Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
W moim przypadku kiedy np. robilem kapitalny remont silnika ( auto stalo w Holandii, potem laweta do Polski, oczekiwalo na zwolnienie sie miejsca w serwisie, zamawianie czesci, skladanie, odbior auta, to stalo okolo 3 miesiecy bez jezdzenia. Po miesiacu reklamacja i auto znowu stalo 3,5 tygodnia...
Mazda, najlepszy przyjaciel człowieka.
- Od: 5 mar 2009, 22:15
- Auto: Mazda 6 2.0/141 KM (benzyna) czerwona perła, 2004 r.
ja poki co duzo poiedziec racze nie moge, auto mam od listopada 2012 kupiona przy 192 000 km, teraz mam 230 000 km i procz wymiany zaworu scv z serii 006 na nowy nic poki co nie musialem wymieniac (oczywiscie olej co 12 kkm i filtry etc..).. aczkolwiek mieszkam w niemczech i dlugo szukalem.. :/ naprade duzo mazd ogladalem ktore mialy mniej przejechane a byly 3 razy bardziej "zajechane"... na to trzeba uwazac, tymbardziej ze przy samej granicy (jadac A4 do Wroclawia) jest pewien "specjlalista".. podjezdzasz on wymieni wszystkie zuzyte elementy i ew. przekreci licznik..:/). z tym ze ja od wrzesnia do czerwca robie 4 x w tyg po 100 km po autostradzie wiec diesel oplaca sie bardzo
kupiona byla od 1 wlasciciela z ktorym tez rozmawialem, miejmy nadzieje ze bedzie dobrze
wiec doradzam – sprawdzonego diesla
aczkolwiek gdybym tyle nie jezdzil wzialbym benzynke 

- Od: 6 gru 2012, 10:31
- Auto: Mazda 6 Diesel, 2.0 136 Km, 2003, rejestracja 2004. Przebieg 197 000 km.
Panowie tragedia niech mnie ktoś ratuje ... zabrałem się dzisiaj za montaż kamery cofania, wszystko cacy, kabelek przeciągnięty progami na przód i nadeszła wiekopomna chwila, podłączenia zasilania pod światło cofania ... podłączyłem nie działa ... odłączyłem... też nie działa, tylko tym razem jedno i drugie światło cofania ... no załamka, posprawdzałem z grubsza bezpieczniki, wszystkie wyglądają ok ... ma ktoś jakiś pomysł ? albo wie który bezpiecznik odpowiada za wsteczne w m6 po lifcie ? od razu uprzedzę pytania o sprawdzanie w instrukcji, manual do mazdy 6 który krąży po forum jest do wersji przed liftem, i z tego co zdążyłem się zorientować układ bezpieczników różni się od wersji przed lf, przynajmniej tak mi się zdaje... POMOCY !
- Od: 22 lip 2012, 14:58
- Auto: Była: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM
Panowie mam problem,wymieniałem dzisiaj gniazdo przy haku i podczas sprawdzania przewodów zwarły mi się dwa miałem włączone wtedy światła mijania i przeciwmgielne przód i tył.I teraz po tym zwarciu nie świeci mi przeciwmgielne z tyłu cała reszta jest ok.Bezpieczniki wszystkie sprawdziłem są ok.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Witam wszystkich mam pytanie:
Od kilku dni podczas uruchamiania i wyłączania silnika wewnątrz auta słychac trzy -trzykrotne piknięcia (sygnał dźwiekowy podobny do sygnalizatora niezapiętych pasów bezp.), na desce rozdzielczej brak świecących kontrolek ale auto zaczęło delikatnie falowac na wolnych obrotach.
Spotkał sie ktos z was z czymś takim? Na diagnostyce komputerowej jeszcze nie byłem.
Mazda 6 1.8 b/gaz GG 2006 Z góry dzięki za podpowiedź Pozdrawiam
Od kilku dni podczas uruchamiania i wyłączania silnika wewnątrz auta słychac trzy -trzykrotne piknięcia (sygnał dźwiekowy podobny do sygnalizatora niezapiętych pasów bezp.), na desce rozdzielczej brak świecących kontrolek ale auto zaczęło delikatnie falowac na wolnych obrotach.
Spotkał sie ktos z was z czymś takim? Na diagnostyce komputerowej jeszcze nie byłem.
Mazda 6 1.8 b/gaz GG 2006 Z góry dzięki za podpowiedź Pozdrawiam
-
different
W sedanie przydałaby Ci się dziurka na zamek
w kombiaku i liftbacku nie ma tego otworu. No chyba ze likwidujesz zamek 
był:PROBE 2.2 GT '91 USA z Qresko red inside :D
jest: Mazda 6 GG 2.3 L3 '02 166 kunia & Hunda cbr 600 F3 :)
Ale musisz sprawdzić może wystarczy zdemontować zamek i będzie pasowała. Szczerze, przez 3 lata ani razu nie użyłem tego zamka.
był:PROBE 2.2 GT '91 USA z Qresko red inside :D
Witam wszystkich.
Mam pytanie bo ostatnio na światłach mi pedał od sprzęgła wpadł w podłogę
I nie wiem czy to linka a może sprzęgło trzeba bedzie wymienic.
wiec prosze o odp.
z góry dziękuje i pozdrawiam:D
Mam pytanie bo ostatnio na światłach mi pedał od sprzęgła wpadł w podłogę
I nie wiem czy to linka a może sprzęgło trzeba bedzie wymienic.
wiec prosze o odp.
z góry dziękuje i pozdrawiam:D
- Od: 17 cze 2013, 19:17
- Auto: Była
viewtopic.php?f=331&t=157326
Jest BMW 525D F10
"Zigi86" Ja też rozwiąsałem swój problem na szczęście sam.U mnie nie łączył powrotny przewód w gnieżdzie przy haku do podłączenia przyczepki i dlatego nie miałem tylnego przeciwmgielnego.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Witam.
Jak jest różnica auta przed lift i poliftem?
Po czym poznać jaką mam?
Jak jest różnica auta przed lift i poliftem?
Po czym poznać jaką mam?
Mazda 2003r. – pojeździmy zobaczymy.
Honda Civic sedan 1994r. 1,5B – 8 lat 285 tys.km, prawie zero usterek! Jest coś lepszego?
Honda Civic sedan 1994r. 1,5B – 8 lat 285 tys.km, prawie zero usterek! Jest coś lepszego?
- Od: 7 lis 2012, 18:40
- Auto: Mazda6 2.0 CITD 2003r 121KM RF5C
sorand napisał(a):Po czym poznać jaką mam?

