Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Hubix napisał(a):Mazda 6 w 2002 roku z BOSE na pokładzie, subwooferem w kole zapasowym i zmieniarką na 6 płyt w kokpicie wyprzedziła trochę konkurencję w kwestii fabrycznego audio
mógłbyś rozwinąć swoją myśl??
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Masz pelno tematow nt diesla w 6. Generalnie przed czy po lf trzeba uważać na tensilnik, pierwsze co zrobić po kupnie to usunac tzw czarny smok, a po lf dochodzi jeszcze filtr czastek stalych, ktory sie szybko zapycha. Generalnie ile aut tyle opinii, jedni narzekają, drudzy jeżdżą od wymiany do wymiany oleju i nic sie nie dzieje. Moj kolega jezdzi juz 2,5 roku 6 w dieslu i nie narzeka.
D@m$on napisał(a):A co powiecie o silniku?
Przede wszystkim sprawdź (na ile to możliwe) dwumas i sprzęgło. Posłuchaj turbo, zerknij na wycieki oleju, koniecznie ściągnij plastikową osłonę. Odkręć korek wlewu oleju i sprawdź czy mocno dmucha. Sprawdź osłony gumowe końcówek wahaczy to może uszczypniesz coś z ceny. Sprawdź CD/zmieniarkę. Ja bym sobie odpuścił wersję z xenonami i bose, ale to tylko moja opinia.
a ja nie klasyfikowałbym wyboru czy brac z xenonami o bose. jak auto jest rzeczywiście w dobrej kondycji mechaniczno/elektryczno/blacharskiej, to należy brać i nie zwracać uwagi na takie drobnostki jak xenony czy Bose.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Tak jak napisałem, to tylko moja opinia...
Ostatnio edytowano 2 gru 2013, 09:26 przez dobrzyn22, łącznie edytowano 1 raz
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
Powód: nie cytujemy całego ostatniego posta
gdzie fabrycznie jest zamontwany wzmacniacz w M6 po FL kombi?
- Od: 17 cze 2007, 23:11
- Auto: Śliwka 2.0 M6 ;)