Pierwszy przegląd
Strona 1 z 1
U mnie gdy odbierałem auto typ ustawił na 20kkm i tak zostało do pierwszego przeglądu, na którym ustawiono nową wartość. Nie mam żadnych niespodziewanych ostrzeżeń aczkolwiek gdy zbliżał się termin przeglądu, to komunikat na desce był uciążliwy.
Miałem tak samo – komunikat pojawił się przy ok. 16 tys. km, na początku stycznia. Przy każdym uruchomieniu odległość do przeglądu ustawiała się na 1000 km i tak zostało do samego końca. Przegląd zrobiłem w połowie marca, przy stanie 19700 km. Nie powiem, jest to wkurzające...
Do przeglądu zostało mi jeszcze ze 4 miesiące, obecnie mam ~10000km i chcę wymienić olej bo do lipca pewnie dobiję do 15000, a nie chcę tego świeżego oleju z opiłkami trzymać w silniku.
I teraz pytanie: po tej jutrzejszej wymianie mogę zresetować stan oleju i ten komunikat przestanie się pojawiać, czy muszę to badziewie trzymać aż do przeglądu? xD
I teraz pytanie: po tej jutrzejszej wymianie mogę zresetować stan oleju i ten komunikat przestanie się pojawiać, czy muszę to badziewie trzymać aż do przeglądu? xD
Po rozmowie z serwisem Mazdy przegląd należy zrobić po roku lub 20 tys. km co nastąpi wcześniej.
Dlaczego tak się stało że przebieg się skrócił, może dla tego że ktoś sobie poklikał w ustawieniach i uległ zmianie bo można to zrobić ręcznie. Więc jak wymienisz olej to raczej będziesz mógł sobie zmienić tą informację.
Dlaczego tak się stało że przebieg się skrócił, może dla tego że ktoś sobie poklikał w ustawieniach i uległ zmianie bo można to zrobić ręcznie. Więc jak wymienisz olej to raczej będziesz mógł sobie zmienić tą informację.
Cześć, jestem po pierwszym przeglądzie, w sumie wszystko OK ale musieli w serwisie dolać 0,3 l płynu chłodniczego bo był poniżej max, nawet filmik z przeglądu nagrali i widać że w zbiorniczku jest trochę poniżej MAX. Czy również miał ktoś taki temat że auto po pierwszym roku użytkowania ma dolewkę płynu chłodniczego
??? Mnie zapewniali że to normalne ale dla mnie jak auto żre płyn to nie jest normalne.
Pozdo
Pozdo
Na kasę to mi się nie wydaje bo za 0,3 litra płynu mam na fakturze 4,60 zł
ale ile było rok temu po odbiorze auta to nie wiem bo nie zaglądałem w zbiorniczek.
Odkopię wątek.
Jak obecnie wygląda sprawa z tolerancją na termin przeglądu gwarancyjnego? Jeżeli rok mija np 10 lipca a przegląd umówię na 11 lipca, to gwarancja przepada?
Nie mogę nigdzie znaleźć czy/w jakiej wysokości takie widełki występują.
Jak obecnie wygląda sprawa z tolerancją na termin przeglądu gwarancyjnego? Jeżeli rok mija np 10 lipca a przegląd umówię na 11 lipca, to gwarancja przepada?
Nie mogę nigdzie znaleźć czy/w jakiej wysokości takie widełki występują.
Z tego co kiedyś powiedział mi pracownik ASO, pierwsze dwa przeglądy są mniej ważne niż ostatni trzeci. Czemu tak jest już nie pamiętam.
Co do widełek czasowych na pierwsze dwa to kilka dni nie robi różnicy, kilometry do 1000. Zaś przy trzecim nie można przekroczyć kilometrów i daty.
Przy takich pytaniach najlepiej wysłać zapytanie do swojego ASO.
Co do widełek czasowych na pierwsze dwa to kilka dni nie robi różnicy, kilometry do 1000. Zaś przy trzecim nie można przekroczyć kilometrów i daty.
Przy takich pytaniach najlepiej wysłać zapytanie do swojego ASO.
Witam a ile obecnie kosztuje pierwszy przegląd ? Co jest w cenie przeglądu a za co trzeba dodatkowo zapłacić ? Proszę kolegów o info Jestem świerzakiem, a nie che się zdziwić. pozdrawiam
dominn_107 napisał(a):Witam a ile obecnie kosztuje pierwszy przegląd ? Co jest w cenie przeglądu a za co trzeba dodatkowo zapłacić ? Proszę kolegów o info Jestem świerzakiem, a nie che się zdziwić. pozdrawiam
czesc
olej 500, filtry 290, obsługa serwisowa 740 i jakaś uszczelka- łacznie 1540-Warszawa
można dostarczyć własny olej. dodatkowo proponowano zawieszkę przeciw kunom pod maskę
dominn_107 napisał(a):Dzięki[/quotdominn_107 napisał(a):Witam a ile obecnie kosztuje pierwszy przegląd ? Co jest w cenie przeglądu a za co trzeba dodatkowo zapłacić ? Proszę kolegów o info Jestem świerzakiem, a nie che się zdziwić. pozdrawiam
Generalnie ceny w różnych ASO są podobne (±100 zł). W Jaremko Wrocław na początku br. koszt obsługi serwisowej wynosił 850 zł, a razem z materiałami prawie 1.500 zł.
Strona 1 z 1