Po roku produkcji.
w 2005 r ~ około sierpnia była zmiana
Więcej grzechów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję i ... i to chyba wszystko.

Witam ponownie.
Czy w M6 jest możliwość wyłączenia klimy, ale tak aby był tylko nawiew, np.; powietrza z zewnątrz?
Mogę sobie regulować temperaturę w środku ale klima i tak działa, również z powietrzem pobieranym z zewnątrz – jak przejdę na ręczną regulację i tryb "eco" lub coś podobnego.
Chodzi mi o coś takiego abym tylko sobie ręcznie regulował nawiew (bez temperatury).
Czy w M6 jest możliwość wyłączenia klimy, ale tak aby był tylko nawiew, np.; powietrza z zewnątrz?
Mogę sobie regulować temperaturę w środku ale klima i tak działa, również z powietrzem pobieranym z zewnątrz – jak przejdę na ręczną regulację i tryb "eco" lub coś podobnego.
Chodzi mi o coś takiego abym tylko sobie ręcznie regulował nawiew (bez temperatury).
Witam mam pytanie trochę z innej beczki a mianowicie w maździe syna napełniłem klimę wymieniłem filtr przeciwpyłowy ,wprawdzie chłodzi ,nawiewy otwierają się prawidłowo ale na full bardzo słabo dmucha powietrze.Jeśli ktoś może pomóc będę bardzo wdzięczny,i jeszcze pytanie czy mocno jest skomplikowane rozebranie nawiewu(gdyby była taka konieczność). Pozdrawiam.
MASKA MAZDA
No przecież od klimy masz guzik AC, który ją wyłącza lub ustawia na pełen tryb lub eco więc nie rozumiem. Wyłącz klimę, dalej będzie wiało i sobie ustawisz innymi przyciskami, z których wylotów ma leciec.
CLAU napisał(a):No przecież od klimy masz guzik AC, który ją wyłącza lub ustawia na pełen tryb lub eco więc nie rozumiem. Wyłącz klimę, dalej będzie wiało i sobie ustawisz innymi przyciskami, z których wylotów ma leciec.
Ok.
Dzięki.
Sam doszedłem do tego niedawno. Samochód używa głównie żona, więc ja tylko mam przeglądać i ewentualnie remontować autko.