Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
WItam Panowie.
To moj 1 post na forum takze przepraszam jak w złym miejscu zadam to pytanie.
Chciałbym się w końcu dowiedzieć jak to jest z gazem w mazdach? Wyczytałem gdzieś w internecie ze mazdy 6 nie znoszą gazu nie nie da sie ich gazować. Czy to prawda? Bardzo podoba mi sie to auto a niestety nie stac mnie na tankowanie benzyny. Rozważałem opcję kupna silników 1.8 lub 2.0.
Na auto mam 30 000 zł ze wszystkim.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
To moj 1 post na forum takze przepraszam jak w złym miejscu zadam to pytanie.
Chciałbym się w końcu dowiedzieć jak to jest z gazem w mazdach? Wyczytałem gdzieś w internecie ze mazdy 6 nie znoszą gazu nie nie da sie ich gazować. Czy to prawda? Bardzo podoba mi sie to auto a niestety nie stac mnie na tankowanie benzyny. Rozważałem opcję kupna silników 1.8 lub 2.0.
Na auto mam 30 000 zł ze wszystkim.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
all006
all006 napisał(a):Wyczytałem gdzieś w internecie ze mazdy 6 nie znoszą gazu nie nie da sie ich gazować. Czy to prawda?
Bzdura.
Zajrzyj do działu LPG – tam znajdziesz sporo o LPG (również w szóstkach).
all006 napisał(a):Na auto mam 30 000 zł ze wszystkim
Spokojnie znajdziesz w tej kwocie auto w niezłym stanie. Wybór 2.0 jest najbardziej optymalny, ale 1.8 też nie będzie tragedią
Sugerowałbym 2.0 (141KM -stałe fazy rozrządu). Do tego poprawnie dobrana instalacja zadrutowana przez kumatego gazownika i żadnych problemów. Reszta tu: http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewforum.php?f=107. W razie pytań i wątpliwości pomocą służy kol. bananmin. Powodzenia.
A ja mam pytanko troszkę z innej beczki...
Cały czas mowa o spalaniu itp. , ale czy ktoś może znalazł w tych ukrytych opcjach możliwość wyłączenia przygaszania wyświetlacza licznika kilometrów?
Wyjaśnię może o co mi chodzi bo sam zauważyłem że chyba troszkę nie jasno się wyraziłem.
Otóż przy wyłączonych światłach mijania wyświetlacz świeci dość mocno. Natomiast po włączeniu świateł wyświetlacz przygasa i podczas jazdy w słoneczny dzień jest ledwo widoczny. Owszem jest regulacja jasności podświetlenia przycisków i wyświetlacza, ale mimo ustawienia na max. i tak nie jest to ten efekt jak przy wyłączonych światłach mijania. Niestety producent chyba nie przewidział, że w niektórych krajach niestety trzeba jeździć nawet w słoneczne dni przy włączonych światłach mijania.
Pozdrawiam
Cały czas mowa o spalaniu itp. , ale czy ktoś może znalazł w tych ukrytych opcjach możliwość wyłączenia przygaszania wyświetlacza licznika kilometrów?
Wyjaśnię może o co mi chodzi bo sam zauważyłem że chyba troszkę nie jasno się wyraziłem.
Otóż przy wyłączonych światłach mijania wyświetlacz świeci dość mocno. Natomiast po włączeniu świateł wyświetlacz przygasa i podczas jazdy w słoneczny dzień jest ledwo widoczny. Owszem jest regulacja jasności podświetlenia przycisków i wyświetlacza, ale mimo ustawienia na max. i tak nie jest to ten efekt jak przy wyłączonych światłach mijania. Niestety producent chyba nie przewidział, że w niektórych krajach niestety trzeba jeździć nawet w słoneczne dni przy włączonych światłach mijania.
Pozdrawiam
- Od: 3 lip 2011, 02:14
- Auto: Mazda 6'03 2.0 GY 141KM
Ni ma takiej możliwości softem. Zważ, że wozidło było projektowane i konstruowane w II połowie lat 90-tych i to w Japanesse. Przystosowaniem na światłach do jazdy w dzień mało kto się wówczas przejmował. Możesz se sciemnić tylko wyświetlacz radia...
POGROMCA ZENONÓW!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
Nie przeginajcie! Gdzie? ....... W Aucie!!!
MarQs napisał(a):jak czesto (w km) wymieniacie u siebie klocki (przod, tyl)???
zerknij tutaj:
viewtopic.php?f=60&t=100511&hilit=klocki+hamulcowe
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Witam wszystkich
mam problem z moja mazda,dzisiaj jechalem i cos wystrzelilo posrodku tlumika,potem auto dziwnie zaczelo gwizdac i zauwazylem znaczny spadek mocy,jakies pomysly? mam mazde 6 2006 rok diesel 121 km pozdrawiam
-
Fabianszcz
Fabianszcz napisał(a):dzisiaj jechalem i cos wystrzelilo posrodku tlumika,potem auto dziwnie zaczelo gwizdac i zauwazylem znaczny spadek mocy
zrob fotki jak to wyglada...
ps. masz wiadomosc
Arkana , Renault , Mii
Cześć, jestem od niedawna użytkownikiem szóstki z 2006 która jest wyposażona w Bose ze zmieniarką CD. Nie znam się kompletnie więc spytam wprost- czy da się w jakiś mądry i w miarę tani sposób zamontować gniazdo USB co pozwoli odtwarzać muzę z pendrive'a?
W tym radiu jest także nieaktywny przycisk MEDIA Do czego on służy?
Z góry dziękuję za odpowiedź
W tym radiu jest także nieaktywny przycisk MEDIA Do czego on służy?
Z góry dziękuję za odpowiedź

Artur21 napisał(a):jestem od niedawna użytkownikiem szóstki z 2006
no i jeszcze mozna wykonac kabelek audio na odtwarzacze mp3
ps. a mozesz uzupelnic swoj profil?
Arkana , Renault , Mii
Artur21 napisał(a):Wojtek, a mógłbyś jaśniej z tym kabelkiem? Średnio kumaty w tym temacie jestem
a bylo gdzies... razem, czy obok xcarlink'a... chyba w car audio...
konstrukcja prosta jak cep
i dzialaja
Arkana , Renault , Mii
chodzi pewnie o AUX
viewtopic.php?f=28&t=40560&p=2139384&hilit=aux+mazda+6#p2139384
viewtopic.php?f=28&t=40560&p=2139384&hilit=aux+mazda+6#p2139384
Ostatnio edytowano 18 lis 2011, 22:03 przez Elmerwawa, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
Elmerwawa napisał(a):Rozumiem że chodzi o jakiś aux ? a jak sprawa wygląda z przed liftem non Bose ? da się ?
podlaczalo sie to pod wejscie zewnetrznej zmieniarki...
edit:
viewtopic.php?f=28&t=87915
Arkana , Renault , Mii
Artur21 napisał(a):Może ktoś odpłatnie takie usługi wykonuje w Warszawie?
to moze wykonac kazdy
nawet TY... tak, tak...
poczytaj dokladnie... potrzebujesz pare stykow, wtyczke 3,5mm jack (lub griazdo) i kabel
Arkana , Renault , Mii