Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
@hubcio
Jak dobrze pamiętam miałem taki sam kod i się głowiłem co to a przepaliła się żaróweczka sygnalizując stan poduszki pasażera ta pod radiem.
Co do szarpania przy hamowaniu do kontroli zaciski i tarcze hamulcowe.
Jak dobrze pamiętam miałem taki sam kod i się głowiłem co to a przepaliła się żaróweczka sygnalizując stan poduszki pasażera ta pod radiem.
Co do szarpania przy hamowaniu do kontroli zaciski i tarcze hamulcowe.
@misiek89
Bardzo możliwe ze masz rację bo od ok 2 tygodni zaczynają mi się przepalac żarówki podświetlenia pokretel najpierw jedna wczoraj 2 od razu. To może być to. Dzięki jutro sprawdzę jak będę miał chwilę. A co do tarcz i klocków to były wymieniane ok 4 miesięcy temu.poprzedni właściciel wymieniał( mam rachunek).
Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
Bardzo możliwe ze masz rację bo od ok 2 tygodni zaczynają mi się przepalac żarówki podświetlenia pokretel najpierw jedna wczoraj 2 od razu. To może być to. Dzięki jutro sprawdzę jak będę miał chwilę. A co do tarcz i klocków to były wymieniane ok 4 miesięcy temu.poprzedni właściciel wymieniał( mam rachunek).
- Od: 23 lis 2012, 23:06
- Auto: Mazda6 2.3 sport 2003 żółta bestia
Witam. Ostatnio ktos mi zakosił zaślepke haka holowniczego (przód) w mojej 6. I nasuwa sie pytanie gdzie moglbym dostac taka zślepke w moim kolorze. Bo na allegro czy oto moto w autach z cyklu ,,na części" ciężko cos znalezc. Jakies wskazówki gdzie moglbym dokupic taką zaślepke nową bądź używaną ?
Kolor mojego autka:
Kolor mojego autka:

- Od: 9 maja 2013, 15:24
- Auto: Mazda 6, 2.0 Benzyna – 141 KM – Sedan – 2003 r.
zerknij tu:
viewtopic.php?f=98&t=100103
ew. coś takiego, do pomalowania choćby sprayem w kolorze nadwozia:
http://www.alejasamochodowa.pl/p,pl,208 ... czego.html
viewtopic.php?f=98&t=100103
ew. coś takiego, do pomalowania choćby sprayem w kolorze nadwozia:
http://www.alejasamochodowa.pl/p,pl,208 ... czego.html
misiek89 napisał(a): przepaliła się żaróweczka sygnalizując stan poduszki pasażera ta pod radiem.
Jesteś wielki. Dzisiaj wyciągnąłem panel włożyłem nową a dokładnie od podświetlenia popielniczki i kontrolka zgasła. Dzięki
A teraz trochę inne pytanie na temat xenonow. Czytam o tych lampach od momentu kupna auta im więcej czytam tym mniej wiem ale do rzeczy. Zrobiłem już poziomowanie ,ustawiłem też manualnie światła bo za wysoko świeciły ale czy xenon powinien świecić płasko tzn bez tej linii jak to ma miejsce w zwykłych reflektorach? Chodzi mi o to -----\______(anglik) bo mi tak właśnie świecą!!! Czy będę musiał przestawić przyslone i czy dostanę się do niej bez wyjmowania reflektorów?
Ostatnio edytowano 20 maja 2013, 21:31 przez hubcio, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 23 lis 2012, 23:06
- Auto: Mazda6 2.3 sport 2003 żółta bestia
darobat91 napisał(a): gdzie moglbym dostac taka zślepke w moim kolorze
Zadzwoń do najbliższego ASO, podaj nr VIN i usłyszysz cenę za nową zaślepkę w kolorze nadwozia, koszt 50- 70 zł ?! Może trochę mniej, może trochę więcej.
Najlepsze żarówki do świateł drogowych ( długich ),
krótkie to ksenony ...
Co polecacie ?
Przy okazji podłącze drugie pytanie:
Jak zamontować podświetlenie bagażnika w wersji sedan?
krótkie to ksenony ...
Co polecacie ?
Przy okazji podłącze drugie pytanie:
Jak zamontować podświetlenie bagażnika w wersji sedan?
Mazda 6, 2.0 diesel – 136 koni , rok prod. 2003 , sedan
prezes4real napisał(a):żarówki do świateł drogowych (...) Co polecacie
viewtopic.php?f=329&t=9374
prezes4real napisał(a):podświetlenie bagażnika w wersji sedan
szczerze, to nie widziałem, żeby ktokolwiek poza kombi brał się za to. Musiał byś przetrzepać dział Nasze Mazdy i poszukać po samochodach kolegów.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
prezes4real napisał(a):Jak zamontować podświetlenie bagażnika w wersji sedan?
ja mialem
viewtopic.php?f=409&t=43387&hilit=bagaznik&start=64
nawet piwo jeszcze czeka
(za fotki)
Witam,
Mam na oku mazdę 6 2.0 16Vi 147km 2006.
Mazda podobno nie była odpalana ze 3 tygodnie.
Dzisiaj oglądałem samochód i podczas pracy na biegu jałowym silnik trochę nierówno pracował, tzn spadały mu obroty i wzrastały (pulsacyjnie) w zakresie od około 600 do 800 przy w miarę rozgrzanym silniku. W momencie gdy miał 600 cały samochód wpadał w delikatne drgania.
Sprzedawca twierdzi iż mechanik mu powiedział że może to być od wilgoci – że niby to od długiego stania bez pracy.
Myślicie że to może być coś poważnego?
Aha, auto sprowadzone, w Polsce miało niedawno wymienione sprzęgło. To źle świadczy o samochodzie czy zdarza się? Przebieg to 170tyś.
Mam na oku mazdę 6 2.0 16Vi 147km 2006.
Mazda podobno nie była odpalana ze 3 tygodnie.
Dzisiaj oglądałem samochód i podczas pracy na biegu jałowym silnik trochę nierówno pracował, tzn spadały mu obroty i wzrastały (pulsacyjnie) w zakresie od około 600 do 800 przy w miarę rozgrzanym silniku. W momencie gdy miał 600 cały samochód wpadał w delikatne drgania.
Sprzedawca twierdzi iż mechanik mu powiedział że może to być od wilgoci – że niby to od długiego stania bez pracy.
Myślicie że to może być coś poważnego?
Aha, auto sprowadzone, w Polsce miało niedawno wymienione sprzęgło. To źle świadczy o samochodzie czy zdarza się? Przebieg to 170tyś.
- Od: 6 mar 2013, 22:54
- Auto: Mazda 6 2.0 LFF7 108kw benzyna+LPG 2006r
sprawdź jeszcze jak obroty się zmieniają z włączoną klimatyzacją i bez, u mnie obroty są zawsze na tym samym poziomie, ale jak jest klima i załącza się wiatrak to delikatnie idą do góry i to jest chyba normalne, bez klimy są cały czas takie same.
Tu masz podobny wątek może Ci się przyda
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=411&t=89797
Tu masz podobny wątek może Ci się przyda
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=411&t=89797
- Od: 22 lip 2012, 14:58
- Auto: Była: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM