Pozdrawiam
Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Witam,
Pytanie, Mazda zaczela dymic mocno przy gwaltownym przyspieszaniu... do tego pokazuje sie lekki dym gdy przespieszam spokojnie na 2jce (wszystko zapbserwowane tylko wieczorem w swiatlach aut reflektorow jadacych z tylu...) natomiast w dzien nie widac praktycznie nic.
jak sprawdzic/wykluczyc co moze byc/nie byc? komputer nie wykazal bledow, w tym tyg. jade na kalibracje wtryskow.. do tego chce zrobic test przelewowy w tym tyg. ktos cos jeszcze doradzi
? paliwo tankowane tylko z arala (BP) przebieg 225 kkm. moc etc wszystko jest tylko dymi..
pozdrawiam
Karol
Pytanie, Mazda zaczela dymic mocno przy gwaltownym przyspieszaniu... do tego pokazuje sie lekki dym gdy przespieszam spokojnie na 2jce (wszystko zapbserwowane tylko wieczorem w swiatlach aut reflektorow jadacych z tylu...) natomiast w dzien nie widac praktycznie nic.
jak sprawdzic/wykluczyc co moze byc/nie byc? komputer nie wykazal bledow, w tym tyg. jade na kalibracje wtryskow.. do tego chce zrobic test przelewowy w tym tyg. ktos cos jeszcze doradzi

pozdrawiam
Karol
- Od: 6 gru 2012, 10:31
- Auto: Mazda 6 Diesel, 2.0 136 Km, 2003, rejestracja 2004. Przebieg 197 000 km.
Witam. Tak na szybko. Chcę zamówić klocki na tylnią oś do swojej mazdy 6 , zauważyłem że brakuje tam tych spinek/sprężynek. Zastanawiam się nad takim zestawem http://www.motointegrator.pl/produkty/2 ... do-fdb1721 .
Czy to bd dobry wybór. Bardzo proszę o szybką odpowiedź i pomoc. Z góry dzięki
Witam. Panowie mam pytanie ile trzeba zapłacić za mazde 6 w benzynie w miarę dobrym stanie z min 2004r ? Pozdrawiam.
-
Kolin91
godfather55 napisał(a):Witam. Tak na szybko. Chcę zamówić klocki na tylnią oś do swojej mazdy 6 , zauważyłem że brakuje tam tych spinek/sprężynek. Zastanawiam się nad takim zestawem http://www.motointegrator.pl/produkty/2 ... do-fdb1721 .
Ja kupiłem oryginały TRW, w zestawie były spinki, ale nie było blaszek, ale nie przeszkadza to zbytnio, bo można wyczyścić i działa jak powinno. Koszt: 115 zł.
Witam, 3 dzień zmagam się z pilotem od Mady 6 rok.2003.
Czy ktoś zna 100% sprawdzony sposób na zakodowanie pilota ori ?
Pozdrawiam i dziękuje za odp.
Mazda 6, 2.0 diesel – 136 koni , rok prod. 2003 , sedan
Takie szybkie pytanie, do posiadaczy poliftowych "6". Czy w popielniczce jest żarówka? Niedługo będę wymieniał podświetlenie panelu klimy i przy okazji wymieniłbym żarówkę w popielniczce jeżeli takowa jest, bo jakieś szkiełko w popielniczce jest, ale w tunelu środkowym ciemność widzę
Jest tylko jakiś biały kawałek plastiku i niewielka szczelina.
Jest żaróweczka;)
Mazda 6, 2.0 diesel – 136 koni , rok prod. 2003 , sedan
prezes4real napisał(a):Witam, 3 dzień zmagam się z pilotem od Mady 6 rok.2003.
Tu jest temat na forum
viewtopic.php?f=409&t=52167&start=140
opisałem tam dokładnie, krok po kroku, sprawdzone osobiście i działa na 100%
On chyba się tak żarzy tylko. Nie pamiętam teraz dokładnie, ale jeżeli świeci, to z tej samej żaróweczki jest podświetlana popielniczka i zapalniczka.
Czy da rade otworzyć szerzej przednie drzwi, demontując jakoś ten czarny ogranicznik bo robięwygłuszenie i chciałem zrobić otwory pod kable w kostke między drzwiami a przednim słupkiem ale z ich normalnym otwieraniem to jest to niewykonalne. A nie chce ich wykręcać z zawiasów.
dobrzyn22 napisał(a):podejrzana sprawa
a wiesz że mam podobne odczucia? tylko taśma 2stronna średnio mi robi jako rozwiązanie, szczególnie ze wszystkie elementy wyglądają na zgodne ze sztuką. W taśmę bym się bawił jakby coś było ułamane itd ale teraz .... nie wiem kurde sam. Jak pogoda dopisze, to w sobotę będę mył i woskował to przyjrzę się tam ponownie, bardziej od ziemii.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04