Jaki skaner diagnostyczny lub interfejs?

Mazda6 2002–2007

Postprzez brodaM6 » 21 lut 2014, 09:37

A TCM to nie jest to .
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 16 kwi 2012, 17:42
Posty: 2449 (13/26)
Skąd: Łomża
Auto: M6 2.3AT UsA-spec.07r.

Postprzez Janoszka » 23 lut 2014, 13:04

brodaM6 napisał(a):A TCM

ajć. Ja cały czas myślałem że to coś od wspomagania kierownicy
Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję i ... i to chyba wszystko.
Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 30 paź 2012, 20:28
Posty: 93 (0/2)
Skąd: Wrocław
Auto: outside: M6 GY FL 25B
heart: 2.0E A/T 147KM
inside: GK6

Postprzez gniew81 » 25 lut 2014, 18:43

Jak w temacie.Nie bede sie rozpisywal bo znowu mi zablokuje "szanowny" admin temat. Wiec nie pytam sie wcale o to jakim kablem (jezeli nie kkl 409) polacze sie z DIESLEM 2004 rok (bo czytalem posty i wiem ze z benzyna nie ma problemu a z dieslem jest).
I ktory jest lepszy?
http://www.ebay.co.uk/itm/ELM327-OBDII- ... 4d192621d4
czy taki sam ale wifi.Dzieki
Początkujący
 
Od: 24 lut 2014, 20:52
Posty: 4
Skąd: Chester
Auto: mazda 6 diesel 2l 2004rok

Postprzez rdy » 25 lut 2014, 19:28

Najtańszy możliwy ELM327, najwygodniej z bluetoothem. U chińczyków za 8 dolców
Tyle że nie zagwarantuje ci, że połączy się z twoim dieselm, przełom 2003/2004 to loteria
Forumowicz
 
Od: 8 sie 2011, 18:05
Posty: 322 (1/4)
Skąd: Brwinów
Auto: Mazda 6 Sport 2.0 CITD 121KM

Postprzez flywin » 25 lut 2014, 20:09

Według autorów ForScan połączy się jeśli nie to wina Interfejsu

ja miałem problem iż ELM327 1.4a na Kablunie hulał z M6 a na BlueTooth 1.5 owszem?
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 cze 2009, 19:50
Posty: 1085 (0/2)
Skąd: Lublin
Auto: 323F 1.5 Z5 BA 98r
Mazda 6 GH 2.5l Sport 2008.

Postprzez matthies » 25 lut 2014, 20:19

gniew81 napisał(a):Nie bede sie rozpisywal bo znowu mi zablokuje "szanowny" admin temat

widzisz jakie to proste? Zadałeś pytanie w odpowiednim temacie i od razu masz odpowiedź, a szanownemu adminowi nie wtykaj bo ma zadanie odgórne pilnować porządku.
Aby uniknąć podobnych sytuacji, zalecam lekturę regulaminów forum.

PS. Patrząc na twoje posty, twój nick wcale mnie nie dziwi :P
Obrazek
Moderator GJ
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 10 cze 2012, 17:04
Posty: 6442 (63/122)
Skąd: Toruń
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez samson22 » 25 lut 2014, 20:27

Koledzy czy ktoś z Was miał styczność z interfejsem ids w wersji chińskiej, np http://www.aliexpress.com/item/Newest-V ... 59312.html

Chciałbym poznać Wasze opinie, gdyż Elm'em nie skalibruje np wtrysków etc.

Wysłane z mojego JY-G4 przy użyciu Tapatalka
samson
Forumowicz
 
Od: 24 cze 2013, 15:19
Posty: 41 (2/1)
Skąd: Gliwice
Auto: Mazda 6 Sport 2.0 CITD 136KM'04r

Postprzez flywin » 25 lut 2014, 20:51

to już bym wolał ten
i soft Mazda IDS

http://www.ebay.com/itm/Professional-OE ... 13&vxp=mtr
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 7 cze 2009, 19:50
Posty: 1085 (0/2)
Skąd: Lublin
Auto: 323F 1.5 Z5 BA 98r
Mazda 6 GH 2.5l Sport 2008.

Postprzez sheller80 » 15 mar 2014, 19:24

Koledzy na allegro sa IDS w cenie do 200 zł czy ktos posiada taki interfejs czy gra jest warta swieczki mozna nim cos sprawdzic zakodowac ?? :( :(
Forumowicz
 
Od: 26 lut 2014, 11:59
Posty: 268 (0/3)
Skąd: Łańcut / Podkarpacie
Auto: Mazda 6 GY 2006r RF7J

Postprzez rdy » 15 mar 2014, 20:27

Chińskim interfejsem zrobisz pewnie 20-25% tego co normalnym. Tak jest np w renaultach
Forumowicz
 
Od: 8 sie 2011, 18:05
Posty: 322 (1/4)
Skąd: Brwinów
Auto: Mazda 6 Sport 2.0 CITD 121KM

