części pasujące z polifta do przedlifta ( i odwrotnie)
Wiem, że to może kogoś śmieszyć, ale proponuję dopisywać do określeń "polift" realny rocznik (i/lub generację).
Miałem okazję spierać się (więcej jak raz) w sprawie części do po- i przedlifta po czym się okazało, że dla człowieka określenie po-lift oznacza tak naprawdę drugą generację M6 czyli roczniki po 2007...
I wychodzi wtedy taka wersja:

Miałem okazję spierać się (więcej jak raz) w sprawie części do po- i przedlifta po czym się okazało, że dla człowieka określenie po-lift oznacza tak naprawdę drugą generację M6 czyli roczniki po 2007...

Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
xANDy napisał(a):po czym się okazało, że dla człowieka określenie po-lift oznacza tak naprawdę drugą generację M6 czyli roczniki po 2007...
Generalnie obydwie wersje (czyli GG/GY i GH) przechodziły faceliftingi... a jeżeli ktoś myli generacje modelu, no to już chyba jego problem i to on jest w błędzie...
xANDy napisał(a):proponuję dopisywać do określeń "polift" realny rocznik
skoro jesteśmy i w dziale GG/GY to nie widzę takiej potrzeby...
xANDy napisał(a):Wiem, że to może kogoś śmieszyć, ale proponuję dopisywać do określeń "polift" realny rocznik (i/lub generację).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Doprecyzję zatem, aby rozwiać wszelkie wątpliwości.
Problem związany z pompką spryskiwaczy reflektorów dotyczy Mazdy 6 GG z czerwca 2006 roku.

Witam, czy w polifcie hatchback, klapa tył bedzie pasowala od przedlifta ? a i drugie pytanie, czy lampy w klapie beda pasowaly w polifcie od anglika ? Bo tylko takie na alledrogo mozna znaleźć...
autko jak w opisie.
autko jak w opisie.
Co do klapy to nie wiem czy będzie pasować, ale na 80% obstawiam, że tak, za to lampy będą na 100% pasować 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Czesc,
Mam Made 6 gg, 1.8 model przed liftingiem.
Moj przedni zderzak jest troche uszkodzony i pomyslalem jak juz chce zmieniac, to
Czy mozna zainstalowac zderzak od Mazdy po liftingu bo wydaje mi sie ladniejszy ?

A chcialbym look bardziej sportowy jak ten zderzak :

Czy nie bede mial problemow z montowaniem zderzaka wersji SPORT :

Mam Made 6 gg, 1.8 model przed liftingiem.
Moj przedni zderzak jest troche uszkodzony i pomyslalem jak juz chce zmieniac, to
Czy mozna zainstalowac zderzak od Mazdy po liftingu bo wydaje mi sie ladniejszy ?

A chcialbym look bardziej sportowy jak ten zderzak :

Czy nie bede mial problemow z montowaniem zderzaka wersji SPORT :
Musisz polować.(allegro, olx , ebay albo szroty) Ja mam taki. Szukalem z 3 miesiace. A nadkoli do tego zderzaka prawie 6 miechów
Jeździłem na starych. Jeśli nie wiesz tu uprzedzam ze maja inny ksztalt. W niczym to nie przeszkadza po prostu jest mala dziurka. Jeśli chcesz zamontować zdezak od polifta to albo wymieniasz belkę przednią albo masz szczęście i nik Cię mie będzie musiał nigdy hodować. Otwór na wkręcenie haka jest w innym miejscu tzn troche przesunięty bliżej środka.
Dopisano 29 paź 2015, 21:17:
Klapa powinna pasować..Co do świateł ... jesli kupisz od anglika to mala przerobka Cie czeka bo światło przeciwmgielne jest po innej stronie
Dopisano 29 paź 2015, 21:17:
wzl00 napisał(a):Witam, czy w polifcie hatchback, klapa tył bedzie pasowala od przedlifta ? a i drugie pytanie, czy lampy w klapie beda pasowaly w polifcie od anglika ? Bo tylko takie na alledrogo mozna znaleźć...
autko jak w opisie.[/quotewzl00 napisał(a):Witam, czy w polifcie hatchback, klapa tył bedzie pasowala od przedlifta ? a i drugie pytanie, czy lampy w klapie beda pasowaly w polifcie od anglika ? Bo tylko takie na alledrogo mozna znaleźć...
autko jak w opisie.
Klapa powinna pasować..Co do świateł ... jesli kupisz od anglika to mala przerobka Cie czeka bo światło przeciwmgielne jest po innej stronie
Witam chciałbym się upewnić czy klapa z przedliflowej wersji GY pasuje do poliftowej??
(ktos napisał że pasuje)
Czy elektryka, zamek , wycieraczka są te same przed i polifcie??
Wydaje mi się że tylko lampy różnia się odcieniem
(ktos napisał że pasuje)
Czy elektryka, zamek , wycieraczka są te same przed i polifcie??
Wydaje mi się że tylko lampy różnia się odcieniem

Jest na to osobny wątek:
viewtopic.php?f=409&t=74972
viewtopic.php?f=409&t=74972
Witam. Niestety Madzia uległa kolizji i mam do zrobienia praktycznie cały tył..... ;( pas tylny, belka tylna, zderzak i klapa bagażnika.... Teraz mam pytanie, czy wszystkie z tych części będą pasować z POlifta do PRZEDlifta ? Czy coś się zmieniło konstrukcyjnie ?
Możesz być pierwszym który to sprawdzi
. A tak na serio to nie wiem czy ktoś to robil. Zderzak będzie pasował z każdej wersji... czy poliftowy czy przedliftowy czy sport/mps. Ja mam osobiście cały tyl od mps-a. Tylko zalecam również założenie belki od mpsa (nie musi być z absorberem czy jak to się mówi na ten styropian:P) Jest solidniejsza i ma dwa gwinty na hak. Klapa bagażnika tez pasuje od polifta, światła... Niestety co do pasa to Ci już nie pomogę. Wydaje mi się że mogą być delikatne różnice... polift ma dużo mniejszych i większych zmian, gdzieś na naszym forum czytalem ze prawie 3000 ale nie wiem ile w tym prawdy. Została też trochę bardziej usztywniona buda. Może pasować ale nie musi.
Do zwykłej benzyny 2.3 założyłeś zderzak od MPS bez zmiany błotników i maski ?
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08