Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
damian26g napisał(a):matthies – wnioskując z tego co tam doczytałem to przy zamontowanym module domykania tracę automatyczne zamykanie i otwieranie po mocniejszym wciśnięciu
Nieprawdą to jest. Ja mam zamontowany moduł domykania szyb i wcale nie straciłem automatu zamykania i otwierania szyby kierowcy (2 pozycja na przycisku ). Jedyny problem to taki że po domknięciu szyb z pilota muszę programować od nowa szybę kierowcy i nie mam czasu za to się zabrać.
był:PROBE 2.2 GT '91 USA z Qresko red inside :D
jest: Mazda 6 GG 2.3 L3 '02 166 kunia & Hunda cbr 600 F3 :)
jest: Mazda 6 GG 2.3 L3 '02 166 kunia & Hunda cbr 600 F3 :)
rclmati napisał(a):Jutro kupię doleję, odkręcę osłony i się okaże.
Długo tak jeździłeś? Przerabiałem to ostatnio, też płyn nagle mi zniknął. Mikro-pęknięcia w miejscu zaznaczonym poniżej. Z tego co znalazłem w internecie, 90% przypadków to właśnie dokładnie to zagięcie. Spawanie, montaż, wymiana płynu, odpowietrzenie – śmiga jak nówka

Witam. Jestem po przekładce silnika. Po opdpaleniu palą się kontrolki check engine i trakcji, około 20 sekund po odpaleniu zaczyna głośno klekotać, nie ma mocy, przy temperaturze otoczenia około 20*C załącza się WEBASTO. Rozrząd jest ok, turbawka po regeneracji. Czy takie objawy mogą wskazywać na uszkodzony czujnik temperatury cieczy, który podaje błędne dane do PCU (złe sterowanie wtryskami) i powoduje odpalenie dogrzewania silnika (WEBASTO), czy raczej coś innego w elektryce. Moja MAGDA to 2l MZR CD 2003r. Slnik poprzedni miał 136 ps, obecnie założony jest z wersji 121 ps – czy może to jest powodem złej pracy silika?

- Od: 18 lip 2009, 20:38
- Auto: Mazda 6 MZR-CD 2003
Ory to FL 22. Ja ostatnio zamawiałem na allegro – Link:
http://allegro.pl/plyn-chlodniczy-orygi ... 92997.html Do układu wchodzi 9 l.
http://allegro.pl/plyn-chlodniczy-orygi ... 92997.html Do układu wchodzi 9 l.
- Od: 18 lip 2009, 20:38
- Auto: Mazda 6 MZR-CD 2003
Natomiast co do mojego problemu to wszystko było w porządku. Tata dolał paliwa, a mi o tym nie powiedział i tak się jakoś złożyło

Czy Dexelię ultra 5w30 do benzyny kupi się oryginalną poza ASO bo na Allegro ceny od 100 do 200 zł i nie wiadomo o co chodzi.
Ktoś ma może polecane i sprawdzone sklepy lub sprzedawców ? Bo Wrocław i te ich 50zł za 1L to oszaleli.
Ktoś ma może polecane i sprawdzone sklepy lub sprzedawców ? Bo Wrocław i te ich 50zł za 1L to oszaleli.
Ja się co prawda nie bawiłem w szukanie gdzie najtaniej by oszczędzić 5zł bo nie widzę w tym sensu tak więc nie dam Ci namiaru na niesamowicie atrakcyjną ofertę ale... Kupiłem u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/mazda-dexelia-ultra-5 ... 60048.html i mogę polecić z czystym sumieniem. Sam wymieniałem olej niedawno.
PS. możesz spróbować się potargować by chociaż na przesyłce oszczędzić... goście są konkretni
http://allegro.pl/mazda-dexelia-ultra-5 ... 60048.html i mogę polecić z czystym sumieniem. Sam wymieniałem olej niedawno.PS. możesz spróbować się potargować by chociaż na przesyłce oszczędzić... goście są konkretni

- Od: 7 cze 2013, 19:43
- Auto: Mazda 6
2.0 141KM
2002r
Nie odczytuj tamtego postu jako atak
chodziło mi o to, że ja aż tak bardzo się nie rozglądałem by było jak najtaniej i nie wiem czy podana na aukcji cena jest godna uwagi ale skoro piszesz, że ASO liczy sobie 200zł
to chyba trochę przeginają i tu masz jak w promocji
.
W każdym razie skoro pytałeś o sprawdzone źródło... tak jak pisałem wcześniej sprzedawcę mogę polecić
to chyba trochę przeginają i tu masz jak w promocji W każdym razie skoro pytałeś o sprawdzone źródło... tak jak pisałem wcześniej sprzedawcę mogę polecić

- Od: 7 cze 2013, 19:43
- Auto: Mazda 6
2.0 141KM
2002r
rockman85 napisał(a):po przekręceniu zapłonu nie gaśnie mi kontrolka oleju
a dlaczego ma zgasnac? przeciez jeszcze silnik nie pracuje i nie ma wymaganego cisnienia oleju

Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...