części pasujące z polifta do przedlifta ( i odwrotnie)
Mam takie pytanie może ktoś wie czy takie elementy jak zderzak,maska,chłodnica klimy,pas przedni,wzmocnienie,pasuje z roczników mazd 2003-2005 do mazdy 2005 po lifcie nadmieniam jest to wersja angielska po lifcie,wizualnie nie wiele sie to rózni ale może ktoś mi pomoże .mazda 6 2.0 sedan TS
-
krzysztofj4
tak.
E
E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Witam,
Mam takie pytanie czy zderzak tylny do kombi jest taki sam jak w sedanie/hatchbacku
tak na oko to sa takie same ale wole sie zapytac fachowcow:) chodzi mi o mazdzinke przed liftem (2003 r.)
Pozdrawiam
Mam takie pytanie czy zderzak tylny do kombi jest taki sam jak w sedanie/hatchbacku
tak na oko to sa takie same ale wole sie zapytac fachowcow:) chodzi mi o mazdzinke przed liftem (2003 r.)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 10 wrz 2011, 01:15 przez TomCat_S, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 9 wrz 2011, 14:00
- Auto: Mazda 3 2013r BL 1.6 Venture Benzyna 105KM
TomCat_S napisał(a):Witam,
Mam takie pytanie czy zderzak [jaki?] do kombi jest taki sam jak w sedanie/hatchbacku
Pozdrawiam
przednie są mocno podobne, ale nie takie same!
największy problem to przysunięte mocowanie haka holowniczego
tylne są oczywiście inne
pozdr.E
oferuje silnik i części do Mazdy 6 + MPV CiTD Diesel z gwarancją sprawności, nie tylko tą obligatoryjną tzw. rozruchową
Ja mam podobny problem. Zona rozwalila tylny zderzak i musze wymienic. Szukam na internecie i znalazlem tylko nie jestem pewny czy zderzak od hatchabacka z 2003 bedzie pasowal do hatchabacka z 2006? Jak zobaczycie na alegro czy ebuy i inne strony sprzedajace czesci zamienne to wszedzie jest informacja: tylny zderzak do mazda 6 2002-2007. Wiec jak to jest? Te zderzaki sa takie same czy nie?
- Od: 30 gru 2011, 02:26
- Auto: Mazda 6, 143KM, 2006 rok, Diesel
Witam. Tak jak w temacie- czy są różnice w gołej klapie bagażnika i lampach z tyłu? Niestety czeka mnie ich wymiana po oględzinach rzeczoznawcy. Wersja hatchback 2007r.
-
shuriken
przeniosłem do istniejącego wątku
PS.1.
proszę uzupełnić swój profil(z prawej strony)
PS.2.
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
PS.1.
proszę uzupełnić swój profil(z prawej strony)
PS.2.
Proszę o zapoznanie się z zasadami obowiązującymi na forum:
1. W pierwszej kolejności szukamy tematów nas interesujących... do tego celu proszę użyć wyszukiwarki...
2. Czytamy je
3. Jeżeli nie znaleźliśmy odpowiedzi na nasz problem, to zadajemy nasze pytanie na końcu tego wątka
4. Jeżeli nie ma takiego tematu, wtedy możemy założyć nowy...
OK , jestem po naprawie , kupiłem zderzak, pas przedni ( od anglika ), wszystko poskładane tylko jest małe ale zderzak pięknie schodzi się z błotnikami, lampami tylko maska nagle zaczęła zachodzić jakies 0,3-0,5 cm na lampy i na grill . Dodam iż u góry schodzi sie elegancko z błotnikami. Nie mam pojęcia skąd sie to wzięło , czyżby zderzak był inny np w sedanie niż w kombi? ( grill pod innym kątem? )I wymieniłem od takiego? Jakieś sugestie?
- Od: 26 kwi 2012, 10:22
- Auto: M6 GY 2.0 MZR-CD, 121KM Active 2007r.
Czy przednie fotele od GH będą pasowały do GG/GY?
Chodzi mi o szerokość "sanek – prowadnic", bo to że maty w siedzeniach by trzeba było zmienić to wiem. Jeżeli by pasowało, jak jest z czujnikiem poduszek w siedzeniu? Czy komputer pokładowy będzie widział takie poduszki...?
