Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Czy w schowku żarówka pali się cały czas przy włączonych światłach? czy powinna się wyłączać po zamknięciu schowka. (efekt lodówki
)
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Panowie mam pewien problem, mianowicie, że nie znalazłem nic na ten temat pytam tutaj.Czy wie ktoś jak można usunąć (zniwelować) stukanie zaworów? Mam tak zaraz po odpaleniu samochodu przez jakieś 5 sek. i gdy go przyduszę na niskim biegu to też tak klekocze, to wina klepiących zaworów? jak je wyregulować? czy może coś innego? proszę o pomoc!
Mazda 6 2004r. 89kW 2.0
seba1177 napisał(a):Czy wie ktoś jak można usunąć (zniwelować) stukanie zaworów? Mam tak zaraz po odpaleniu samochodu przez jakieś 5 sek. i gdy go przyduszę na niskim biegu to też tak klekocze, to wina klepiących zaworów? jak je wyregulować?
zapraszam do dzialu diesel... MZR-CD
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Grzyby napisał(a):dobrzyn22 napisał(a):Kto ma taką osłonę u siebie?
Obstawiam że nikt. W manualu nie znalazłem (faktem jest że przejrzałem pobieżnie ale na 99,9% nie ma)
benzyny nie maja oslon a dziwnie to wyglada bo diesle maja pompe wspomaganie po drugiej stronie i nie ma tego gornego "rowerowego" kolka
- Od: 22 kwi 2010, 22:55
- Auto: Biale
Witam orjetuje sie ktos moze czy moge kupic albo moze ktos ma to chetnie odkupie, szukam srub a dokladnie sworzni od zaciskow tylnych do mazdy 6 1.8 z 2003r najlepiej jak by byly na oba tylne zaciski.
- Od: 23 lis 2010, 16:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2 2007 Heatchback
generaldawid napisał(a):szukam srub a dokladnie sworzni od zaciskow tylnych do mazdy 6 1.8 z 2003r najlepiej jak by byly na oba tylne zaciski
zapytaj w dziale Kupie...
viewforum.php?f=14
Arkana , Captur , Mii
Chłopy mam pytanko
Przed chwilą poszedłem odpalić autko ,dziś pierwszy raz. Podgrzałem świece ,poczekałem chwilkę i zakręciłem ,odpalił po 2-4 sek ale wykasowało mi ustawienia radia i zegara.Dlaczego
Pozdro
Przed chwilą poszedłem odpalić autko ,dziś pierwszy raz. Podgrzałem świece ,poczekałem chwilkę i zakręciłem ,odpalił po 2-4 sek ale wykasowało mi ustawienia radia i zegara.Dlaczego
Pozdro
-
Pawciu
Pawciu napisał(a):odpalił po 2-4 sek ale wykasowało mi ustawienia radia i zegara.Dlaczego
podladuj aku
Arkana , Captur , Mii
Wojtek napisał(a):Pawciu napisał(a):odpalił po 2-4 sek ale wykasowało mi ustawienia radia i zegara.Dlaczego
podladuj aku
Mówisz że to coś da
-
Pawciu
Panowie pytanko:
podczas dluzszej jazdy po miescie , ewentualnie na lotnisko (1h10min), podczas ruszania np. ze swiatel slychac dosc glosne uderzenia chyba silnika, takie jest wrazenie,
jak zwolnie i znowu przyspiesze nie ma tego , na zimnym silniku (jak malo jezdze tego nie ma )
co to moze byc : sprzeglo?? poduszka silnika??
podczas dluzszej jazdy po miescie , ewentualnie na lotnisko (1h10min), podczas ruszania np. ze swiatel slychac dosc glosne uderzenia chyba silnika, takie jest wrazenie,
jak zwolnie i znowu przyspiesze nie ma tego , na zimnym silniku (jak malo jezdze tego nie ma )
co to moze byc : sprzeglo?? poduszka silnika??
Witam. Mam pytanie a zarazem prośbę- czy ktoś z Białegostoku lub okolic ma możliwość podpięcia mojej Mazdy pod komputer w celu zbadania jej ?
Świruje mi centralny i kierunki migają jak szalone.
Proszę, pomózcie.
pozdrawiam

