Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Kurczę, pierwszy raz widzę takiego polifta ale wygląda bardzo ładnie
Całkiem przypadkiem mój budżet prawdopodobnie będzie o kilka tysięcy większe także mogę rozglądać się za poliftami. Tylko ten DPF mnie martwi
Ojciec w A3 ma, jeździ wyłącznie po mieście i już był wymieniany.

ziomuś, miałeś benzynkę, to wsiadaj dalej w benzynkę
dlaczego tak bardzo chcesz dizla (przy okazji jak to dizel poprawnie po polsku napisać
) zapodaj swoje wątpliwości co do obu wersji, a postaramy się je rozwiać.
może a-spec V6 po lifcie , czy raczej wersji z US nie bierzesz pod rozważania? (tak aby utrzymać tendencję widłaka)

może a-spec V6 po lifcie , czy raczej wersji z US nie bierzesz pod rozważania? (tak aby utrzymać tendencję widłaka)
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Czytasz w moich myślach
A-speca chciałbym najbardziej jednak nie chce automatycznej skrzyni, a takowych jest 90% i ciężko znaleźć z manualem, a jak już się znajdzie to jest uboga wersja. Jeśli auto będzie po lifcie raczej na pewno wybiorę benzyniaka. Silnik sprawdzony, na łańcuszku
Założyć tylko gaz i po problemie. V6 są fajne ale ponoć awaryjne dlatego patrze na 2.0 i 2.3, a który wybiorę? Zależy od stanu danego auta.
Panowie i moze panie, potrzebuje dowiedziec sie kodu lakieru w M6 po lifcie wersja UK. Sprawdzałem na dekoderach vin, ale cos nie bangla.. Mam juz wiadomosc z jednego zródła ale chciałbym ją potwierdzic, nr VIN: JMZGY19F601443507.
Rozszyfruje ktoś?
Rozszyfruje ktoś?

ja ne umne, ale zapytaj kolege w temacie viewtopic.php?f=35&t=151831 ogłasza się, że sprawdza
-
Moderator GJ
Witam szukam szybkiej porady. Związek rozrząd<----->webasto
Dziś zmieniałem rozrząd w M6- 136 km, po odebraniu od mechanika nie załącza się ogrzewanie silnika webasto. Dzwoniłem do niego on mówi, że wymiana rozrządu nie wiąże się z ingerencją w podgrzewacz. Faktem jest, że przed wymianą paliło, teraz nie. Jutro jadę do niego i musi coś zaradzić, czy mógł coś zamieszać z przewodami, pomylić, wymieniał też pompę wody. Poradzicie coś? Czy ubytek cieczy chłodzącej może mieć wpływ na włącz/wyłącz webasto, bo mówił że przy wymianie pompy z 200 ml uciekło, żebym dolał.
Dziś zmieniałem rozrząd w M6- 136 km, po odebraniu od mechanika nie załącza się ogrzewanie silnika webasto. Dzwoniłem do niego on mówi, że wymiana rozrządu nie wiąże się z ingerencją w podgrzewacz. Faktem jest, że przed wymianą paliło, teraz nie. Jutro jadę do niego i musi coś zaradzić, czy mógł coś zamieszać z przewodami, pomylić, wymieniał też pompę wody. Poradzicie coś? Czy ubytek cieczy chłodzącej może mieć wpływ na włącz/wyłącz webasto, bo mówił że przy wymianie pompy z 200 ml uciekło, żebym dolał.
TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
Pytanie do posiadaczy M6 po lift'cie '06 – '07 z ksenonami....
Samochod odpalony (kluczyk pozycja ON) swiadła mijania włączone.
Czy jesli gasicie auto (kluczyk ACC) to światła mijania ciągle świecą ?
Samochod odpalony (kluczyk pozycja ON) swiadła mijania włączone.
Czy jesli gasicie auto (kluczyk ACC) to światła mijania ciągle świecą ?
- Od: 5 lis 2006, 11:56
- Auto: Mazda Xedos 6 1.6 '95r.
Mazda 6 GY 2.0 '07r
Kawasaki er650 '09r
Przepraszam, Cię co znaczy zresetuj, ja mam tylko podgrzewacz silnika, jajka w szoferce nie mam, czy mogę zresetować sam podgrzewacz?
TAK. Ja też mam tylko sam podgrzewacz. Ja resetowałem IDSem, przy okazji sprawdzając czy webasto działa jak należy. Ale spróbuj zresetować bezpiecznikiem. Czytałem w jakimś wątku że tak robią 
Dopisano 28 mar 2013, 22:04:
A moje pytanko takie: Czy ma ktoś może opony o szer. 215 założone na oryginalne felgi w polifcie? Musze kupić dwie nowe opony i chciałbym deko szersze na tył ale mam wątpliwości czy nie będą gdzieś ocierały albo jakieś inne defekty z tego nie wyjdą
Dopisano 28 mar 2013, 22:04:
A moje pytanko takie: Czy ma ktoś może opony o szer. 215 założone na oryginalne felgi w polifcie? Musze kupić dwie nowe opony i chciałbym deko szersze na tył ale mam wątpliwości czy nie będą gdzieś ocierały albo jakieś inne defekty z tego nie wyjdą
Duchu, a który to bezpiecznik, ostatnie pytanko i gdzie siedzi ON
)
Oki jutro popatrzę, a najlepiej jakby był schemat skrzynek co za co odpowiada, może ktoś ma taki. Dzięki Duchu;)
duch1604 napisał(a):Czy ma ktoś może opony o szer. 215 założone na oryginalne felgi w polifcie?
ja mam co prawda przedlifta, ale mam 225x45R17" i nic nie trze, śmiało możesz 215 u siebie dać.
-
Moderator GJ
Już znalazłem. Numer 23 pod maską. Miałem małe problemy bo instrukcje mam po francusku 
Dopisano 28 mar 2013, 22:37:
Ale 17tki to inne felgi. Samo ich osadzenie może powodować to że nie ocierają

Dopisano 28 mar 2013, 22:37:
Ale 17tki to inne felgi. Samo ich osadzenie może powodować to że nie ocierają

Też znalazłem sterowanie nagrzewnicy 23 pod maską, nagrzewnica 26 pod maską, nagrzewnica 8 w kabinie kierowcy 
duch1604 napisał(a):Ale 17tki to inne felgi. Samo ich osadzenie może powodować to że nie ocierają
Dla opon letnich:
6JJ x 15 ET50, opony 195/65/15 91V
7JJ x 16 ET55, opony 205/55/16 91V
7JJ x 17 ET55, opony 215/45/17 91W
więcej tutaj --> viewtopic.php?f=60&t=11203
-
Moderator GJ
A no nie napisałem że mam felgi 16
. Podstawowe pytanie to czy na te felgi na które standardowo producent zakłada opony o szerokości 195 lub 205, da się wogóle 215 pomieścić?
ruper_323f u mnie wyszło 23 po przetłumaczeniu z żabiego na polski. Także ten obstawiam. Ale zawsze i 26 można sprawdzić. Bo 8 to wentylator w kabinie pewno

ruper_323f u mnie wyszło 23 po przetłumaczeniu z żabiego na polski. Także ten obstawiam. Ale zawsze i 26 można sprawdzić. Bo 8 to wentylator w kabinie pewno