Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
To jak znajdziesz uvzciwego sprzedawcę albo frajera który nie wie co ma to może kupisz :-P napewno odpusx sobie handlazy bo u nich całej madzi nie kupisz ;–)
Wysyłane z mojego Xperia Neo za pomocą Tapatalk 2
Wysyłane z mojego Xperia Neo za pomocą Tapatalk 2
rclmati napisał(a):Chcę coś kupić do 20 tyś. Myślę, że za tą cenę da się znaleźć w miarę dobrą 6 z 2003/2004 roku.
Celował bym bardziej w 2002/2003, popytaj się ludzi z forum w dziale ogłoszeń parę jest na sprzedaż z tego co pamiętam poniżej 20kk były więc zostanie na ewentualne naprawy
Jezeli nie spieszy mu się z zakupem i będzie wnikliwie szukal, to z czasem cos upoluje do 20kzł, nie bądźmy aż tak despotyczni. Owszem rynek obecnie jest bardzo , ale to bardzo trudny i przesiąknięty gównem, ale dla wytrwałego poszukiwacza z zapasem czasu nie powinno być problemu.
Ja życzę jak najbardziej owocnych poszukiwań
Ja życzę jak najbardziej owocnych poszukiwań
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Niestety trzeba być bardzo uważnych i wrażliwym na wszystko, jak nie wierzysz to wejdz w dział diesel i zobacz ile tematów zaczyna sie od "jestem szczęśliwym posiadaczem mazdy od 3 dni ale mam poważny problem z... "
. Generalnie pomału i bez euforii a coś w końcu trafisz najlepiej benzyne 2.0 bo jest prawie bezawaryjna, 2.3 bierz jedynie jak masz dobry dostęp do taniego oleju silnikowego a diesel to sie nawet nie wypowiadam 
Z tym olejem przy 2,3 nie przesadzajmy. Ja zrobiłem od wymiany ok 4kkm, zeszło mi na bagnecie ze 2-3 mm. W takim tempie, zanim by mi miało zabraknąć, to dojadę do 10kkm i przyjdzie wymiana. Fakt fatkem, że monitorować trzeba nadwymiar często, ale to jest zalecane przy każdym silniku tak nawiasem mówiąc.
BIorąc pod uwagę ilość wałków na rynku, po prostu bałbym się kupować diesela od handlarza, może jedynie od kogoś z forum, bo wiesz co bierzesz. Ale to kwestia indywidualna, ja wole PB![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
BIorąc pod uwagę ilość wałków na rynku, po prostu bałbym się kupować diesela od handlarza, może jedynie od kogoś z forum, bo wiesz co bierzesz. Ale to kwestia indywidualna, ja wole PB
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Diesla najbardziej chcę ale jak czytam opinię to mi się odechciewa... Benzyna może być, nie wykluczam jej ale tylko i wyłącznie z gazem. Choć to co wydam na rozrząd to w benzynie było by na instalację. Będę musiał poczytać nt. lpg w 6, czy te silniki tolerują bo z tego co słyszałem w 2.3 nie za bardzo ?
http://otomoto.pl/mazda-6-okazj-C28152088.html ta jest fajna.

rclmati napisał(a):Diesla najbardziej chcę ale jak czytam opinię to mi się odechciewa...
Jak czytam te wasze posty to aż mnie skręca . kolego jak chcesz diesla to go kup , nie patrz i nie słuchaj innych .
Ja mam mazdę 6 2.0 diesel już od 3 lat i jedyne co w niej zmieniałem to zaraz po zakupie rozrząd i tarcze hamulcowe na przód to wszystko .
kolega tez ma diesla od 2 lat i też nic nie naprawiał
znam jeszcze kilka osób co mają takie autka i nie chcą zamienić na inne .
Oczywiście warunkiem jest wymiana filtrów i oleju na czas od czasu do czasu zrobić kontrole techniczną a wszystko będzie ok.
Dbaj o samochód jak o żonę a odwdzięczy się bezawaryjnością
a ci co auta im się psują to są takie osoby co pod maskę to w ogóle nie zaglądają nic nie kontrolują i oszczędzają na wszystkim ile się da lub po prostu kupili już zajechane szroty .
Dlatego mimo tylu opinii nadal jestem za dieslem
Że trzeba filtry zmieniać, olej oraz nie tankować na stacji krzak już wiem teraz
Ojciec mam A3 w dieslu i wiem jak wygląda eksploatacja diesla.
Co do benzyny, wybiorę ją jeśli będzie założony gaz. Do Xedosa też miałem zakładać instalacje ale zawsze były inne wydatki... Więc tutaj będzie podobnie.
Co do benzyny, wybiorę ją jeśli będzie założony gaz. Do Xedosa też miałem zakładać instalacje ale zawsze były inne wydatki... Więc tutaj będzie podobnie.
Ja kiedyś tylko benzyniaki i sedany uważałem , miałem też auta z gazem . Diesle i kombi uważałem za samochody dla emerytów
. po kupnie 6 diesla w kombi już nie kupie nigdy ani benzyniaka ani sedana . a już na pewno nie gazownika ( już nie muszę co 300 km tankować gazu i pocić się przy wyprzedzaniu kilku aut ) mazda 6 diesel kombi 

a co do sprowadzanych aut przez handlarzy
http://otomoto.pl/ford-galaxy-ghia-titanium-3-strefowa-kli-C28064006.html
na pierwszy rzut oka wszystko ok, nie zniszczone, skóra ok ale
https://www21.vv.se/fordonsfraga/FragaPaAnnatFordon.aspx
wpiszcie numer blach,przepiszcie kod i wciśnijcie Fortsatt
i szukajcie Vägmätarställning to sie zdziwicie

na pierwszy rzut oka wszystko ok, nie zniszczone, skóra ok ale
https://www21.vv.se/fordonsfraga/FragaPaAnnatFordon.aspx
wpiszcie numer blach,przepiszcie kod i wciśnijcie Fortsatt
i szukajcie Vägmätarställning to sie zdziwicie
Panowie – czy ktoś z Was widzi, jaki jest tytuł tego wątku
Są z pewnością bardziej pasujące wątki dot. kupna Mazdy i/lub porównania silników, oraz wyższości jednego nad drugim
kolejne posty tego typu będą usuwane
Są z pewnością bardziej pasujące wątki dot. kupna Mazdy i/lub porównania silników, oraz wyższości jednego nad drugim

kolejne posty tego typu będą usuwane