Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Muszę odłączyć akumulator i tutaj moje pytanie – czy po ponownym podłączeniu muszę wprowadzić jakiś kod do radia ? Pytam ponieważ dopiero co kupiłem auto i nigdy nie odłaczałem w tym aucie napięcia, a kodu wraz z zakupem auta też nie dostałem do radia i obawiam się że po odłączeniu akusa skończy się działanie radia. Jeśli jakiś kod trzeba wpisać to skąd go teraz wziąść ?
Pozdro
Hary
Pozdro
Hary
- Od: 5 sie 2013, 19:48
- Auto: Mazda CX-5 2.5 2019
Mechanik / właściciel warsztatu zajmującego się od -dziesięciu lat naprawą silników, wmawiał mi dziś, że w celu zdjęcia pokrywy zaworów trzeba najpierw wyjąć wtryski. Ja mocno zdziwiony, mówię facetowi, że przecież mocowania wtrysków są pod pokrywą, a on nadal przy swoim, że można wyjmować pokrywę bez wyciągnięcia wtryskiwaczy, łamiąc ją przy okazji itd., bo inaczej do nie przejdzie przez te otwory itd. To taka refleksja na dziś...
Dodam, że zaprowadziłem tam auto w celu regulacji zaworów.
Przyznam, że powinienem zacząć wątpić w stan swojej wiedzy lub w rzetelność mechaników, choć sam nie wiem, w co powinienem wątpić...
Dodam, że zaprowadziłem tam auto w celu regulacji zaworów.
Przyznam, że powinienem zacząć wątpić w stan swojej wiedzy lub w rzetelność mechaników, choć sam nie wiem, w co powinienem wątpić...
Czuko napisał(a):Ponawiam swoje pytanie odnosnie przyczyny braku mrugania świateł awaryjnych podczas otwierania i zamykania auta poprzez pilot. Czy może to być wina jakiegoś czujnika/bezpiecznika? A może ten model nie mryga?
PONAWIAM PYTANIE
Czy ktoś coś wie na ten temat. Bo ile "6" widziałem to każda przy próbie otwarcia/zamknięcia auta mryga światłami awaryjnymi a moja nie! ( nawet w instrukcji jest napisane że podczas otwierania światła błysną dwa razy a przy zamykaniu błysną raz).
Podłącze się do pytania o mrugnięcie światłami mianowicie przy zamykaniu tak średnio co trzeci raz mruga dwa razy i słychać przy tym jak by się jeszcze coś zamykało ? centralny zaczyna szwankować ? wszystko włącznie z bagażnikiem jest zamknięte o co jej chodzi ? 
Witam panowie...proszę o pomoc...zachciało mi się unowocześnić madzie i zafundowałem jej światła kierunkowskazów diodowe...teraz samochód uznaje je za popsute i mruga jak szalony...gdzieś już o tym czytałem , ale teraz nie pamiętam gdzie...czy da się oszukać ten samochód??...czy też będę musiał zamienić ledy znów na żarówki?? 
- Od: 28 wrz 2012, 19:03
- Auto: Mazda 6 1.8 120KM 2002r.
darocz napisał(a):Witam panowie...proszę o pomoc...zachciało mi się unowocześnić madzie i zafundowałem jej światła kierunkowskazów diodowe...teraz samochód uznaje je za popsute i mruga jak szalony...gdzieś już o tym czytałem , ale teraz nie pamiętam gdzie...czy da się oszukać ten samochód??...czy też będę musiał zamienić ledy znów na żarówki??
Kup lepsze ledy, "które oszkukją" can bus. Bez problemu je można kupić.
leszekn napisał(a):ExEaZ napisał(a):A te zielone, żółte, czerwone diody mają ułatwić ocenę odległości od przeszkody?
Dokładnie tak jest. Światełka zapalają się w tej kolejności podczas zbliżania do przeszkody. .
Zaznaczę, że przy cofaniu światełka pojawiają się wcześniej chyba o 50cm, zanim będzie słychać biip, biip.
Dzięki wielkie, jeszcze to przetestuję, tylko że z osobą siedzącą na tylnym siedzeniu... Ponieważ akurat te światełka są od strony bagażnika, czyli będąc kierowcą diody zasłania mi ta plastikowa wypukła obudowa.
Ktoś zapewne źle zamontował ;3
czesc
wie ktos moze jakie tarcze i klocki moge kupic do 3.0v6 z 2007r
podajcie pare linkow, dzieki
wie ktos moze jakie tarcze i klocki moge kupic do 3.0v6 z 2007r
podajcie pare linkow, dzieki
-
chimera
chimera witamy na forum
ale wnoszę o odrobinę samodzielności oraz zapoznanie się z regulaminami, forum oraz działów.
Tutaj masz o doborze tarcz, ale o klockach też jest tam zażarta dysputa --> viewtopic.php?f=412&t=73367
ale wnoszę o odrobinę samodzielności oraz zapoznanie się z regulaminami, forum oraz działów.
Tutaj masz o doborze tarcz, ale o klockach też jest tam zażarta dysputa --> viewtopic.php?f=412&t=73367
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Czy przednie zaciski w M6 różnią się od siebie w poszczególnych modelach ? Tj W GG/GH?
Jeżdżę Xedosem 6, i planuje swapa hebli
Dostałem za darmo komplet zacisków z M6 na lewa strone, przód tył, z tym że nie wiem z jakiej, bo jak przyjechała do znajomego na szrot, to jako worek gratów
)
Jeżdżę Xedosem 6, i planuje swapa hebli
Dostałem za darmo komplet zacisków z M6 na lewa strone, przód tył, z tym że nie wiem z jakiej, bo jak przyjechała do znajomego na szrot, to jako worek gratów
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"
"(...)A zapytany dlaczego Xedos, odpowiedział:
-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"

-Jak to dlaczego? A czy jest jakikolwiek inny wybór dla ludzi chcących poważnie wyglądać ?"
- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
fote wrzuce po 22 jak wróce z pracy, i nie zapomne
ale dobrze wiedzieć że są inne
ale dobrze wiedzieć że są inne
"Jeżeli po zaparkowaniu auta pod domem nie obejrzysz się za nim idąc w kierunku domu, znaczy że wybrałeś nie to auto"

- Od: 26 lut 2013, 00:31
- Auto: Xedos 6 2.0 V6 '93
Witam,
mam pytanie czy Mazdy 6 2006/2007r występowały w wersji z dwu strefową klimatyzacją??? Jeśli tak to gdzie jest regulacja temperatury dla poszczególnych stref oraz jak jest wyświetlana temperatura dla danej strefy???
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :–)
mam pytanie czy Mazdy 6 2006/2007r występowały w wersji z dwu strefową klimatyzacją??? Jeśli tak to gdzie jest regulacja temperatury dla poszczególnych stref oraz jak jest wyświetlana temperatura dla danej strefy???
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :–)
-
Przemo_m6
Shaarky napisał(a):Przypominam się z moim pytaniem o pozycję znaczka MAZDA 6 z tyłu na kombi
Podjedź do mnie to sobie wymierzysz dokładnie

Niestety ex właściciel M6 A+ ,została skradziona 17.12.2013.
- Od: 1 cze 2011, 19:00
- Auto: Opel Insignia 2014 ST Cosmo Elite