Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Witam. Czy ktoś wie gdzie mogę dostać końcówki wydechu do mojej Mazdy? W serwisie (ASO) niedaleko mnie niestety nie są dostępne. Proszę o jakieś namiary,linki? 
pablo33 napisał(a):W serwisie (ASO) niedaleko mnie niestety nie są dostępne.
popytaj w innych (tel
szukaj też na allegro, itp.... do tego tez pasują różne zamienniki (nie oryginały)
jakby co, zapraszam również tu:
viewtopic.php?f=103&t=21781&hilit=ko%C5%84c%C3%B3wka

Panowie po wystrzale poduszki kierowcy zmieniłem sensor poduszki na inny, o innych numerach które znajdują się na sensorze,kontrolka poduszki zgasła wiec teoretycznie jest wszystko dobrze. Czy powinienem mieć jakieś obawy że numery się nie zgadzają ?
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
Przebieg samochodu jest kodowany tylko w liczniku czy też gdzieś w rejestrach pamięci komputera? Gdzieś obiło mi się o uszy także zliczanie ilości km przejechanych na danym biegu..
Więc właściwie jak sprawdzić (oprócz zagranicznego ASO, które w sumie i tak nie jest zbyt pomocne) czy znany mi przebieg mojej Madzi jest wartością prawdziwą?
Więc właściwie jak sprawdzić (oprócz zagranicznego ASO, które w sumie i tak nie jest zbyt pomocne) czy znany mi przebieg mojej Madzi jest wartością prawdziwą?
Witam
Nie wiem czy trafiłem do odpowiedniego działu... mam takie pytanko. ostatnio fiksuje mi czujnik parkowania. Zauważyłem że jak auto stoi na dworze i jest słoneczna pogoda to czujnik nie działa.Kiedy auto stoi w garażu wszystko jest ok przez całą zimę też było wszystko dobrze. Czy wie ktos co może być przyczyna takiego stanu?Przeczyściłem też wtyczki które wchodzą do czujnika i nic to nie dało. Jak auto stoi na słońcu to czujniki nie działają
a jak jest chłodno albo stoi w garażu to działają ..Ma ktos jakis pomysł??
Nie wiem czy trafiłem do odpowiedniego działu... mam takie pytanko. ostatnio fiksuje mi czujnik parkowania. Zauważyłem że jak auto stoi na dworze i jest słoneczna pogoda to czujnik nie działa.Kiedy auto stoi w garażu wszystko jest ok przez całą zimę też było wszystko dobrze. Czy wie ktos co może być przyczyna takiego stanu?Przeczyściłem też wtyczki które wchodzą do czujnika i nic to nie dało. Jak auto stoi na słońcu to czujniki nie działają
Ostatnio edytowano 14 cze 2013, 12:57 przez slav211, łącznie edytowano 1 raz
-
slav211
slav211 napisał(a):Czy wie ktos co może być przyczyna takiego stanu?
sprawdz dobrze wtyczki, które docodzą do czujnika, ew. je przeczyść
Panowie oglądałem dzisiaj pierwszy raz Mazde 6 po lifcie ponieważ chce taką kupić i mam pytanie.Gdy otwarłem klape bagarznika z dwóch miejsc lała się woda do środka na zagłowek ponieważ auto było dość mokre bo padało czy wszystkie szóstki tak mają??
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Kupiłem w weekend Mazde 6 '03 , o ile stan ogólny wizualny oceniam na 5- to tarcze i klocki są w opłakanym stanie ;/
W najbliższych dniach zamierzam doprowadzić to do normalnego stanu.
Z zaciskami sobie dam rade , będzie trochę mycia i szorowania druciakiem.
Nie mam pojęcia jak sobie dać radę z pordzewiałymi tarczami, z bliska wygląda to tak:
http://imageshack.us/a/img109/3812/img20130528144128.jpg
http://imageshack.us/a/img28/6110/img20130528144110.jpg
Czym to da się wyczyścić?
