Witam
Zakupiłem wideo rejestrator który posiada trybu parkingowy i zestaw okablowania do stałego zasilania. Przewód VCC (żółty) podłączam do obwodu, który aktywny jest po włączeniu zapłonu ,natomiast
przewód ACC (czerwony) do obwodu zasilania stałego, np. bezpieczniki w wewnątrz samochodu które wszystkie są napięciem. W które miejsce podłączacie przewód VCC, pomijając gniazdo zapalniczki , które chciałbym zostawić wolne.
Pozdrawiam.
Podłączenie wideo rejestratora jazdy
Strona 1 z 1
Witam , ja założyłem do siebie NEXTBASE 222X podłączony jest pod powerbank OsramBattery start 200 ponieważ ma tryb parkingowy to go podłączyłem z obawy że wyładuje mi baterie na razie w fazie testów .Pozdrawiam Marek
- Od: 24 sty 2006, 01:30
- Auto: 626 2000l V16 1996
2 1,4 2003, cx30 2019 Hikari SKAJAKTIW G , Machine Grey, AWD , MT
Witam, podłączałem tez na próbę VANTERE N2S przez orginalny przewód do gniazda OBD ale brak jest reakcji wideorejstratora czyżby brak zasilenia, po podłączenie drugim kablem pod gniazdo zapalniczki wideorejstrator zadziałał ,przewód pod gniazdo OBD jest alternatywnym wyjściem żeby nie wozić powerbanku. Proszę o podpowiedż czemu nie działa na kablu podłączonym pod gniazdo OBD.
zakupiłem przewód do bezpośredniego podłączenia wideo rejstratora proszę o podpowiedz w który bezpiecznik się podpiąć w kabinie kierowcy .Pozdrawiam
Przerobiłem ten temat dość obszernie.
I jest tutaj dość spory problem,
gdyż mazda cx-30 nie posiada accessory bezpiecznika w kabinie kierowcy.
Przegrzebałem Internet, i znalazłem intrukcję instalacji ładowarki bezprzewodowej oraz lusterka przyciemnianego.
Jest tam jasno napisane, że należy 'zwampiżyć' plusa z kabelków do poduszki powietrznej,
które znajdują się pod słupkiem od strony kierowcy.
https://www.mazda3revolution.com/attachments/bckav7210-pdf.275696/
Strona 6.
Na zdjęciu – 3ci kabelek od dołu (zielony), 2gi rząd.
Można również podpiąć się pod plusa lusterka przyciemnianego na górnym panelu, nie pamiętam dokładnie który to był kabelek.
I jest tutaj dość spory problem,
gdyż mazda cx-30 nie posiada accessory bezpiecznika w kabinie kierowcy.
Przegrzebałem Internet, i znalazłem intrukcję instalacji ładowarki bezprzewodowej oraz lusterka przyciemnianego.
Jest tam jasno napisane, że należy 'zwampiżyć' plusa z kabelków do poduszki powietrznej,
które znajdują się pod słupkiem od strony kierowcy.
https://www.mazda3revolution.com/attachments/bckav7210-pdf.275696/
Strona 6.
Na zdjęciu – 3ci kabelek od dołu (zielony), 2gi rząd.
Można również podpiąć się pod plusa lusterka przyciemnianego na górnym panelu, nie pamiętam dokładnie który to był kabelek.
Strona 1 z 1