Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
damian26g napisał(a):matthies – wnioskując z tego co tam doczytałem to przy zamontowanym module domykania tracę automatyczne zamykanie i otwieranie po mocniejszym wciśnięciu
Nieprawdą to jest. Ja mam zamontowany moduł domykania szyb i wcale nie straciłem automatu zamykania i otwierania szyby kierowcy (2 pozycja na przycisku ). Jedyny problem to taki że po domknięciu szyb z pilota muszę programować od nowa szybę kierowcy i nie mam czasu za to się zabrać.
był:PROBE 2.2 GT '91 USA z Qresko red inside :D
jest: Mazda 6 GG 2.3 L3 '02 166 kunia & Hunda cbr 600 F3 :)
jest: Mazda 6 GG 2.3 L3 '02 166 kunia & Hunda cbr 600 F3 :)
rclmati napisał(a):Jutro kupię doleję, odkręcę osłony i się okaże.
Długo tak jeździłeś? Przerabiałem to ostatnio, też płyn nagle mi zniknął. Mikro-pęknięcia w miejscu zaznaczonym poniżej. Z tego co znalazłem w internecie, 90% przypadków to właśnie dokładnie to zagięcie. Spawanie, montaż, wymiana płynu, odpowietrzenie – śmiga jak nówka

Witam. Jestem po przekładce silnika. Po opdpaleniu palą się kontrolki check engine i trakcji, około 20 sekund po odpaleniu zaczyna głośno klekotać, nie ma mocy, przy temperaturze otoczenia około 20*C załącza się WEBASTO. Rozrząd jest ok, turbawka po regeneracji. Czy takie objawy mogą wskazywać na uszkodzony czujnik temperatury cieczy, który podaje błędne dane do PCU (złe sterowanie wtryskami) i powoduje odpalenie dogrzewania silnika (WEBASTO), czy raczej coś innego w elektryce. Moja MAGDA to 2l MZR CD 2003r. Slnik poprzedni miał 136 ps, obecnie założony jest z wersji 121 ps – czy może to jest powodem złej pracy silika?
- Od: 18 lip 2009, 20:38
- Auto: Mazda 6 MZR-CD 2003
Ory to FL 22. Ja ostatnio zamawiałem na allegro – Link:
http://allegro.pl/plyn-chlodniczy-orygi ... 92997.html Do układu wchodzi 9 l.

- Od: 18 lip 2009, 20:38
- Auto: Mazda 6 MZR-CD 2003
Natomiast co do mojego problemu to wszystko było w porządku. Tata dolał paliwa, a mi o tym nie powiedział i tak się jakoś złożyło

Czy Dexelię ultra 5w30 do benzyny kupi się oryginalną poza ASO bo na Allegro ceny od 100 do 200 zł i nie wiadomo o co chodzi.
Ktoś ma może polecane i sprawdzone sklepy lub sprzedawców ? Bo Wrocław i te ich 50zł za 1L to oszaleli.
Ktoś ma może polecane i sprawdzone sklepy lub sprzedawców ? Bo Wrocław i te ich 50zł za 1L to oszaleli.
Ja się co prawda nie bawiłem w szukanie gdzie najtaniej by oszczędzić 5zł bo nie widzę w tym sensu tak więc nie dam Ci namiaru na niesamowicie atrakcyjną ofertę ale... Kupiłem u tego sprzedawcy
http://allegro.pl/mazda-dexelia-ultra-5 ... 60048.html i mogę polecić z czystym sumieniem. Sam wymieniałem olej niedawno.
PS. możesz spróbować się potargować by chociaż na przesyłce oszczędzić... goście są konkretni

PS. możesz spróbować się potargować by chociaż na przesyłce oszczędzić... goście są konkretni

- Od: 7 cze 2013, 19:43
- Auto: Mazda 6
2.0 141KM
2002r
Nie odczytuj tamtego postu jako atak
chodziło mi o to, że ja aż tak bardzo się nie rozglądałem by było jak najtaniej i nie wiem czy podana na aukcji cena jest godna uwagi ale skoro piszesz, że ASO liczy sobie 200zł
to chyba trochę przeginają i tu masz jak w promocji
.
W każdym razie skoro pytałeś o sprawdzone źródło... tak jak pisałem wcześniej sprzedawcę mogę polecić

W każdym razie skoro pytałeś o sprawdzone źródło... tak jak pisałem wcześniej sprzedawcę mogę polecić
- Od: 7 cze 2013, 19:43
- Auto: Mazda 6
2.0 141KM
2002r
rockman85 napisał(a):po przekręceniu zapłonu nie gaśnie mi kontrolka oleju
a dlaczego ma zgasnac? przeciez jeszcze silnik nie pracuje i nie ma wymaganego cisnienia oleju