Proszę, pomózcie.
pozdrawiam
- Od: 5 lis 2010, 19:51
- Auto: M5 CR 2009r,
2.0B+LPG 146 KM
Witam
Mam takie pytanie. W pewnej Maździe6 2.0 z 2006 roku, którą niedawno oglądałem zauważyłem, że listwy (te zaznaczone na zdjęciu poniżej) przesuwają się. Podejrzewam (nie wiem, nie sprawdzałem), że można by je nawet całkowicie wysunąć przy otwartych drzwiach. Czy to normalne? Czy te listwy powinny być zamocowane na stałe bez możliwości przesuwania się? Jak to jest?

Mam takie pytanie. W pewnej Maździe6 2.0 z 2006 roku, którą niedawno oglądałem zauważyłem, że listwy (te zaznaczone na zdjęciu poniżej) przesuwają się. Podejrzewam (nie wiem, nie sprawdzałem), że można by je nawet całkowicie wysunąć przy otwartych drzwiach. Czy to normalne? Czy te listwy powinny być zamocowane na stałe bez możliwości przesuwania się? Jak to jest?

- Od: 26 lip 2011, 10:06
- Auto: Mazda 6 Executive '07 GG 2.0 147KM LPG Stag 300 Premium
WarunekPL napisał(a):Świruje mi centralny i kierunki migają jak szalone.
Myłeś ostatnio auto? Może zamki dostały wilgoci i przymarzają – przez to świrują kierunki sygnalizując niesprawność.
ralfvip napisał(a):Czy te listwy powinny być zamocowane na stałe bez możliwości przesuwania się? Jak to jest?
Na końcach listewek powinny być wsuwane takie zaślepki mocujące, które uniemożliwiają ich ruch – jeśli ich nie ma może auto było rozbierane do naprawy blacharskiej. Koszt jednej to parędziesiąt złotych i osiągalne tylko w ASO. Przy demontażu zdarza się że pękają.
czy ktoś z Białegostoku lub okolic ma możliwość podpięcia mojej Mazdy pod komputer w celu zbadania jej ?
proponuję zapytać w dziale regionalnym/polecane warsztaty
smille napisał(a):Na końcach listewek powinny być wsuwane takie zaślepki mocujące, które uniemożliwiają ich ruch – jeśli ich nie ma może auto było rozbierane do naprawy blacharskiej. Koszt jednej to parędziesiąt złotych i osiągalne tylko w ASO. Przy demontażu zdarza się że pękają.
A czy takie przesuwające się listwy wpływają w jakiś sposób na szczelność np. podczas jazdy w deszcz? Czy pełnią one tylko rolę ozdobną i maskującą, natomiast sam element odpowiedzialny za szczelność jest ukryty głębiej? Czy takie listwy powinno się wymienić Waszym zdaniem? Czy poza tym, że mogą wypaść to nic więcej złego nie poczynią:)?
- Od: 26 lip 2011, 10:06
- Auto: Mazda 6 Executive '07 GG 2.0 147KM LPG Stag 300 Premium
A czy takie przesuwające się listwy wpływają w jakiś sposób na szczelność np. podczas jazdy w deszcz?
To przypatrz się dobrze-uszczelki są w okolicach tych listewek,więc będziesz widział,czy spełniają swoją rolę odpowiednio.Drzwi na samym dole mają oczywiście otwory ,przez którą woda wyleci,ale z oczywistych względów nadmiar jej w tym miejscu nie jest pożądany
Witam szukalem odpowiedzi na moje pytanie ale nie znalazlem porezebuje pomocy mianowicie mam zlamane lusterko od strony kierowcy dzis dostalem urzywane lusterko tylko ze z peknietym lustrem i moje pytanie jak wyciagnac lusterko tak rzeby zaczepow i samego lusterka nie polamac a chodzi mi o lusterka Mazdy 6.
Juz znalazlem rozwiazanie.
Juz znalazlem rozwiazanie.
- Od: 23 lis 2010, 16:37
- Auto: Mazda 6 2.0 TS2 2007 Heatchback
Nie wiem czy znalazłeś akurat to co szukałeś...jakby co to masz jeszcze tu:http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=63174