Mazda Connected Services
1, 2
Może nie ma w Maździe. W Astrze ze 4-5 lata temu był taki moduł komunikacji z abonamentem rocznym. Można było więcej rzeczy sprawdzić i uruchomić. Oczywiście bez odpalania zdalnego bo to nie legalne w UE. Odpalanie zdalne Mazda miała już dawno temu w USA moduły do domontowania (w USA to bardzo popularne) mam nawet dokumentację co trzeba kupić i jak zamontować. Śmieszne jest to, że to omija immobilizer, ale wystarczy otworzyć drzwi lub maskę i auto od razu zgasi silnik. Na pilota (o większym zasięgu) i kiepsko działające przez internet właśnie.
worn napisał(a):Skąd to info?
W sklepie Play w odpowiedzi na pytanie w komentarzu do aplikacji MyMazda jest napisane: "Rocznik modelowy 2022 Mazdy CX-30 oferuje już pakiet usług połączonych"...
Faktycznie coś ruszyło, ale wciąż to jest upośledzone w stosunku do tego co jest od dawna w USA. Doszły jakieś pierdoły, ale odpalić dalej nie odpalimy zdalnie auta.
Czy już ktoś dzwonił do serwisu i pytał jak to zamontować do rocznika 2021?
Przy okazji innej sprawy zapytałem o to Importera i to odp. jaką otrzymałem:
"usługi podłączone – producent nie planuje ich wprowadzać do starszych modeli. Oprócz oprogramowania, instalowany jest dodatkowy moduł"
"usługi podłączone – producent nie planuje ich wprowadzać do starszych modeli. Oprócz oprogramowania, instalowany jest dodatkowy moduł"
Więc w czym problem??... Zakupić moduł w aso.
Obawiam się, że się nie da – patrząc na innych producentów to jeśli z fabryki wyjechało bez usług online to niestety nie da się tego dołożyć. W poniedziałek odstawiam Madzię na przegląd, zapytam, ale naprawdę wątpię.
dominn_107 napisał(a):Więc w czym problem??... Zakupić moduł w aso.
No właśnie w tym, że "producent nie planuje wprowadzić ich do starszych modeli", więc nie zamówisz tego modułu w ASO i nie będzie dedykowanego TSB na montaż tego systemu do tych modeli. Jeśli po okresie gwarancji uda Ci się zakupić gdzieś taki moduł to komu powierzysz montaż, diagnostykę i zestrojenie tego wszystkiego?
Nie znam się na tym i nie wiem czy rzeczywiście Mazda CX-30 nie ma modułu WiFi a może ma tylko jest zablokowany i dlatego nie ma tej usługi łączenia z telefonem, a nowe modele na rok 2022 będą już w to wyposażone lub odblokowane....
dziwne że takiego modułu nie można dołożyć zwłaszcza że CX-30 produkowany na USA w tej samej fabryce w Meksyku co na UE od samego początku jak tylko pojawiła się na na ich rynku CX-30 jest w to wyposażona.
Załączam zdjęcie pobrane z internetu z USA.

Załączam zdjęcie pobrane z internetu z USA.
Paolo napisał(a):Gazda napisał(a):rodukowany na USA w tej samej fabryce w Meksyku co na UE
Kolego, a nie jest tak, że wszystkie ex są produkowane w Japonii?
Z tego, co wiem to import na rynki eu jest z Japonii, jak i Meksyku, ale zawsze można dopytać o tę kwestię Importera.
1, 2