Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Dobrzyn, a to nie przypadkiem wiązki pod reflektory przeciwmgielne montowane w zderzak? Jakoś znajomo wyglądają. Z drugiej strony powinieneś mieć takie same. 
- Od: 20 mar 2011, 19:04
- Auto: Przez 12 lat była Skodzinka
teraz
Mazda 6 2.0 klekot z 2004 roku
Witam. Przy okazji tego wątku chciałem zadać pytanie. Otóż dzis podczas wciskania sprzegła słychać było za każdym razem lekkie skrzypienie. Nie wiem czy to już jakiś poważny problem . Miał ktoś podobną sytuację?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
dante23
dante23 napisał(a):było za każdym razem lekkie skrzypienie.
moze tylko łapa sprzegla?
(poszukaj tego w naszym dziale... moze to tylko to
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Panowie co sądzicie o tym urządzeniu ?coś w stylu xcarlink ktoś może posiada ten produkt? cena przystępna pasuje do M3,M5,M6,323,RX-8 i Premacy,
http://aukcjewp.wp.pl/zmieniarka-mp3-us ... 93478.html
tak sobie pomyślałem że jak produkt był by ok, to można by grupowy zakup gdzieś umieścić i może dało by się coś jeszcze u handlować.
http://aukcjewp.wp.pl/zmieniarka-mp3-us ... 93478.html
tak sobie pomyślałem że jak produkt był by ok, to można by grupowy zakup gdzieś umieścić i może dało by się coś jeszcze u handlować.
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
bylo cos o smarowaniu... ale to trzeba poszukac... (aby nie naoliwic tarczy sprzegla)
o tutaj:
viewtopic.php?f=60&t=93908&hilit=%C5%82apa+sprz%C4%99g%C5%82a
viewtopic.php?f=60&t=104305&hilit=%C5%82apa+sprz%C4%99g%C5%82a
o tutaj:
viewtopic.php?f=60&t=93908&hilit=%C5%82apa+sprz%C4%99g%C5%82a
viewtopic.php?f=60&t=104305&hilit=%C5%82apa+sprz%C4%99g%C5%82a
Arkana , Captur , Mii
Kupuję olej do mojej mazdy 6, 136KM, diesel, rok 2003. czy to właściwy wybór?
http://allegro.pl/mazda-dexelia-ultra-5 ... 35404.html
W mojej miejscowości temp, zimą sięgać może -30, latem nie przekracza wartości +30.

W mojej miejscowości temp, zimą sięgać może -30, latem nie przekracza wartości +30.
TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
ruper_323f napisał(a):Kupuję olej do mojej mazdy 6, 136KM, diesel, rok 2003. czy to właściwy wybór?http://allegro.pl/mazda-dexelia-ultra-5 ... 35404.html
najlepszy wybor
Arkana , Captur , Mii
ruper_323f napisał(a):Kupuję olej do mojej mazdy 6, 136KM, diesel, rok 2003. czy to właściwy wybór?http://allegro.pl/mazda-dexelia-ultra-5 ... 35404.html
Dziękuję Kolegom
TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
Witam,
od pewnego czasu zastanawia mnie pewna rzecz... Być może nie ma się zupełnie czym przejmować ale wolę poradzić się kogoś bardziej doświadczonego i ukoić swoje nerwy
. Otóż niedawno zauważyłem dziwne wskazania komputera odnośnie chwilowego spalania... Jadąc spokojnie dłuższy czas (nawet z włączonym tempomatem) komputer pokazywał spalanie na poziomie 10 l, gdzie normalnie powinien wskazywać ok 7. Zauważyłem również że wskazania wracają do normy gdy dam autu (kolokwialnie mówiąc)
w dechę. Czyli powiedzmy ruszę ostrzej spod świateł, bądź wkręcę je na wyższe obroty, wówczas komputer zaczyna pokazywać to co należy. Fakt faktem, że do tej pory zdarzyło mi się to może ze 3 razy ale mimo wszystko wolę się upewnić, czy to oznaka zbliżających się problemów, czy nie ma czym się przejmować...bo te wskazania tak naprawdę nie są miarodajne.
Pozdrawiam
od pewnego czasu zastanawia mnie pewna rzecz... Być może nie ma się zupełnie czym przejmować ale wolę poradzić się kogoś bardziej doświadczonego i ukoić swoje nerwy
w dechę. Czyli powiedzmy ruszę ostrzej spod świateł, bądź wkręcę je na wyższe obroty, wówczas komputer zaczyna pokazywać to co należy. Fakt faktem, że do tej pory zdarzyło mi się to może ze 3 razy ale mimo wszystko wolę się upewnić, czy to oznaka zbliżających się problemów, czy nie ma czym się przejmować...bo te wskazania tak naprawdę nie są miarodajne.
Pozdrawiam
- Od: 23 lut 2010, 11:23
- Auto: Mazda 323 S BA (1997r.) 1.5
Mazda 6 2006r, 2.0 diesel (121KM)
chrust napisał(a):Witamszukałem na forum ale nie znalazłem czy jest jakąś fotorelacja czyszczenia smoka albo jakiś opis, i czy trzeba wymienić uszczelkę po odkręceniu miski
![]()
w dziale MZR-CD jest o smoku...
Arkana , Captur , Mii
Wojtek napisał(a):a czytales o DPF-ie?
Czytałem, czytałem... ale jakoś nie skojarzyłem... chyba faktycznie trzeba będzie wybrać się na jakąś przejażdżkę i przepalić bo dawno tego nie robiłem.
- Od: 23 lut 2010, 11:23
- Auto: Mazda 323 S BA (1997r.) 1.5
Mazda 6 2006r, 2.0 diesel (121KM)
domyślam się,że masz DPFa i wtedy on się próbuje przepalić(a ty dodając gazu mu przeszkadzasz
).Poczytaj na forum o wypalaniu DPF i będziesz wszystko wiedział