Mam od wczoraj a jutro pierwsza trasa do Siedlec i Węgrowa
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Będzie docieranie ale z sensem i ekonomią

www.mazdaspeed.pl
stettiner napisał(a):Witam Serdecznie
Widać z tego, że albo nie potrafię jeździć ,albo po prostu stwierdzenia fachowców, że Cx30 pali ok 0.5 l/100km więcej od M'3' są nieprawdziwe
paww napisał(a):co do spalania, przejechałem tym samochodem 24 tys km, silnik 186 km AT, nie wiem jak jeździcie, nie wiem co za cuda dzieją się w Waszych samochodach. u mnie rekord to 6.8 przy spokojnej jeździe, najczęściej 7,5-8,5. Mazda napisala niezla bajke o tym silniku
krzychun napisał(a):Poza tym ruszenie z silnik i skrzyni rozgrzanej, a zimniej to nawet na 30-40km będzie 1l różnicy w spalaniu nie mówiąc o krótszych dystansach, o zmienności ruchu czy sposobie jazdy nie wspomnę.
corky1 napisał(a):Akurat skrzynie automatyczne Mazdy do najbardziej oszczednych w zużyciu nie należą.
krzychun napisał(a):Pytanie co to za trasa, bo trasa to krajówka z ograniczeniem 90km/h, potem kawałek 50km/h i znowu 90km/h. Tam pewnie pali to 4.9l/100km (zresztą G pewnie też można taki wynik osiągnąć), a trasa to także autostrada gdzie się jedzie pod 150km/h (140km według GPS) i często trzeba zwalniać do 80-90 przez ciężarówki i potem but do 150km/h więc tam pewnie pali to 8,5. Zgadza się?
Poza tym ruszenie z silnik i skrzyni rozgrzanej, a zimniej to nawet na 30-40km będzie 1l różnicy w spalaniu nie mówiąc o krótszych dystansach, o zmienności ruchu czy sposobie jazdy nie wspomnę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: mariusz_70, ruper_323f i 12 gości
Moderatorzy CX-30 / CX-50 / CX-60, Moderatorzy CX-3 / CX-5 / CX-7 / CX-9