Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Też mam jedno szybkie pytanko odnośnie dwumasy. Zaobserwowałem, że zaczyna mi się ślizgać sprzęgło podczas dużego przyspieszenia, także zbliża się wymiana. I tu moje pytanie, czy wymieniać również dwumasę za jednym zamachem, czy jest to niepotrzebne?
a może zadaj sobie pytanie: ile jeszcze chcesz tym samochodem pojeździć ? Po oględzinach 2M będziesz miał pełen obraz i wtedy podejmujesz decyzję.
Panowie z innej beczki, do czego służy ta wtyczka znajdująca się w bagażniku ?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zigi86
Od: 22 lip 2012, 14:58
Auto: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM
Proszę fotka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zigi86
Od: 22 lip 2012, 14:58
Auto: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM
Proszę fotka
Zbynio
- Od: 3 kwi 2013, 14:54
- Auto: mazda6 2,0 16v 2002
Da się, ale przede wszystkim potrzebny jest oprócz subwoofera wzmak, bo przy systemie BOSE pod fotelem pasażera masz zamontowany wzmacniacz.
Osobiście uważam, że skoro tyle trzeba rzeźbić, to może lepiej zainwestuj w coś lepszego, BOSE gra fajnie, mi się podoba, ale jeżeli lubisz czasem poczuć muzykę, a nie tylko usłyszeć, to przy BOSE tego nie uświadczysz.
Niemniej dodam od siebie, iż mi jakość BOSE bardzo się podoba, ponieważ pomimo bardzo głośnej muzyki, wciąż jestem w stanie rozmawiać z pasażerami, a to już o czymś świadczy.
Osobiście uważam, że skoro tyle trzeba rzeźbić, to może lepiej zainwestuj w coś lepszego, BOSE gra fajnie, mi się podoba, ale jeżeli lubisz czasem poczuć muzykę, a nie tylko usłyszeć, to przy BOSE tego nie uświadczysz.
Niemniej dodam od siebie, iż mi jakość BOSE bardzo się podoba, ponieważ pomimo bardzo głośnej muzyki, wciąż jestem w stanie rozmawiać z pasażerami, a to już o czymś świadczy.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
lepiej zmien glosniki na przodzie na cos normalnego i wycisz drzwi będzie duża różnica. niestety bose w mazdzie to zart i pierdzacy sub nie poprawi audio w tym aucie..
Wysłane z mojego Xperia Neo za pomocą Tapatalk 2
Wysłane z mojego Xperia Neo za pomocą Tapatalk 2
W takim razie skoro temat wszedł na Car Audio to mam pytanko , a mianowicie w mojej lubej jest BOSE ale chciałbym wstawić do bagażnika powiedzmy coś mocniejszego (skrzynię basową) niż to co jest . Kwestia tego skąd teraz pociągnąć kable sygnałowe do wzmacniacza owej skrzyni
Myślałem nad zaczerpnięciem sygnału właśnie z tego suba który już jest w półce ale nie wiem czy to dobry pomysł . Porwał się może już ktoś na takie modyfikacje
Oczywiście zakładam że radio BOSE nie ma wyjść na wzmacniacz?? (nie wiem bo nie grzebałem tam nic). I sprawa nr2 śruby mocujące kół do mazdy to M12x1,5 czy może M12x1,25
Wiem że już zadawałem pytanie odnośnie śrub i jak to często bywa dostałem odpowiedź typu "szukaj" ... skoro piszę z prośbą o pomoc to znaczy że nie doszukałem się – chyba oczywiste 
- Od: 27 sty 2013, 14:31
- Auto: Mazda 6 GG 2002r 2.3 L3-VE
damian26g napisał(a):sprawa nr2 śruby mocujące kół do mazdy to M12x1,5 czy może M12x1,25Wiem że już zadawałem pytanie odnośnie śrub i jak to często bywa dostałem odpowiedź typu "szukaj" ... skoro piszę z prośbą o pomoc to znaczy że nie doszukałem się – chyba oczywiste
![]()
a wiesz moze gdzie jest szukajka dzialu?
