Witam,
Jaki rozmiar kół na zimę będzie lepiej wybrać do CX30 122KM napęd przedni: mniejsze 16' czy większe 18' ?
Drugi komplet kół na zimę
Strona 1 z 1
No to zależy na czym Ci zależy. Na pewno 18-stki wychodzą drożej. Za to auto jest stabilniejsze i ładniejsze zimą... Ze swojej strony powiem że Continentale 18 cali te TS850 SUV to najlepsze opony zimowe jakie miałem.
Ja też dostałem z 500 zł zimowe opony 18 C więc to już moja niby druga zima od Lutego będzie i jestem zadowolony
Po drugie wtedy nie musi np. kupować lub szukać drugich felg do zimówek
Po drugie wtedy nie musi np. kupować lub szukać drugich felg do zimówek
Cały czas przekładam opony na jednych felgach.
Jest rotacja i wyważenie średnio co pół roku....
Aktualnie testuję
Vredestein
WINTRAC XTREME S 215/55 R18 95 H
Jest rotacja i wyważenie średnio co pół roku....
Aktualnie testuję
Vredestein
WINTRAC XTREME S 215/55 R18 95 H
Jeśli miał bym kupować drugi komplet felg z przeznaczeniem zima to kupił bym 16 a na nie opony z dużym balonem
. Najlepsze oczywiście na zimę stalówki (sól , piach )ale kategorycznie bez kołpaków
.Co do kontroli ciśnienia to przy stalówkach może być problem , ale pewnie jakoś można go komputerowo wyłączy( robiłem tak przy wcześniejszym aucie Bmw F30 i tam zima to były stalówki 17). Jednak biorąc pod uwagę nasze ostatnie zimy i brak śniegu , mrozu przez prawie całą zimę postawił bym na 16 aluminiowe(mniejszy koszt felg i opon ) lato oczywiście musowo 18
.
Ja osobiście mam na zimę 18 i opony Yokohama ,ale cały zestaw wraz z czujnikami dostałem za 500 stówek od dealera
.
Ja osobiście mam na zimę 18 i opony Yokohama ,ale cały zestaw wraz z czujnikami dostałem za 500 stówek od dealera
Strona 1 z 1