Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
szybkie pytanko, z jakim momentem dokręcacie śruby przy kołach przy wymianie zimówki/letnie ? chce zakupić klucz dynamometryczny i pasuje znać zakres w jakim ma on pracować. Pozdrawiam
... owoc żywota Twojego je ZUS
kryso napisał(a):szybkie pytanko, z jakim momentem dokręcacie śruby przy kołach przy wymianie zimówki/letnie ? chce zakupić klucz dynamometryczny i pasuje znać zakres w jakim ma on pracować. Pozdrawiam
90-117 Nm
- Od: 1 mar 2011, 17:51
- Auto: Mazda CX-5 2.0 SKY-G 160 KM AWD MT SkyPASSION 2015r.
Panowie, rozglądam się po internecie za częściami i w niektórych katalogach można ujrzeć taki model: 2.0 6 Station Wagon (GY) CiTD 4x4 (136KM/100kW) 10.02-02.05, jak ma się rozumieć to 4x4? napęd na 4 koła?. Bo jakoś mało prawdopodobne to mi się wydaję. Proszę o jakieś wytłumaczenie/sprostowanie skąd takie opisy się biorą?.
- Od: 24 lip 2011, 12:40
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 CiTD 136KM 04r
Witam mam pytanko
czy ktoś ma i mógłby mi udostępnić manual silnika 1,8 benzyna do Mazdy 6 z 2002 ,chodzi mi głównie o mocowanie silnika przy rozrządzie,jak zdemontować tą łapę i obudowę rozrządu.(może jakaś serwisówka).Przeglądałem forum odnośnie wymiany rozrządu ale nigdzie nie znalazłem takiego opisu.
Zgóry dziękuję.
czy ktoś ma i mógłby mi udostępnić manual silnika 1,8 benzyna do Mazdy 6 z 2002 ,chodzi mi głównie o mocowanie silnika przy rozrządzie,jak zdemontować tą łapę i obudowę rozrządu.(może jakaś serwisówka).Przeglądałem forum odnośnie wymiany rozrządu ale nigdzie nie znalazłem takiego opisu.
Zgóry dziękuję.
SKIBA
- Od: 17 lip 2012, 17:20
- Auto: Audi A6 2,5TDI,QUATTRO 2001r.
Znalazłem cosik takiego w manualu ,wrzucam bo może komuś się przyda
- Załączniki
-
rozrząd.doc
- silnik i rozrząd benzyna
- (106.5 KiB) Pobrane 76 razy
SKIBA
Korzystałem z tego co u Ciebie widać tylko przetłumaczyłem na Polski ,dużo manuali jest na stronie www.osaczony.pl-mazda wszystkie w j.angielskim, u mnie w Mazdzi sciągnęli obudowę i wymienili łapę silnika ,po złożeniu okazało się ,że nie odpala.Okazało się że mam uszkodzone wszystie 8 zaworów wydechowych w głowicy i mam zonka teraz z silnikeim.
SKIBA
Mam takie prozaiczne pytanie, zakupiłem emblemat (znaczek) "Mazda 6" ten na tylą klapę mam pewien problem jak go zamontować klej, silikon ?
-
dawid_tbg
Panowie M6 1.8 16v silnik L8 244 rok 2003 i teraz was zatka.... Jakie świece+przewody są sprawdzone i możecie polecić, ja na każdym wątku różnych forów ( chyba tak się odmienia;) czytam co innego: denso, ngk jeszcze inne bosch i dołoże jeszcze beru. Kto może szczerze polecić coś do mojego silnika, dodam że nie robię długich dystansów 300km tygodniowo i raz na pół roku trasa 2*2000km UK-PL PL-UK
- Od: 16 cze 2012, 09:15
- Auto: Mazda 6
1.8 TS
2003r
asda_1987 napisał(a):Jakie świece+przewody są sprawdzone i możecie polecić
mamy wątek o świecach i przewodach...tam masz wszystko ładnie napisane