Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Pytanie z serii "W jaki sposób"...
Podczas czyszczenia zbiornika po akcji ORLEN zdaje się że zapowietrzyłem zbiornik paliwa. Obecnie, podczas tankowania pistolet odbija, gdy nacisnę większy strumień. Efektem jest to, że tankowanie Magdaleny trwa co najmniej 5minut.
Pytanie – w jaki sposób mam go odpowietrzyć? Uszczelka na pompkę założona jest raczej ok.
Podczas czyszczenia zbiornika po akcji ORLEN zdaje się że zapowietrzyłem zbiornik paliwa. Obecnie, podczas tankowania pistolet odbija, gdy nacisnę większy strumień. Efektem jest to, że tankowanie Magdaleny trwa co najmniej 5minut.
Pytanie – w jaki sposób mam go odpowietrzyć? Uszczelka na pompkę założona jest raczej ok.
- Od: 20 mar 2011, 19:04
- Auto: Przez 12 lat była Skodzinka
teraz
Mazda 6 2.0 klekot z 2004 roku
a można w ogóle zapowietrzyć bak?? przecież tam jest osobna rurka,która odpowiada za odpowietrzanie podczas tankowania...Jedyne co mi przychodzi na myśl to to,że mogłeś ją czymś zatkać w trakcie czyszczenia(nie wiem jak ono wyglądało)
Ta rurka to taki badziew podobny do wiatraczka? On się wpinał zatrzaskiem w obudowę filtra, a rurki odchodziły dwie. Podłączyć źle raczej nie mogłem...chyba 

- Od: 20 mar 2011, 19:04
- Auto: Przez 12 lat była Skodzinka
teraz
Mazda 6 2.0 klekot z 2004 roku
Jestem świeżo upieczonym posiadaczem 6 z 2004 2.3 . Trochę powertowałem i mam pytanie czy ten olej będzie ok czy moze jeszcze jakieś inne opcje? Link:
http://allegro.pl/olej-mazda-dexelia-ul ... 34280.html

- Od: 22 lis 2011, 18:35
- Auto: mazda 6 2.3 2004
Witam,
poszukuje części do mazdy 6 2.3 l wersja amerykańska interesują mnie:
– sonda lambda przed katalizatorem,
– czujnik ciśnienia powietrza w kole
– plastikowe listki, będące zakończeniem błotników przednich przy szybie,
– pokrywka do pojemnika spryskiwacza szyb.
Proszę o pomoc w znalezieniu tych elementów,
Z góry bardzo dziękuje.
Chętnie posłucham rad odnośnie zamienników i znanych sklepów z częściami.
poszukuje części do mazdy 6 2.3 l wersja amerykańska interesują mnie:
– sonda lambda przed katalizatorem,
– czujnik ciśnienia powietrza w kole
– plastikowe listki, będące zakończeniem błotników przednich przy szybie,
– pokrywka do pojemnika spryskiwacza szyb.
Proszę o pomoc w znalezieniu tych elementów,
Z góry bardzo dziękuje.
Chętnie posłucham rad odnośnie zamienników i znanych sklepów z częściami.
-
holiday676
Pytanie kto demontowal rpzednie fotele i wie jak to mozna najszybciej zrobic???? + jakie klucze potrzebne
Sprzedam felgi 17'' nowe z m3////felgi 17'' z oponami czarny polysk////lapmy tyl m6 polift ///fotele m6 polift /// PW
- Od: 8 sty 2009, 15:38
- Auto: MOJA PIEKNA I BESTIA
W zasadzie to prosta piłka – przy każdym fotelu masz 2 prowadnice, na ich końcach (pod plastikowymi osłonami) masz śruby.
Do tego pod każdym fotelem masz kostkę do wypięcia.
Tyle.
Klucz coś pomiędzy 16-19 jak dobrze pamiętam
Do tego pod każdym fotelem masz kostkę do wypięcia.
Tyle.
Klucz coś pomiędzy 16-19 jak dobrze pamiętam

Czy te podkładki będą dobre?Kupował już ktoś od tego sprzedawcy?Nie ma przeszkód,że to od MANA?
pozdr

- Od: 27 sty 2011, 21:57
- Auto: Była:
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C 136KM ;
Jest:
Mazda 6 '08 GY
2.0 LF 147KM AT
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C CITD 121KM ;
Panowie, wczoraj wracam do domu z meczu i żona czeka z niespodzianką pod tytułem "stłuczka"
. Nigdy jeszcze nie miałem potrzeby korzystać z usług blacharza czy lakiernika i nie chcę, aby mnie ktoś naciągnął. Czy potraficie jakoś w przybliżeniu określić ile mnie skasują? Lampy: na klapie i boczną już kupiłem więc chodzi o usunięcie starej i wstawienie nowej plus prostowanie klapy bagażnika, która jest wgięta. Poniżej zdjęcia:

edited: literówka

- Od: 4 lis 2010, 12:09
- Auto: Mazda 6/ 2.0 CITD/ 136KM/ kombi/ rok 2002/ wer. exlusive bez xenonów i navi:(
bieski napisał(a):rdy napisał(a):odtwarzać z płytek CD, czy tylko z xcarlinka?
Oba źródła działaja. Źrodlo zmieniasz przyciskiem CD.
Ok, to jeszcze jedno – w przypadku gdy moja madzia nie ma zmieniarki, aby obsługiwać Xcarlinka wystarczy zlutować tą zworkę?
rdy napisał(a):Ok, to jeszcze jedno – w przypadku gdy moja madzia nie ma zmieniarki, aby obsługiwać Xcarlinka wystarczy zlutować tą zworkę?
to juz zalezy od sprzetu jaki fabryka wlozyla do Twojego autka...
proponuje poszukac odpowiedniego watku w car audio...
(cale zagadnienie jest dosc dobrze tam opisane)
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Witam,Chcę kupić Mazde 6 mps.Czy możecie mi powiedzieć Czym się różni wersja europejska od amerykańskiej
?Którą wybrać(która jest lepsza)????Co powinienem wiedzieć przed kupnem????Jeżeli coś zrobiłem niewłaściwie to proszę o wyrozumiałość ale jestem tu nowy.Z góry dziękuję za odpowiedź i POZDRAWIAM
P.S.Czy do kwoty 40 tysięcy dostanę coś sensownego???
Pytanie do dzialu mazda 6. Uzupełnij profil Seed

P.S.Czy do kwoty 40 tysięcy dostanę coś sensownego???
Pytanie do dzialu mazda 6. Uzupełnij profil Seed
-
Soulfly
Guiliano napisał(a):Panowie, wczoraj wracam do domu z meczu i żona czeka z niespodzianką pod tytułem "stłuczka". Nigdy jeszcze nie miałem potrzeby korzystać z usług blacharza czy lakiernika i nie chcę, aby mnie ktoś naciągnął. Czy potraficie jakoś w przybliżeniu określić ile mnie skasują? Lampy: na klapie i boczną już kupiłem więc chodzi o usunięcie starej i wstawienie nowej plus prostowanie klapy bagażnika, która jest wgięta.
Ja ostatnio płaciłem w samochodzie żony po 200PLN za element, ale to były naprawdę niewielkie uszkodzenia. Do tego spawanie zderzaka 70PLN. Wszystko zamknęło się w 600PLN. Myślę że powinieneś zapytać kilku blacharzy, bo ceny zależą od regionu. Ważne żeby ci powiedział jaki ma pomysł na naprawę, bo może się okazać za 2-3 lata że wyszła lipa (M6 znajomego miało tak robiony-ekonomicznie -prawy błotnik)