Nie mam pojęcia jak sobie dać radę z pordzewiałymi tarczami, z bliska wygląda to tak:
- Od: 23 maja 2013, 11:36
- Auto: Mazda 6 GY 2003r. 1.8 Kombik
Tigra
Matiz
Kolego ,,Mitar" Tak kolego da się najlepiej jak miał byś możliwość gdy będziesz miał rozebrane hamulce udaj się z tarczami do jakiegoś ślusarza (tokarza) żeby Ci to ładnie wypolerował na maszynie a pożniej pomalować farbą np: srebrną.
- Od: 9 lut 2013, 16:12
- Auto: Mazda 6 fl 2006rok 2.0 Benzyna
Czarna śliwka :)
Na pierwszym zdjęciu wygląda to tak, jak by zacisk w ogole nie dociskał klocka do tarczy i dlatego zaszła rdzą, bo klocek trąć o tarczę regularnie ją oczyszcza. U Ciebie grubo się już tego zebrało. Prawdopodobnie zaciski do regeneracji. Sprawdź od razu stan klocków i grubość tarcz czy mieszczą się jeszcze w normie, ale ja bym profilaktycznie wymienił chociaż na jakieś budżetówki, niż jeździł na takich z obawą czy się w porę zatrzymam.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
Mitar napisał(a):Kupiłem w weekend Mazde 6 '03 , o ile stan ogólny wizualny oceniam na 5- to tarcze i klocki są w opłakanym stanie ;/
To nie jest jakaś wersja po powodzi ? Bo dawno nie widziałem auta z tak zarośniętym zaciskiem. Tarcza to rozumiem ale zacisk wygląda paskudnie.
Potrzeba porad w kwestii wymiany żarników xenonowych na zwykłe żarówki. Nie wiem jakie mocowanie wybrać. Wiadomo, że palnik D2s mocowany jest w szóstce na pierścień, jaką mam zatem kupić żarówkę żeby za pomocą tego pierścienia osadzić w soczewce????
TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
Tak, chcę zmienić na zwykłe halogeny, przecież napisałem. Wstawiałem dwa razy przetwornice HJD, jedna pochodziła mi rok, druga 1 miesiąc,
? co Ty na to?
misiek89 to może poleć coś bo ja kupowałem na allegro, jakie Ci tak śmigają?
mmarcis4 napisał(a):Kolego ,,Mitar" Tak kolego da się najlepiej jak miał byś możliwość gdy będziesz miał rozebrane hamulce udaj się z tarczami do jakiegoś ślusarza (tokarza) żeby Ci to ładnie wypolerował na maszynie a pożniej pomalować farbą np: srebrną.
Wczoraj jak wracałem z pracy dohamowałem go solidnie parę razy + jazda kilka metrów z lekko zaciągniętym ręcznym. Nie wiem czy to szkodzi czy nie ale pomogło
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Tarcze są już czyściutkie, zostały na samych brzegach resztki rdzy ale to dam radę już ręcznie doczyścić.
Jeśli chodzi o zaciski to będę walczył z nimi jak pogoda pozwoli.
zemoj napisał(a):Na pierwszym zdjęciu wygląda to tak, jak by zacisk w ogole nie dociskał klocka do tarczy i dlatego zaszła rdzą, bo klocek trąć o tarczę regularnie ją oczyszcza. U Ciebie grubo się już tego zebrało. Prawdopodobnie zaciski do regeneracji. Sprawdź od razu stan klocków i grubość tarcz czy mieszczą się jeszcze w normie, ale ja bym profilaktycznie wymienił chociaż na jakieś budżetówki, niż jeździł na takich z obawą czy się w porę zatrzymam.
pozdrawiam
Hamulce były sprawdzane na przeglądzie i wszystko było ok, dodatkowo sam wczoraj posprawdzałem i wszystko gra.
CLAU napisał(a):To nie jest jakaś wersja po powodzi ? Bo dawno nie widziałem auta z tak zarośniętym zaciskiem. Tarcza to rozumiem ale zacisk wygląda paskudnie.
Powiem ci że 5 Mazd które oglądałem przed zakupem tej miały podobnie, oczywiście wszyscy sprzedawcy mówili że autko sprowadzone na kołach 2 dni temu

W jednym tylko były pomalowane zaciski i nowe tarcze, a lakier an samochodzie był jak prosto z fabryki...
- Od: 23 maja 2013, 11:36
- Auto: Mazda 6 GY 2003r. 1.8 Kombik
Tigra
Matiz