Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
po pierwszym dwukrotnym nacisnieciu przyciskow na pilocie nr1 auto powinno odpowiedziec... wtedy naciskasz przycisk (2 razy) na kolejnym itd.
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Szukał ktoś ostatnio na forum klocków do a-speca 2.3L, ale nie moge znaleść kto,bo na 100% nie jestem pewny czy nie wspominał że od GH pasują
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
zbyszekpietrkiewicz napisał(a):Szanowni koledzy czy jak zdejmę pokrywę rozrządu M 6 2,0 16V 2002 żeby sprawdzić co tam grechocze to czy mogę odpalić silnik czy jest tam jakieś smarowanie olejem?
Jest tam olej więc odpada , podjedź do mechanika naj lepiej do takiego co ma stetoskop i kamerkę endoskopową i się dowiesz, ale jak to łańcuch to bez tego ci powie
DZIĘKI POZDRO
Zbynio
- Od: 3 kwi 2013, 14:54
- Auto: mazda6 2,0 16v 2002
Nośność dachu w kombi to standardowo 100kg?
Cztery rowery nie powinny stanowić mam nadzieję problemu
Od razu drugie pytanie: jakie nakrętki stożkowe zabezpieczające do kół aluminiowych polecacie?
Cztery rowery nie powinny stanowić mam nadzieję problemu
Od razu drugie pytanie: jakie nakrętki stożkowe zabezpieczające do kół aluminiowych polecacie?
Hej, witam wszystkich, mam pytanie odnośnie wymiany oleju mazda 6 2.0 benzyna. Ostatnio wraz z kolegą chcieliśmy wymienić olej, po odkręceniu korka spustowego wyleciało około 3l starego oleju. Kolega "fachowiec" stwierdził, że to wszystko wymienił filtr oleju i zalał 4l nowego, oczywiście grubo ponad stan. Postanowiłem więc spuśić ten nadmiar, ale w tym momencie ni nie chce lecieć jedynie kilka ml, samochód na 2,3,4 biegu dziwnie pracuje jakby jakaś turbina sie włączała i przestaje na wysokich obrotach. Olej dalej nie chce zlecieć co robić? 

-
Przemek1986
Panowie posiada ktoś zdjęcia żeby zlokalizować poduchy skrzyni biegów M6 2.0 16 V
Zbynio
- Od: 3 kwi 2013, 14:54
- Auto: mazda6 2,0 16v 2002
Mam pytanie może panowie orientujecie się gdy wciskam sprzęgło czuje wibracje tak jakby cos się obracało, wyczuwalne są zaraz po dotknięciu sprzęgła gdy wcisnę całe to ustaje i gdy wypuszczam to przy samym końcu jak mam puścić to tez to czuć biegi wchodzą normalnie. Czy może spotkaliście się z takim czymś
Auto ma 108 000 przebiegu
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Od: 20 mar 2013, 15:47
- Auto: Mazda 6 2.0 121KM 2006r
Hej ludziska jak, gdzie i ile oleju wlewa sie do skrzyni zmiany biegów w mazda 6 2.0 benz. Proszę o
szybką odp. Dzięki wielkie.
szybką odp. Dzięki wielkie.
-
Przemek1986
W benzynę leje się tak samo olej do skrzyni jak w dieslu? I gdzie jest ten korek jak on wygląda?
-
Przemek1986
Panowie, powiedzcie, czy ktoś bawił się w takie coś:
http://allegro.pl/wzmacniacz-separator-antenowy-vw-seat-skoda-audi-i3127914755.html
Ewentualnie może powiedzieć, czy warto, chociaż sprawy groszowe.

Ewentualnie może powiedzieć, czy warto, chociaż sprawy groszowe.
sam nie wiem czy warto. Ja na pewno bym tego nie robił, albowiem prawie w ogóle nie słucha radia (jedynie czasem z transmitera w telefonie, ale to tylko do czasu montażu XCL
)
Druga sprawa, że to jest raczej pod radia niefabryczne, a o ile mnie pamięć nie myli, to ty dalej używasz serii. Jak cię kusi to sprawdź, ale wg mnie nie warto w twoim przypadku.
Druga sprawa, że to jest raczej pod radia niefabryczne, a o ile mnie pamięć nie myli, to ty dalej używasz serii. Jak cię kusi to sprawdź, ale wg mnie nie warto w twoim przypadku.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Właściwie to tylko słucham radia. I chciałbym od niego trochę więcej odbioru, bo jakoś dziwnie w czasie jazdy jest ok, czasem tam przyszumi, ale na postoju cienko strasznie. A pod 20 metrowym wiaduktem to już tragedia.