno wiesz o co chodzi). Polecam okleić folia PPF przynajmniej przód.
A, i jak będziesz słuchał tych co ci polecaja skrzynie DSG czy KIE xCeed, to będziesz w zimę w trampkach chodził. Spostrzeżenia innego użytkownika dotyczące laga w DSG potwierdzam w 100%. Jak chcesz się włączyć szybko do ruchu, to możesz spodziewać się brązowych gaci. Ja nigdy nie zapomnę ciężarówki pędzącej na mnie. Ja wciskam pedał w podłogę, a tu nic się nie dzieje. Trauma na całe życie. Unikaj, kolega z pracy właśnie zapłacił 13k za remont takiej skrzyni, a u moich teściów rozleciała się przy 70kkm przebiegu.