Cx30 ceny przeglądów
Możecie doradzić gdzie można kupić elementy do przeglądu w dobrej cenie poza olejem ?
- Od: 21 lut 2022, 19:31
- Auto: cx-30
Czy ktoś może mi wskazać terminarz obowiązkowych przeglądów gwarancyjnych? Nigdzie nie mogę tego znaleźć. Mam na myśli coś w stylu (1 rok/10000km). Tabelka w instrukcji jest jakaś dziwna.
Przy pierwszym przeglądzie liczy się od daty zarejestrowania pojazdu czy daty wydania pojazdu
?
Przegląd po 1 roku / 20 tys. km, 1815 zł z tym, że dodatkowo montowany był spryskiwacz kamery cofania (robocizna 350 zł), schowany pod deskę tracker (podłączany do OBD, na przedłużaczu o długości 60cm) oraz wymienione lewe pióro wycieraczek. Nie było potrzebny wymiany elementów układu hamulcowego ani zawieszenia, jedynie filtry i olej.
Witam czy ktoś z Szanownych kolegów korzystał z ASO Opole/Wrocław ? 1 przegląd. Jaka cena i co w cenie się zawiera? Pozdrawiam
Hej a podłączają pod komputer mazdę i wgrywają najniwsze poprawki ? Czy jest to w cenie?
dominn_107 napisał(a):Hej a podłączają pod komputer mazdę i wgrywają najniwsze poprawki ? Czy jest to w cenie?
Jeśli są do tego konkretnego auta dostępne, a nie zostały jeszcze wprowadzone fabrycznie, to powinni to zrobić (np. znany problem ze zbyt długim przechodzeniem różnych podsystemów auta w tryb uśpienia po zamknięciu auta, które bardzo szybko drenowało akumulator). Jeśli masz na uwadze aktualizację oprogramowania Mazda Connect to z doświadczeia wiem, że trzeba się o to upomnieć, bo pracownik ASO często przedstawia stanowisko, że "jeśli wszystko panu działa to nie ma potrzeby aktualizować".
A jeśli chcesz zaoszczędzić trochę kasy na przeglądzie to sam kup odpowiedni olej silnikowy i podkładkę pod korek spustowy. Filtr Mazda OEM akurat nie jest przesadnie drogi, a zawsze to oryginał. Filtr powietrza zapewne nie zdążył się zabrudzić, więc zostawią na kolejny rok. Niestety na filtrze kabinowym nie oszczędzimy, bo nie ma jeszcze pasującego zamiennika Mann/ Filtron, a oryginał jest b. drogi.
Pierwszy przegląd po roku – 1430 PLN. Nie, nie miałem własnego oleju. Wychodzę z założenia, że jeśli stać mnie było na auto za 100 koła, to raz do roku mogę zapłacić te 100 czy nieco więcej złotych za olej "mazdowski" (w moim przypadku to 335 zł za 4,2 l oleju) i mieć gwarancyjny spokój. Tym bardziej, że silnik oleju nie bierze.