Czas oczekiwania
1, 2
Mam do odstąpienia Mazdę CX-30 w wersji Kanjo z pakietem Sport w kolorze Polymetal Grey, która ma być u dealera na przełomie grudnia i stycznia -odbiór od dealera w Krakowie. Jak jest ktoś chętny proszę o wiadomość na priv.
Ja już po odbiorze, pierwsze 100 parę KM zrobione. Z pogodą trafiło się idealnie, bo od dzisiaj roztopy i samochód czeka w garażu, aż przejdziemy z fazy pluchy na jakąś w miarę normalną.
Pierwsze wrażenia, takie same jak 2 lata temu, gdy pierwszy raz przejechałem się autem.(mhh mazdowy manual) Miałem zrobić fotki w salonie na pamiątkę, ale z wrażenia zapomniałem
.
Wziąłem listwy ozdobne na progi oraz aluminiowe nakładki na pedały ( spodziewałem się gorszych, patrząc na zdjęcie w "akcesoriach" ale w rzeczywistości dają radę.
Pierwsze wrażenia, takie same jak 2 lata temu, gdy pierwszy raz przejechałem się autem.(mhh mazdowy manual) Miałem zrobić fotki w salonie na pamiątkę, ale z wrażenia zapomniałem

Wziąłem listwy ozdobne na progi oraz aluminiowe nakładki na pedały ( spodziewałem się gorszych, patrząc na zdjęcie w "akcesoriach" ale w rzeczywistości dają radę.
- Od: 27 maja 2019, 21:35
Witam Szanownych Forumowiczów, to mój pierwszy post jako świeżo upieczony właściciel CX30.
Mazdę zamawiałem w Belgii (tu mieszkam), w ostatnium dniu sierpnia. Dotarło do dealera po ok. 5 miesiącach, czekam teraz na rejestrację auta. Zamówiłem wersję skycruise (odpowiednik Enso) z silnikiem e-SkyactiveX, Bose jest na pokładzie : ) Produkcja w Japonii.
W drodze kilka gadzetow z ali – chlapacze, folie na piano, bezprzewodowe AA z https://www.aawireless.io/.
Z ciekawostek, wyszło trochę taniej niż w PL, akurat trafiłem na jakąś promkę Mazdy w Belgii.
Mazdę zamawiałem w Belgii (tu mieszkam), w ostatnium dniu sierpnia. Dotarło do dealera po ok. 5 miesiącach, czekam teraz na rejestrację auta. Zamówiłem wersję skycruise (odpowiednik Enso) z silnikiem e-SkyactiveX, Bose jest na pokładzie : ) Produkcja w Japonii.
W drodze kilka gadzetow z ali – chlapacze, folie na piano, bezprzewodowe AA z https://www.aawireless.io/.
Z ciekawostek, wyszło trochę taniej niż w PL, akurat trafiłem na jakąś promkę Mazdy w Belgii.
- Od: 16 lut 2023, 13:11
- Auto: CX30 e-SX
Witajcie,
zamowilem w czerwcu 2022 mazde CX-30 hikari. Wstępnie dostalem informacje że bedzie w grudniu co jednak się nie wydażyło ...
Aktualnie podobno ma być końcem kwietnia – przyznam że dość sporo to trwa.
Zastanawiam się czy nie czekam podwójnie bo auto zamowione przezemnie zostało komuś sprzedane a ja czekam kolejną ture, zdażył sie komuś taki przyapdek??
Pozdrawiam
zamowilem w czerwcu 2022 mazde CX-30 hikari. Wstępnie dostalem informacje że bedzie w grudniu co jednak się nie wydażyło ...
Aktualnie podobno ma być końcem kwietnia – przyznam że dość sporo to trwa.
Zastanawiam się czy nie czekam podwójnie bo auto zamowione przezemnie zostało komuś sprzedane a ja czekam kolejną ture, zdażył sie komuś taki przyapdek??
Pozdrawiam
Niektóre egzemplarze idą dłużej jeśli na grubo poleci sie ze specyfikacją – kwestia braku niektórych podzespołów na produkcji. Z tego co wiem od wiosny już tych problemów w zasadzie w żadnych markach się nie odnotowywuje także jeśli nadal czekasz to już chyba coś kombinują. Ogólnie inflacja zrobiła swoje, niektórzy wstrzymali się z zakupami, więc kolejki po auta też mocno się skróciły względem tego co było chociażby w pandemii – bez porównania.
Edit: CX-30 zamówiona pod sam koniec czerwca. W pierwotnej wersji miała być na luty 2024 a już stoi u dilera. Czas oczekiwania 4 miesiace i 1 tydz co uważam za bardzo dobry wynik. Na poprzednia 3 w 2018 czekałem około pół roku
Auto było zamówione na początku lipca 2023, miało być wstępnie na koniec lutego 2024. Podczas jednego z kontaktów wyszło że samochód będzie w salonie 21.11 a w rezultacie auto dotarło wcześniej, i odbiór nastąpił 29.11 po dopełnieniu wszelkich formalności.
- Od: 2 lip 2023, 10:13
- Auto: CX-30 AWD
mbawilk napisał(a):Auto było zamówione na początku lipca 2023, miało być wstępnie na koniec lutego 2024. Podczas jednego z kontaktów wyszło że samochód będzie w salonie 21.11 a w rezultacie auto dotarło wcześniej, i odbiór nastąpił 29.11 po dopełnieniu wszelkich formalności.
Dobrego prowadzenia!
Czekałem jakieś półtora miesiąca czyli standard. Auto zamówione pod koniec czerwca. Do odbioru było przed połową sierpnia, ale odbierałem we wrześniu po powrocie z wakacji. To było w 2021 jeszcze w czasach opóźnień covidowych.
1, 2