Mam pytanie Szanowni forumowicze. Zakupiłem vidoerejestrator oraz odpowiedni adapter i przejściówki do podpięcia pod bezpieczniki.
Potrzebny będzie i 12V po stacyjce i stałe, bo zależy mi też na trybie parkingowym, Adapter, który jest dołączony do videorejestratora, ma dodatkowy przewód ACC, który pozwala na aktywację/deaktywację trybu parkingowego w kamerze wraz z zapłonem samochodu. I ten przewód potrzebuję podpiąć pod stałe napięcie. Których bezpieczników mogę użyć, czyli bez konsekwencji wyjąć podłączyć i włożyć? Jeden do napięcia po stacyjce drugi z stałym napięciem.
Dodam, że adapter ma też zabezpieczenie akumulatora pojazdu przed całkowitym rozładowaniem uniemożliwiającym rozruch.
Mazda to CX5 KF (2018r)
Videorejestrator, adapter i podpięcie pod bezpieczniki.
Strona 1 z 1
@mario-k nie wiem czy doczytałeś, że adapter ma zabezpieczenie przed całkowitym rozładowaniem akumulatora, działa to mniej więcej tak, że gdy wykryje za niskie napięcie (możliwość regulacji od 11,8V do 12,4V), poprostu odcina zasilanie kamerki. Nie mam zamiaru ustawiać też trybu parkingowego na ciągłe nagrywanie, tylko aby aktywował się on dzięki czujnikom ruchu i wstrząsu.
- Od: 24 mar 2018, 23:06
- Auto: CX-5, benzyna 2,5L 6AT 4WD, 2018r. SkyPASSION
Wszystko czytałem musisz spróbować na własnej skórze.Ja tez mam z czujnikami ruchu przód i tył i wstrząsu.Ale sprzęt cały czas bierze prąd tylko nie zapełnia karty badziewiem typu auto stoi i nic się nie dzieje.Ja pisałem moje odczucia i ze akumulatorek nie jest już taki drogi.Wybór należy do Ciebie
Strona 1 z 1