Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Witam
mam pytanko: jakie polecacie tansze swiece do M6 – 2004 – 2,0 – 141 Km – LPG?
Po swietach a przed dlugim weekem mam mały kryzys finasowy i nie stac mnie w tym momencie na NGK ITR6F13 albo na Denso IT20 :/. Czy sa jakies inne tansze swiece na ktorych przez jakis czas moglaby pracowac moja Madzia?
mam pytanko: jakie polecacie tansze swiece do M6 – 2004 – 2,0 – 141 Km – LPG?
Po swietach a przed dlugim weekem mam mały kryzys finasowy i nie stac mnie w tym momencie na NGK ITR6F13 albo na Denso IT20 :/. Czy sa jakies inne tansze swiece na ktorych przez jakis czas moglaby pracowac moja Madzia?
-
Patel
Witam, nie moge nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje pytania dlatego zadaje je tutaj:
1. Mam mazde 6, 121km planuje kupić do nich felgi aluminiowe z oponami 205/50/R17 i moje pytanie czy one nie będą sie obcierać (np. przy 5 osobach w samochodzie)? No i czy samochód tej mocy da rade jeździć dynamicznie na tej wielkości gumach?
2. Ostatnio strasznie poluzował mi się hamulec ręczny, czy może mi ktoś napisać instrukcje jak go "naciągnąć"? Czy wogóle dam rade zrobić to samemu?
Pozdrawiam, jeśli post jest w złym miejscu to proszę go przenieść w odpowiednie miejsce.
1. Mam mazde 6, 121km planuje kupić do nich felgi aluminiowe z oponami 205/50/R17 i moje pytanie czy one nie będą sie obcierać (np. przy 5 osobach w samochodzie)? No i czy samochód tej mocy da rade jeździć dynamicznie na tej wielkości gumach?
2. Ostatnio strasznie poluzował mi się hamulec ręczny, czy może mi ktoś napisać instrukcje jak go "naciągnąć"? Czy wogóle dam rade zrobić to samemu?
Pozdrawiam, jeśli post jest w złym miejscu to proszę go przenieść w odpowiednie miejsce.
-
daniel88
daniel88 napisał(a):Witam, nie moge nigdzie znaleźć odpowiedzi na moje pytania dlatego zadaje je tutaj:
chyba slabo szukales...
reczny:
viewtopic.php?f=60&t=81072&p=1822810#p1822810
a o kolach 17" i 18" jest tez... poszukaj...
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Mam szybkie pytanie: Jak sprawdzić czy w Mazdzie 6 przed liftem jest filtr DPF, rozumiem , że filtr jest gdy zaświeci się kontrolka podczas zapłonu. Jeśli jednak ktoś ją odłączył to sie tego nie dowiem. Może jakoś po numerze VIN albo inaczej? Licze na waszą pomoc.
pozdro
pozdro
- Od: 5 mar 2011, 17:33
- Auto: Mazda 6 CiTD 121KM GY 2007r.
Sagitt napisał(a):a czym sie różni wizualnie ok katalizatora?
tak ogolnie to ma 3 czujniki wkrecone i 2 rurki do czujnika roznicy cisnien, ktory znajduje sie w komorze silnika na podszybiu
Arkana , Renault , Mii
witam nam pytanie poniewaz kilka dni temu zauważyłem po odkreceniu plastikowego dekla silnika ze obok pierwszego i drugiego wtryskiwacza znajduje sie jakis wyciek ciemnej substancji . dzis wyczyściłem to po przejechaniu 15 km zauwazyłem ze obok pierwszego wtryskiwacza pomiędzy aluminiową obudowa dekla klawiatury a metalowa czescia wtryskiwacza pojawiły sie małe krople tej ciemnej substancji . czy ktos wie jaka moze byc przyczyna tego wycieku albo spotkał sie juz z czyms takim??
- Od: 28 paź 2010, 00:13
- Auto: mazda 6 2.0 citd 136 km 2004r
f1slawek napisał(a):ze obok pierwszego i drugiego wtryskiwacza znajduje sie jakis wyciek ciemnej substancji . dzis wyczyściłem to po przejechaniu 15 km zauwazyłem ze obok pierwszego wtryskiwacza pomiędzy aluminiową obudowa dekla klawiatury a metalowa czescia wtryskiwacza pojawiły sie małe krople tej ciemnej substancji
...z Twojej wypowiedzi wnioskuje, ze chodzi o uszczelke wtrysku... puszcza olej...
...f1slawek napisał(a):wyciek ciemnej substancji
Ps. nawet nie napisales jakie masz auto...
a roznia sie one budowa silnika...
Arkana , Renault , Mii
f1slawek napisał(a):czy to będzie wina tej gumowej uszczelki czy moze czegos innego np podkładki pod wtryskiem
jak podkladki puszczaja, to tego nie bedziesz widzial patrzac tylko na pokrywe zaworow...
jezeli uszczelki gumowe wtryskow, to wtedy i owszem...
Ps.
f1slawek napisał(a):jest to mazda 6 2004r wiec przedlift
to czy mozesz to dopisac w profilu?
Arkana , Renault , Mii
f1slawek napisał(a):to jakie są oznaki uszkodzonych podkładek pod wtryskami?????
to masz swietnie opisane w dziale: Diesel –> MZR-CD
Arkana , Renault , Mii
67igor1 napisał(a):... bo 136KM jest przed i po f/lifcie...
136 po lifcie? chyba nie...
Tu fotki filtra + relacja z demontażu:
http://www.emulatory.com.pl/forum/viewtopic.php?id=252
- Od: 24 mar 2008, 21:54
- Auto: Mazda 6 GG 2004 MZR-CD 136km
Mazda 6 GH 2011 2.2 Kirei 163km
Czy Mazda 6 po FL z systemem Bose ma taką samą jednostkę sterującą jak ta która nie jest sygnowana tą firmą? Panel wygląda tak samo i zastanawiam się czy nie różnią się tylko głośnikami, ich ilością i jakością?
- Od: 5 mar 2011, 17:33
- Auto: Mazda 6 CiTD 121KM GY 2007r.