Waaagh napisał(a):I nadal niewiele się dowiedziałem. Rozumiem że jednak MPS daje naprawdę sporo radości z jazdy (zgodnie z jego pisemnymi osiągami) ? Wg. Clarksona z Top Gear to tak (choć ST220 też mu się bardzo podobał). Ja jestem mocno przekonany do tego silnika, ale czy są jakieś znane wady ? Rozumiem że na pewno koszty utrzymania, bo auto z nietypowymi rozwiązaniami (4WD, Benzyna turbo) i sporo części się różni od standardowej M6. Ale może jednak ktoś ma, albo chociaż jeździł i może opisać ZOOM-ZOOM (btw. Na Daemonie w Kopenhadze jest fajne ZOOM-ZOOM)
zdaje mi sie ze jest co najmniej dwóch właścicieli mps na forum, ja miałem okazje prowadzić to auto kilka razy gdyż mój dobry znajomy właśnie sobie takie niedawno zafundował.
auto prowadzi sie świetnie (podobno w zimę jeszcze lepiej), zawieszenie jest nieco twardsze niż w zwyklej 6 ale nie na tyle żeby przestało być komfortowe, silnik osiąga swoja maksymalna moc przy dość niskich obrotach. auto jest tez bardzo dyskretne nie rzuca sie w oczy jak evo czy sti. wielu użytkowników zauważyło ze sprzęgło było bardzo nietypowo wyregulowane i "łapało" dopiero przy samym końcu. można sie jednak do niego przyzwyczaić. mazda w stanach przeprowadza na życzenie klienta "regulacje" sprzęgła co ma ułatwić jego obsługę. przełożenia skrzyni i skok dźwigni są bardzo krótkie i precyzyjne. auto przyspiesza w mgnieniu oka bez większego problemu, do 100 o około 1 sekundę szybciej niż moja 3.0! niestety domaga sie 93+ oktanowej benzyny, [jakie?] siedzenia teoretycznie sie nie składają.
najwięcej informacji znajdziesz tutaj: http://forum.mazda6club.com/index.php?showforum=18
niestety po angielsku