Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Hej.
Mam pytanie odnośnie nagłośnienie bose.Z czego składa się fabrycznie ten system, oraz gdzie umieszczone jego składniki ?
Zamierzam kupić kombi i zagazować, a nie wiem czy sub siedzi w miejscu koła zapasowego?
Mam pytanie odnośnie nagłośnienie bose.Z czego składa się fabrycznie ten system, oraz gdzie umieszczone jego składniki ?
Zamierzam kupić kombi i zagazować, a nie wiem czy sub siedzi w miejscu koła zapasowego?
- Od: 26 sty 2012, 08:01
- Auto: M6 2.0/147 GY doładowana podtlenkiem LPG ;)
agrest_j napisał(a):Mam pytanie odnośnie nagłośnienie bose.Z czego składa się fabrycznie ten system, oraz gdzie umieszczone jego składniki ?
zapraszam do dzialu Car Audio
Witam
Czy możliwe by w Mazda 6 z 2006 r. (automat) był silnik benzynowy 2.0 o mocy 141 KM (104 kW)?
Mazda jest poliftingowa – tak przynajmniej wygląda. Z tego co przeczytałem silniki te były w modelach przed liftingiem.
Czy możliwe by w Mazda 6 z 2006 r. (automat) był silnik benzynowy 2.0 o mocy 141 KM (104 kW)?
Mazda jest poliftingowa – tak przynajmniej wygląda. Z tego co przeczytałem silniki te były w modelach przed liftingiem.
-
ajokiel
takie szybkie pytanie – w 6 z 2003 roku na przycisku mam wybór trybu nawiewu, dostępne – nawiew na ciało, nawiew na ciało i nogi, nawiew na nogi i finalnie nawiew na szybę i nogi. Nie ma do wyboru samego nawiewu na szybę ale taki właśnie tryb pojawił mi się dwukrotnie na wyświetlaczu (sama szyba, tryb odmrażania wyłączony) i wówczas faktycznie na nogi nie dmuchało a na szybę tak. Pytanie – czy jest jakiś magiczny sposób, by włączyć tylko nawiew na szybę?
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
rozumiem,że masz climatronic?? Jeśeli tak,to klikkasz na przycisk powyżej...(chyba z napisem front)-wtedy masz nawiew na samą szybę przednią
Edit:
z tego wnioskuję,że masz klimę automatyczną
najpierw próbuje odmrozić Ci szybę,a po osiągnięciu odpowiedniej temperatury przełączy się na np. nawiew na szybę+nogi.Chodzi o to,żeby Ci zimnem nie dmuchało na ciało 
Edit:
ale taki właśnie tryb pojawił mi się dwukrotnie na wyświetlaczu (sama szyba, tryb odmrażania wyłączony)
z tego wnioskuję,że masz klimę automatyczną
dobrzyn22 napisał(a):wtedy masz nawiew na samą szybę przednią
wraz z odmrazaniem
ps. czy kolega uzywa ustawienia auto? wtedy wlasnie sama sobie kieruje / steruje
nie, nie panowie – samochód z klimatyzacją automatyczną ale klima wyłączona, żaden tryb auto – sam nawiew, pełny tryb manualny
I wtedy jak pisałem mogę wybrać kierunki nawiewu (ciało, ciało/nogi, nogi i szyba/nogi) i właśnie brak mi samego nawiewu na szybę (bez włączania trybu odmrażania, samego zwykłego nawiewu dmuchawy). I nie zwracałbym uwagi gdyby nie fakt, że jak wspomniałem dwukrotnie miałem taki tryb włączony (nawiew na samą szybę, nie żadne odmrażanie) ale czemu się włączył albo jak go włączyłem – to jest pytanie. Może jakaś specjalny myk? Albo tryb taki powinien być? A może jakaś zależność temperaturowa, która powoduje ominięcie tego trybu?
Weelkoo napisał(a):A może jakaś zależność temperaturowa, która powoduje ominięcie tego trybu?
no przeciez napisalem...
Wojtek napisał(a):czy kolega uzywa ustawienia auto? wtedy wlasnie sama sobie kieruje / steruje
i... nawet jak wylaczysz sama klime (przelacznik A/C zgasnie), to sterowanie "auto" nadal dziala
to wlasnie wtedy widzisz ten tryb

ale wówczas nie świeci się napis AUTO? I czemu tryb AUTO miał by się sam włączać? Sytuacja dokładnie wygląda tak – wczoraj w czasie jazdy miałem ustawiony nawiew na ciało, po krótkim postoju i przy powrocie do domu przełączyłem sobie na szybę/nogi, wybrałem odpowiednią temperaturę, zwiększyłem nieco siłę nawiewu i tak dojechałem do garażu. Rano uruchamiam samochód – na wyświetlaczu jest sam nawiew na szybę, brak informacji o trybie AUTO, odmrażanie szyby nie włączane kilka dni, klima – kilka tygodni 
a to cwana bestia w takim razie – dzięki za info! 

Ponawiam pytanie:
Mazda pochodzi z Niemiec i jest poliftingowa – tak przynajmniej wygląda. Z tego co przeczytałem silniki te były w modelach przed liftingiem.
Mazda pochodzi z Niemiec i jest poliftingowa – tak przynajmniej wygląda. Z tego co przeczytałem silniki te były w modelach przed liftingiem.
-
ajokiel
Weelkoo napisał(a): przy powrocie do domu przełączyłem sobie na szybę/nogi, wybrałem odpowiednią temperaturę, zwiększyłem nieco siłę nawiewu i tak dojechałem do garażu
Wojtek napisał(a):dokladnie... nic nie swieci
ale kolega Weelkoo przełączył nawiew na szybę- nogi , wiec nawet jak by prędzej miał na auto i je wyłączył to z chwila przełączenia (manualnie) auto się wyłącza, analogicznie jak masz na auto, i wyłączysz AC nic się nie świeci ale regulacja siły nadmuch dalej pracuje na auto, do chwili aż zwiększysz -zmniejszysz to manualnie