Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Panowie,
znalazlem kupe wynikow odnosnie zaslepek na reling dachu. Ale jakos nie moglem znalezc info jak je zalozyc, niestety 'dostalem' samochod bez kompletu tych zaslepek. Zamowilem GJ6A 50 5A1, przyszly ale kuuurde jak je zamontowac?
Wyglada to u mnie tak:

Czy to miejsce na srubke jakos sie przesuwa, mlotkiem to?
Jak bylo niestety z gory przepraszam.
znalazlem kupe wynikow odnosnie zaslepek na reling dachu. Ale jakos nie moglem znalezc info jak je zalozyc, niestety 'dostalem' samochod bez kompletu tych zaslepek. Zamowilem GJ6A 50 5A1, przyszly ale kuuurde jak je zamontowac?
Wyglada to u mnie tak:

Czy to miejsce na srubke jakos sie przesuwa, mlotkiem to?
Jak bylo niestety z gory przepraszam.
- Od: 23 lip 2013, 20:20
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 LF, 2005 TS
Witam,
szukam odpowiedniego tłumika do Mazdy 6, 1,8 benzyna, rok 2003.
Jaki zamiennik oryginału polecacie?
Pytam bo ostatnie "coś" co mi założył mechanik reklamuje bo wyje strasznie, a chce mieć miłe ciche autko.
Pytam bo ostatnie "coś" co mi założył mechanik reklamuje bo wyje strasznie, a chce mieć miłe ciche autko.
-
SirKuso
Celin napisał(a):Ktoś musiał używać bagażnika dachowego i tak docisnął go, że aż listwy wgieło. Musisz odgiąć listwy tak, żeby otwór na śrubkę był schowany. Wtedy normalnie zakładasz zaślepki.
Uhh to ostro, czyli mlotek :–)
Chyba, ze jest jakas 'wlasciwa' metoda o ktorej nie wiem?
Dzieki Celin.
maryan napisał(a):Czy manetkę od świateł można jakoś rozebrać?
za ok 60 zł kupisz działąjącą używkę od RX8 na alledrogo
mick napisał(a):A może ktoś się wyznaje ile może kosztować regeneracja/naprawa hamulców przód w lewym i prawym tłoczek (strasznie zardzewiałe) i reperaturki na obydwa tyły ?
viewtopic.php?f=412&t=156100
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
mick napisał(a):A może ktoś się wyznaje ile może kosztować regeneracja/naprawa hamulców przód w lewym i prawym tłoczek (strasznie zardzewiałe) i reperaturki na obydwa tyły ?
Tu masz całe zestawy naprawcze z cylinderkiem cena chyba dobra 50 zł http://www.4cars.pl/samochodowe/MAZDA,6_,6_GG1,2003,4043,Uklad_hamulcowy,Zacisk_hamulca,Zacisk_hamulca_zestaw_naprawczy,0.php#top
- Od: 12 lut 2013, 22:51
- Auto: Mazda6 CiTD
2.0 136KM
Rok 2003
Tor napisał(a):Celin napisał(a):Ktoś musiał używać bagażnika dachowego i tak docisnął go, że aż listwy wgieło. Musisz odgiąć listwy tak, żeby otwór na śrubkę był schowany. Wtedy normalnie zakładasz zaślepki.
Uhh to ostro, czyli mlotek :–)
Chyba, ze jest jakas 'wlasciwa' metoda o ktorej nie wiem?
Dzieki Celin.
Pozwole sobie pociagnac niestety dalej ten temat. Podnioslem ta cala oslonke i cyknalem zdjecie:

We wszystkich 4 miejscach wyglada tak samo.
Niestety mam dziwne wrazenie, ze to 'tak ma' i jest 'fabrycznie' teoeretycznie te sruby montazowe wygladaja na nieruszone. Lekko chcialem to wstukac mlotkiem ale nic nie dalo.
Jakis inny pomysl?
Ja mam takie pytanie do osób posiadających Mazdę 6 GG po lifcie i z systemem keyless.
Czy przy zamykaniu lub otwieraniu samochodu mrugają wam światła awaryjne? U mnie niestety nie,
jedynie jest to sygnalizowane piknięciem pojedynczym lub podwójnym.
Może ktoś wie jak włączyć sygnalizację światłami awaryjnymi.
Z góry dzięki za odpowiedź
Czy przy zamykaniu lub otwieraniu samochodu mrugają wam światła awaryjne? U mnie niestety nie,
jedynie jest to sygnalizowane piknięciem pojedynczym lub podwójnym.
Może ktoś wie jak włączyć sygnalizację światłami awaryjnymi.
Z góry dzięki za odpowiedź
siper
- Od: 30 cze 2009, 17:55
- Auto: Mazda 6 2.3 2006 r.
przed i po lifcie są kodowane, zależy tylko, czy ktoś założył kiedyś kod, czy nie 
Strona 6-11 instrukcji obsługi przedlifta.
ja mam pytanie, bawił się ktoś może w odklejanie listew na drzwiach
co o tym sądzicie tak w ogóle?
Strona 6-11 instrukcji obsługi przedlifta.
ja mam pytanie, bawił się ktoś może w odklejanie listew na drzwiach
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
SirKuso napisał(a):Witam,
Jakie tłumiki sprawdziły się w waszych mazdach? Walker będzie ok? Czy może szukać tylko oryginałów?
-
SirKuso
Witam
Kilka tygodni temu miałem kolizję moją mazdą 6 kombi 2004r.
Na skrzyżowaniu facet wjechał mi w tył i na pierwszy rzut oka porysował tylko zderzak i delikatnie go odkształcił (choć uderzenie poczułem dość mocno i jego samochód miał bardziej widoczne uszkodzenia).
Rzeczoznawca wycenił szkodę na 1000zł i pewnie zdecydowałbym się na rozliczenie gotówkowe i wziąłbym te pieniądze ale dziś będąc w lesie na grzybach zauważyłem następujący defekt: kiedy zostawiłem auto na delikatnym wzniesieniu tak że prawe tylne koło było wyżej podniesione nie mogłem zamknąć klapy bagażnika. Kiedy postawiłem samochód na prostej drodze bagażnik domyka się bezproblemowo. Spróbowałem na chodniku wjeżdżając prawym tylnym kołem na krawężnik i to samo – bagażnik nie da się zamknąć i da się zauważyć przy domykaniu że z jednej strony jest ciut większa szpara.
Mam pytanie : Czy to normalna sprawa że jak auto stoi prosto to klapa się nie domyka? Czy jest to wina kolizji?
Kilka tygodni temu miałem kolizję moją mazdą 6 kombi 2004r.
Na skrzyżowaniu facet wjechał mi w tył i na pierwszy rzut oka porysował tylko zderzak i delikatnie go odkształcił (choć uderzenie poczułem dość mocno i jego samochód miał bardziej widoczne uszkodzenia).
Rzeczoznawca wycenił szkodę na 1000zł i pewnie zdecydowałbym się na rozliczenie gotówkowe i wziąłbym te pieniądze ale dziś będąc w lesie na grzybach zauważyłem następujący defekt: kiedy zostawiłem auto na delikatnym wzniesieniu tak że prawe tylne koło było wyżej podniesione nie mogłem zamknąć klapy bagażnika. Kiedy postawiłem samochód na prostej drodze bagażnik domyka się bezproblemowo. Spróbowałem na chodniku wjeżdżając prawym tylnym kołem na krawężnik i to samo – bagażnik nie da się zamknąć i da się zauważyć przy domykaniu że z jednej strony jest ciut większa szpara.
Mam pytanie : Czy to normalna sprawa że jak auto stoi prosto to klapa się nie domyka? Czy jest to wina kolizji?
- Od: 13 sie 2009, 10:20
- Auto: Mazda 5 2007r. 2.0 benzyna