Te fotele od GH są o wiele bardziej wygodne.
Chodzi mi o szerokość "sanek – prowadnic", bo to że maty w siedzeniach by trzeba było zmienić to wiem. Jeżeli by pasowało, jak jest z czujnikiem poduszek w siedzeniu? Czy komputer pokładowy będzie widział takie poduszki...?
Te fotele od GH są o wiele bardziej wygodne.
Dyzioo
dyzioo napisał(a):Te fotele od GH są o wiele bardziej wygodne.
to raczej subiektywne odczucie, ponieważ już w GG/GY są wygodne...( i to opinia większości)
Witam, mam pytanie czy tylne lampy w kombi pasuja z polifta pasują do przedlifta (te wewnątrz klapy oraz te zewnętrzne)
- Od: 20 lip 2012, 11:57
- Auto: MAZDA 6 2.0 136KM 2003r
Witam,
mam problem ze sterowaniem szybami i najbardziej podejrzana jest wiązka drzwi kierowcy. Czy wiązka z auta przed liftem pasuje do wersji poliftingowej. Widzę mnóstwo ofert sprzedaży wiązek sprzed 2005 r. a żadnej do mojego rocznika – stąd pytanie czy mogę kupić i zamontować tę starszą. Jeśli chodzi o wyposażenie (jeśli to ma znaczenie) to mam elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka, sterowanie wszystkimi szybami i zwykłe nagłośnienie (nie BOSE).
Pozdrawiam
floyd
mam problem ze sterowaniem szybami i najbardziej podejrzana jest wiązka drzwi kierowcy. Czy wiązka z auta przed liftem pasuje do wersji poliftingowej. Widzę mnóstwo ofert sprzedaży wiązek sprzed 2005 r. a żadnej do mojego rocznika – stąd pytanie czy mogę kupić i zamontować tę starszą. Jeśli chodzi o wyposażenie (jeśli to ma znaczenie) to mam elektrycznie sterowane i podgrzewane lusterka, sterowanie wszystkimi szybami i zwykłe nagłośnienie (nie BOSE).
Pozdrawiam
floyd
-
floydrose
Witam
Czytałem wszystkie posty w tym temacie ale niema jasnej odpowiedzi dla mnie.
Mam Mazde 6 kombi przed liftem , chce wiedzieć czy tylny zderzak można zastąpić na wersję po liftingu
Czy wszystkie mocowania itp będą pasowały
I kolejne pytanie to czy całe lusterka zewnętrzne ( zarazem też same obudowy te w kolorze nadwozia )pasują też z wersji po liftingu do przed lifta
Proszę o odpowiedź
Mam Mazde 6 kombi przed liftem , chce wiedzieć czy tylny zderzak można zastąpić na wersję po liftingu
I kolejne pytanie to czy całe lusterka zewnętrzne ( zarazem też same obudowy te w kolorze nadwozia )pasują też z wersji po liftingu do przed lifta
Proszę o odpowiedź
- Od: 15 lis 2012, 12:38
- Auto: Mazda 6 2.0 Diesel kombi 2005 rok
Witam
To mój pierwszy post na tym forum dlatego proszę o wyrozumiałość jeśli założyłem ten temat w niewłaściwym dziale. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6 2.0 w kombi rok 2004 przed liftem. Zastanawiam się nad wymianą plastikowego wnętrza zegarów na takie z mazdy po lifcie – tamte ramki mają dużo więcej chromu i są ogólnie o niebo ładniejsze. Dlatego proszę pomóżcie mi, czy to plastikowe wypełnienie będzie pasowało do licznika z wersji przed FL? Może ktoś przeprowadzał już takie doświadczenia? Na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie. Powtórzę jeszcze raz, że nie zależy mi na wymianie całego licznika (znalazłem już podobny temat i podobno niektóre wiązki są pozamieniane, stąd palą się różne dziwne kontrolki). Chcę zmienić jedynie ramkę znajdującą się na tarczach zegarów.