Postprzez sheller80 » 15 mar 2014, 20:30

Moze i tak ale np.w VW zrobisz chinole. To samo co ori , pytanie jak w Mazdzie ??
Forumowicz
 
Od: 26 lut 2014, 11:59
Posty: 268 (0/3)
Skąd: Łańcut / Podkarpacie
Auto: Mazda 6 GY 2006r RF7J

Postprzez rdy » 22 mar 2014, 18:29

Bawiłem się dzisiaj chwilę forscanem i moją uwagę przykuły takie rzeczy
Obrazek
Coś ciekawego(czyli co tym zrobię), czy lepiej nie ruszać? :P
Forumowicz
 
Od: 8 sie 2011, 18:05
Posty: 322 (1/4)
Skąd: Brwinów
Auto: Mazda 6 Sport 2.0 CITD 121KM

Postprzez Janusz626 » 22 mar 2014, 18:38

Samo diagnostykę możesz kliknąć, reszty raczej nie :P a o co chodzi z tym wyzerowaniem to nie wiem :D
Ostatnio edytowano 26 mar 2014, 14:24 przez Janusz626, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

.
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 11 wrz 2007, 15:14
Posty: 1849 (51/17)
Skąd: PTR
Auto: GL PE 2017
BL Z6 2013
ex GH RF-7J 2009
ex BK Z6 2005
ex GY RF-5C 2003
ex X9 KJ 1999
ex GF RF-2A 1998
ex 323P B3 1997

Postprzez pawe999 » 23 mar 2014, 11:39

Jest jakaś różnica między elma 327 z łącznością przez kabel a BT(nie zrywa połączneia)?
Czy wszystkie programy diagnostyczne da sie połączyć przez bluetooth?
Początkujący
 
Od: 14 lip 2013, 15:39
Posty: 25
Auto: Mazda 6 1.8 2002

Postprzez Li Mu Bai » 23 mar 2014, 12:13

Taka, że przez BT nie zaleca się programować, bo jak każda transmisja bezprzewodowa i ta gubi ramki, a chyba nie chciałbyś żeby coś takiego miało miejsce jak wygrywasz np program do wtrysków :)
Jeśli chcesz tylko odczytywać dane, to spokojnie bierz BT, większość aplikacji sobie z nim radzi i jest to znacznie wygodniejsze bez kabla, można także wykorzystać smartfona
Forumowicz
 
Od: 29 cze 2013, 15:38
Posty: 230 (3/11)
Skąd: Kraków

Postprzez pawe999 » 23 mar 2014, 12:38

nic wgrywać nie bede ewentualnie jak sie pojawia jakieś błędy to wykasować
dzięki za odp.
Ostatnio edytowano 23 mar 2014, 15:36 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Początkujący
 
Od: 14 lip 2013, 15:39
Posty: 25
Auto: Mazda 6 1.8 2002

Postprzez abudabdi » 23 mar 2014, 21:00

Tutaj masz tani do odczytu i kasowania jest super nigdy mi nie zerwał połączenia i ma wbudowany wyłącznik nie trzeba go wyciągać z gniazda używam go 2 lata na nasze to koszt około 35-40 zł z przesyłką <jupi> czas oczekiwania około 2 miesiące <diabełek>
http://www.aliexpress.com/item/Free-Shi ... 20225.html
Forumowicz
 
Od: 26 lip 2009, 19:33
Posty: 113 (4/1)
Auto: MAZDA 6 2,0L 2006r. GG1
STAG 4 QBOX
BARRACUDA pojedyńcze
AC R01

Postprzez rdy » 23 mar 2014, 21:57

A btw, te interfejsy na BT BEZ WYŁĄCZNIKA, ciągną prąd po wyłączeniu autka? Do tej pory profilaktycznie wyjmowałem :P
Forumowicz
 
Od: 8 sie 2011, 18:05
Posty: 322 (1/4)
Skąd: Brwinów
Auto: Mazda 6 Sport 2.0 CITD 121KM

Postprzez abudabdi » 23 mar 2014, 22:00

rdy napisał(a):ciągną prąd po wyłączeniu autka

minimalnie tyle co nic
Forumowicz
 
Od: 26 lip 2009, 19:33
Posty: 113 (4/1)
Auto: MAZDA 6 2,0L 2006r. GG1
STAG 4 QBOX
BARRACUDA pojedyńcze
AC R01

Postprzez dudixx » 26 mar 2014, 13:57

Witam

Mam pytanie, czy ktoś próbował połączyć się jakimś urządzeniem na iOS (np. iPhone) przez BT? Pytam ponieważ BT w iPhonie ma ograniczone funkcje i nie wiem czy pójdzie czy muszę zainwestować w droższego Elma który hula po Wi-Fi
Początkujący
 
Od: 7 mar 2014, 14:16
Posty: 2
Auto: Mazda 6 2.0 MZR-CD 143KM 2006r. Kombi

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

Moderator

Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6