Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
...Witam.. Chcialem sie zapytac czy sterowanie lusterkami oraz przelacznik L R powinny byc podswietlonene na czerwono bo od pewnego czasu" panuje u mnie ciemnosc" a wydaje mi sie ze kiedys wszystko swiecilo tak jak guzik od sterowania szyba...dzieki i pozdro..
Witam, chodzi mi o typ żarnika ksenon do mazdy 6, 2003 r. Mianowicie czemu jedne palniki mają przy żarniku takie blaszki np:
http://allegro.pl/d2s-xenon-zarnik-zaro ... 93489.html
a inne np:
http://allegro.pl/d2s-zarnik-xenon-zami ... 28798.html
Podałem tylko przykład, proszę pod uwagę nie brać ceny tylko to wykonanie. Kolega ma ksenony philipsa ,,ultra blue" i one nie mają tych blaszek przy żarniku, które będ pasowały do mazdy. Oba typy to D2 S, czemu więc różnią się wykonaniem???

a inne np:

Podałem tylko przykład, proszę pod uwagę nie brać ceny tylko to wykonanie. Kolega ma ksenony philipsa ,,ultra blue" i one nie mają tych blaszek przy żarniku, które będ pasowały do mazdy. Oba typy to D2 S, czemu więc różnią się wykonaniem???
TO JEST BARDZO FAJNE FORUM< LUBIĘ TU BYĆ!!!
chudydzolo napisał(a):...Witam.. Chcialem sie zapytac czy sterowanie lusterkami oraz przelacznik L R powinny byc podswietlonene na czerwono bo od pewnego czasu" panuje u mnie ciemnosc" a wydaje mi sie ze kiedys wszystko swiecilo tak jak guzik od sterowania szyba...dzieki i pozdro..
U mnie pali się tylko przycisk auto, reszta ciemna.
- Od: 29 wrz 2006, 14:11
- Auto: Mazda6 GG 2.0 MZR-CD 2004
Hubix napisał(a):Mam u siebie Aku 100Ah
Jestem zadowolony. Świetnie pali w zimie.
Jak nie jeździsz wyłącznie na krótkich trasach,typu 3-5km,a do tego masz coś dodatkowo "doinstalowane"w aucie(np.audio,webasto itd) to warto się zastanowić nad większą pojemnością niż zalecana przez producenta.W pozostałych przypadkach jest to wywalanie kasy w błoto.
dobrzyn22 napisał(a):warto się zastanowić nad większą pojemnością niż zalecana przez producenta
Producent zaleca właśnie 95-100Ah, więc nie rozumiem dywagacji.
dobrzyn22 napisał(a):A nie 64-72Ah??
dobrzyn22 napisał(a):a ja posiadam 2 różne instrukcje,w których właśnie 64-72Ah jest podane dla diesla...
Po raz milionpińcetny kłania się niezrozumienie tego co zawiera instrukcja.
Nie wystarczy patrzeć tylko na Ah. Jest tam jeszcze magiczne "5h" (a na ten temat pisane było na tym forum setki razy).
bieski napisał(a):Na starcie jest 90 Ah.
Albo nawet 95Ah (nie pamietam już ale wydaje mi się, że Panasonic fabryczny ma właśnie 95Ah)
na ten temat pisane było na tym forum setki razy
na forum jestem jakoś ze 2 lata, czytam sporo,ale na taki wątek nie trafiłem jakoś...(choć już teraz wiem,że jest)...
A dla mnie istotne jest to,co pisze producent w instrukcji(fakt,jest napisane 5h),a tam o aku 20h nie ma nic.Więc albo ja jestem tępy,albo ten co pisał instrukcje...
PS.Grzyby,chyba będziesz miał małe "Déjà vu"-ktoś zadał kiedyś podobne pytanie i dostał podobną odpowiedź:P
Ostatnio edytowano 17 lis 2011, 02:10 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
bieski napisał(a):dobrzyn22 napisał(a):a tam o aku 20h nie ma nic.
Trzeba sobie przeliczyć
viewtopic.php?p=1924742#p1924742
teraz to już wiem
W każdym razie,wyjaśnione "Po raz milionpińcet-jeden"
Panowie chce kupić nowe Cb a mianowicie President Johny III zobaczyłem jednak ten filmik : http://www.youtube.com/watch?v=SOmCbU9-A0c i jestem przerażony szumami jakie generuje M6 jakie macie radia u siebie i czy tak szumi ? może ktoś coś poleci na szybko.
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
Elmerwawa napisał(a):Panowie chce kupić nowe Cb a mianowicie
poszukaj watku o CB... tam koledzy walczyli z szumami
Arkana , Renault , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Dzięki kolego twoja odpowiedź zmotywowała mnie do poszukiwań w google, ja za cholerę nie nauczę się chyba sprawnie korzystać z wyszukiwarki na forum
nazwa wątku to zapewne MZR-CD i CB-Radio
a tak przy okazji może ktoś się orientuje jak przymocowana jest podstawa tablicy(ramka) rejestracyjnej z przodu ?chodzi mi o ten czarny wynalazek przymocowany bezpośrednio do zderzaka.
nazwa wątku to zapewne MZR-CD i CB-Radio
a tak przy okazji może ktoś się orientuje jak przymocowana jest podstawa tablicy(ramka) rejestracyjnej z przodu ?chodzi mi o ten czarny wynalazek przymocowany bezpośrednio do zderzaka.
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
Elmerwawa napisał(a):Dzięki kolego twoja odpowiedź zmotywowała mnie do poszukiwań w google, ja za cholerę nie nauczę się chyba sprawnie korzystać z wyszukiwarki na forum
slowa kluczowe:
szumy , CB
viewtopic.php?f=60&t=67211&p=1840029&hilit=szumy+CB#p1840029
tam poczytaj i jakby co zapytaj
Arkana , Renault , Mii