Z góry dziękuję za pomoc, bo trochę szkoda byłoby wydać kilka dyszek na coś co nie będzie pasowało (i tak wezmę od jakiegoś anglika bo przecież to nie ma różnicy)...
To mój pierwszy post na tym forum dlatego proszę o wyrozumiałość jeśli założyłem ten temat w niewłaściwym dziale. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Mazdy 6 2.0 w kombi rok 2004 przed liftem. Zastanawiam się nad wymianą plastikowego wnętrza zegarów na takie z mazdy po lifcie – tamte ramki mają dużo więcej chromu i są ogólnie o niebo ładniejsze. Dlatego proszę pomóżcie mi, czy to plastikowe wypełnienie będzie pasowało do licznika z wersji przed FL? Może ktoś przeprowadzał już takie doświadczenia? Na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie. Powtórzę jeszcze raz, że nie zależy mi na wymianie całego licznika (znalazłem już podobny temat i podobno niektóre wiązki są pozamieniane, stąd palą się różne dziwne kontrolki). Chcę zmienić jedynie ramkę znajdującą się na tarczach zegarów.
Z góry dziękuję za pomoc, bo trochę szkoda byłoby wydać kilka dyszek na coś co nie będzie pasowało (i tak wezmę od jakiegoś anglika bo przecież to nie ma różnicy)...
-
lookash19
Nie ten dział. Przenoszę do modelowego GG/GY.
Kaizen Sushi Racing Team Polub nasz FP :)
-
jarek.ZE
- Od: 25 lis 2008, 01:19
- Auto: Mazda MX-5 NA B6 '93
Była:
Mazda3 BM PE 120KM '14
Rajdowe Clio F7P '91
Mazda mx-3 EC KLZE '91
Subaru Impreza WRX MY05
Mazda6 GG AJ '04
Witam wszystkich
Posiadam ręczny panel sterowania nawiewem
Czy po wymianę na taki nie bedzie żadnego problemu?bedzie działać normalnie i wyświetlać wszystko na panelu zegara?
Posiadam ręczny panel sterowania nawiewem
Czy po wymianę na taki nie bedzie żadnego problemu?bedzie działać normalnie i wyświetlać wszystko na panelu zegara?
-
Zachwiej85
Witam,
Ostatnio nabyłem licznik(zegar) z wersji po liftowej aby wsadzić go do przed lifta. Czytałem w kilku miejscach że wystarczy tylko wykręcić stary licznik i założyć nowy. Ale to nie wystarczyło, po przemianie okazało się że świeci się ciągle kontrolka "key" oraz lampka akumulatora. To jeden problem, a drugi jest taki, że wyświetla się inny przebieg do tyłu o jakieś 50k km. Spotkał się już ktoś z taką modyfikacją lub wie jak to zrobić aby wszystko działało jak należy. Dodam, że w starym liczniku padło podświetlanie w kilku miejscach.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio nabyłem licznik(zegar) z wersji po liftowej aby wsadzić go do przed lifta. Czytałem w kilku miejscach że wystarczy tylko wykręcić stary licznik i założyć nowy. Ale to nie wystarczyło, po przemianie okazało się że świeci się ciągle kontrolka "key" oraz lampka akumulatora. To jeden problem, a drugi jest taki, że wyświetla się inny przebieg do tyłu o jakieś 50k km. Spotkał się już ktoś z taką modyfikacją lub wie jak to zrobić aby wszystko działało jak należy. Dodam, że w starym liczniku padło podświetlanie w kilku miejscach.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

- Od: 24 paź 2012, 21:30
- Auto: Mazda 6, MZR-CD, 2002/03
volspaik napisał(a):Witam
Proszę o odpowiedź
Witam,
Byłbym również bardzo wdzięczny za udzielenie odpowiedzi na pytanie kolegi (sam nie znalazłem na nie jednoznacznej odpowiedzi pomimo wysiłku). Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za pomoc!
-
bezroznicy
bezroznicy napisał(a):sam nie znalazłem na nie jednoznacznej odpowiedzi pomimo wysiłku)
To coś słabo się wysilałeś, wielokrotnie pisano ze zderzak tylny będzie pasować.
Lusterka są te same więc nie wiem w czym problem