Prosze o zapoznanie sie z zasadami panujacymi na forum:
1. W pierwszej kolejnosci szukamy tematow nas interesujacych... do tego celu prosze zyc wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jezeli nie znalezlismy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na koncu tego watka
4. Jezeli nie ma takiego tematu, wtedy mozemy zalozyc nowy...
slowo kluczowe: nakretki (chyba ni jest to zbyt skomplikowane?)
viewtopic.php?f=412&t=72232&hilit=nakretki

Okej , 12x1,5 . Szczerze mniej byś się napracował gdybyś po prostu napisał M12x1,5
Nie mam pojęcia czemu ludzie tutaj się hejtują zamiast pomagać
no ale cóż to taka domena forów motoryzacyjnych
Ale mimo to dzięki
Czekam więc na odpowiedź odnośnie ptania nr1 
- Od: 27 sty 2013, 14:31
- Auto: Mazda 6 GG 2002r 2.3 L3-VE
każdorazowe gwałtowne wciśnięcia pedału hamulca oddaje taki stuk a jak hamuje normalnie to nie stuka ,a i jeszcze czasami jak jest odcinek naszej Polskiej drogi tzn dziurawej to jak wpadnę w dziurę przy małej prędkości to też jest taki stuk ale kuźwa rozkręciłem wahacze i poduszki i nic niema zuzytego
problem rozwiązany okazał się przedni główny wahacz walnięty ale w dziwny sposób bo guma tuleji niebyła zerwana tylko jakby rozciągnięta i wahacz przy takim gwałtowniejszym zahamowaniu uderzał o gniazdo jego zamocowania . powiem jeszcze że diagnoście zajęło to ok 20 grzebania w zawieszeniu i też nie mógł namierzyć ale mój upór ze nie zjadę z kanału doputy dopuki nie znajdzie przyczyny się opłacił
problem rozwiązany okazał się przedni główny wahacz walnięty ale w dziwny sposób bo guma tuleji niebyła zerwana tylko jakby rozciągnięta i wahacz przy takim gwałtowniejszym zahamowaniu uderzał o gniazdo jego zamocowania . powiem jeszcze że diagnoście zajęło to ok 20 grzebania w zawieszeniu i też nie mógł namierzyć ale mój upór ze nie zjadę z kanału doputy dopuki nie znajdzie przyczyny się opłacił

Zbynio
- Od: 3 kwi 2013, 14:54
- Auto: mazda6 2,0 16v 2002
misiek89 napisał(a):Wymieniając za jednym zamachem to i to potem masz te parę stówek w kieszeni jak by nagle dwumasa nie domagała, ale po wyciągnięciu niech ci ją sprawdzą w jakim jest stanie i podejmiesz decyzje.
siemek55 napisał(a):a może zadaj sobie pytanie: ile jeszcze chcesz tym samochodem pojeździć ? Po oględzinach 2M będziesz miał pełen obraz i wtedy podejmujesz decyzję.
Tak zrobię. Dziękuję Panowie
Witam 2 pytania mam. Pierwsze związane z kontrolka poduszki do tej pory mrugała sporadycznie a teraz cały czas nie mogę znaleźć takiego kodu,tzn mrugnie raz przerwa i osiem razy czyli to kod 18 czy 81? Nie mogę nic na ten temat znaleźć.
Drugie pytanie: jak hamuje to szarpie kierownicą w lewo a jak przyspieszam to kierownica rusza się w prawo. Co to może być?
Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
Drugie pytanie: jak hamuje to szarpie kierownicą w lewo a jak przyspieszam to kierownica rusza się w prawo. Co to może być?
Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
- Od: 23 lis 2012, 23:06
- Auto: Mazda6 2.3 sport 2003 żółta bestia
damian26g napisał(a):W takim razie skoro temat wszedł na Car Audio to mam pytanko , a mianowicie w mojej lubej jest BOSE ale chciałbym wstawić do bagażnika powiedzmy coś mocniejszego (skrzynię basową) niż to co jest . Kwestia tego skąd teraz pociągnąć kable sygnałowe do wzmacniacza owej skrzyniMyślałem nad zaczerpnięciem sygnału właśnie z tego suba który już jest w półce ale nie wiem czy to dobry pomysł . Porwał się może już ktoś na takie modyfikacje
Oczywiście zakładam że radio BOSE nie ma wyjść na wzmacniacz?? (nie wiem bo nie grzebałem tam nic).
Mnie również przydałaby się odpowiedź na to pytanie... a nwet bym je trochę rozszerzył... gdyż w najblższych dniach najprawdopodobniej zakupię mazdę z systemem BOSE jednak potrzebowalbym troche wiekszego "kopa" i czy jest możliwość a najlepiej czy ktos probowal wymieniac wzmacniacz i tube na coś konkretniejszego? ewentualnie co by tam zdało egzamin?
z góry dzieki
- Od: 17 maja 2013, 22:16
- Auto: były:
M6 '03 2.0 CiTD
Zielone kombi :)
MX-3 1.6 SOHC 94r
poszukiwana nowa m6