Witam!
Czy wymieniał ktoś z Was klocki hamulcowe z przodu, poza salonem? Jeżeli tak to proszę o informację jakie to były klocki i ewentualnie numer OEM Mazdy. Na klockach, które mam zamontowane fabrycznie nie ma żadnych oznaczeń i nazwy producenta a chciałbym dobrać właściwe. Z tyłu natomiast są założone fabrycznie klocki Ate. Pozdrawiam.
Jakie klocki hamulcowe?
Strona 1 z 1
Po zamienia na EBC Green Stuff hamulec jest dużo czulszy, a nie taki gumowaty. Wystarczy lekko nacisnąć i od razu reaguje, ale dla niektórych może to być mniej komfortowe. Mnie to pasuje. I żeby nie było, po pierwsze to ten same klocki co w CX-3 (przód), a jeździłem też CX-30, 3 i nawet w MX-5 wszędzie ten gumowaty hamulec. Teraz mam na ostro biorący od razu (mam z przodu i z tyłu EBC Green Stuff i tarcze nacinane, ale nacięcia to bardziej dla wyglądu niż lepszego hamowania). I jakby kogoś kiedyś natchnęło na nawiercane (a nie nacinane) – ja osobiście odradzam, same problemy z nawiertami są.
Ori hamulce w Mazdzie to jakaś pomyłka juz tu kiedyś o tym pisałem ale jeżeli po zmianie tarcz i klocków jest lepiej to dobra a nawet bardzo dobra informacja, tez lubie jak hamulce biorą na ostro a nie jak w starym polonezie.
Strona 1 z 1