No to może teraz ja podzielę się wrażeniami. Jeżeli pomyliłem dział/ wersję to proszę o przeniesienie.
Ostatnio stałem się właścicielem czarnej mazdy 6 z silnikiem 2.0 benzynka, ten troszkę mocniejszy, bo 147 koni. Wersja TS2, rynek angielski. Ma praktycznie wszystko oprócz czujników parkowania (nie wiem czy były montowane fabrycznie w jakiejkolwiek wersji) oraz podgrzewanych siedzeń. Autko ma przebieg około 150 tys. km, ale jest bardzo zadbane, z pełna i aktualną historią serwisową.
Wrażenia z jazdy bardzo pozytywne, autko świetnie się słucha i ma to "sportowe" zacięcie (jak ja to nazywam). Silnik jest wystarczająco mocny do tej masy i bardzo dynamiczny. Pięknie wciska po przyciśnięciu do podłogi. Nie jest to może żadna wersja sport, ale do moich potrzeb wystarcza zupełnie.
Nie miałem jeszcze okazji sprawdzać spalania, ale z tego co pokazuje komputer, a czytałem tutaj, że jest w miarę dokładny, to na przykład wczoraj, głównie miasto (i duży parking, gdzie moja Pani, szkoliła swoje troszkę zapomniane zdolności kierowcy) oraz króciutki wypad na autostradę, wychodziło jakieś 10/100 mil. Czyli z jakieś 8 literków na 100 km, w jeździe mieszanej. Całkiem sympatycznie. Zobaczymy jak to wyjdzie podczas tankowania.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony, zobaczymy jak się będzie sprawiać w dłuższym użytkowaniu.