Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Witam Panowie.
Mam problem z częsta pracą wentylatora chłodnicy klimatyzacji (tak myślę), ponoć była akcja serwisowa na tą przypadłość szukałem na forum ale nie mogę tego wypatrzeć. Możecie mnie nakierować na ten temat.
Kojarzę coś o wymianie sterownika dam rady sam to zrobić Jakieś dokładniejsze info??
Mam problem z częsta pracą wentylatora chłodnicy klimatyzacji (tak myślę), ponoć była akcja serwisowa na tą przypadłość szukałem na forum ale nie mogę tego wypatrzeć. Możecie mnie nakierować na ten temat.
Kojarzę coś o wymianie sterownika dam rady sam to zrobić Jakieś dokładniejsze info??
nie pytaj komu bija dzwony – BIJĄ ONE TOBIE
- Od: 14 lip 2008, 09:41
- Auto: mazda 6 kombi 2.0 diesel 121KM
viewtopic.php?t=56544
tutaj coś jest ale to mazda 3.0 v6, taka jak ma Grucha, może dlatego u niego tego nie ma ?
tutaj coś jest ale to mazda 3.0 v6, taka jak ma Grucha, może dlatego u niego tego nie ma ?
- Od: 22 lip 2012, 14:58
- Auto: Była: Mazda 6 Sedan 2006 2.0 Pb 147 KM
mariocieszyn napisał(a):Witam Panowie.
Mam problem z częsta pracą wentylatora chłodnicy klimatyzacji
Wentylatora chlodnicy czy wentylatora klimatyzacji, bo to dwie rozne sprawy.
Mazda, najlepszy przyjaciel człowieka.
- Od: 5 mar 2009, 22:15
- Auto: Mazda 6 2.0/141 KM (benzyna) czerwona perła, 2004 r.
Dzięki za link zaraz przejrzę.
Dopisano 15 maja 2013 21:11:
Wentylatora chlodnicy czy wentylatora klimatyzacji, bo to dwie rozne sprawy.[/quote]
Kurcze przekonany byłem że na chłodnicy klimatyzacji znajduje się wentylator i on się włącza, muszę sprawdzić. Pewne jest to że w pogodne nawet nie upalne dni gdy mam włączoną klimatyzacje włącza się pod maską wentylator na 10-15s. w przerwach co 1 -2 minuty (na postoju nie wiem jak jest podczas jazdy).
Wentylatora chlodnicy czy wentylatora klimatyzacji, bo to dwie rozne sprawy.[/quote]
Kurcze przekonany byłem że na chłodnicy klimatyzacji znajduje się wentylator i on się włącza, muszę sprawdzić. Pewne jest to że w pogodne nawet nie upalne dni gdy mam włączoną klimatyzacje włącza się pod maską wentylator na 10-15s. w przerwach co 1 -2 minuty (na postoju nie wiem jak jest podczas jazdy).
mariocieszyn napisał(a):Dzięki za link zaraz przejrzę.
Kurcze przekonany byłem że na chłodnicy klimatyzacji znajduje się wentylator i on się włącza, muszę sprawdzić. Pewne jest to że w pogodne nawet nie upalne dni gdy mam włączoną klimatyzacje włącza się pod maską wentylator na 10-15s. w przerwach co 1 -2 minuty (na postoju nie wiem jak jest podczas jazdy.
Masz tam dwa wentylatory. Przy wlączonej klimatyzacji, oczywistą sprawą jest ze bedzie sie załączal wentylator klimy. A drugi wentylator to od chlodnicy. Ten od klimy jest glosniejszy niz ten drugi.
Mazda, najlepszy przyjaciel człowieka.
- Od: 5 mar 2009, 22:15
- Auto: Mazda 6 2.0/141 KM (benzyna) czerwona perła, 2004 r.
Tak częsta praca wentylatora na chłodnicy klimatyzacji jest normalna??
Przekonany jestem że to wentylator na tej chłodnicy pracuje.
Gdy klima wyłączona wentylatora nie słychać gdy np parkuje lub otwieram bramę wjazdową.
Przekonany jestem że to wentylator na tej chłodnicy pracuje.
Gdy klima wyłączona wentylatora nie słychać gdy np parkuje lub otwieram bramę wjazdową.
Ok dzięki.
Jeszcze sprawdzę czy to na pewno o ten wentylator chodzi.
Jeszcze sprawdzę czy to na pewno o ten wentylator chodzi.
Prosty test włącz klimę i nasłuchuj, jak będzie się włączał co jakieś 20 sek to jest to wentylator od klimy, potem wyłącz klimę i znowu słuchaj, wtedy nie powinien się włączać w ogóle, ten od klimy jest dość głośny, słychać na moim filmiku, więc nie ma ryzyka że je pomylisz
mariocieszyn napisał(a):Mam problem z częsta pracą wentylatora chłodnicy klimatyzacji (tak myślę)
a jak często Ci się załącza(orientacyjnie)
Pomijając fakt, że ktoś źle zacytował, a pozostali powielają, bo o szybkie chłodzenie w aucie pytał kolega Guiliano » wczoraj, 20:37, a nie ja
to również mogę potwierdzić, układ klimatyzacji jest w moim przekonaniu bardzo wydajny i momentalnie robi się chłodno.
Dopisano 16 maja 2013, 07:20:
Panowie z innej beczki, do czego służy ta wtyczka znajdująca się w bagażniku ?

Dopisano 16 maja 2013, 07:20:
Panowie z innej beczki, do czego służy ta wtyczka znajdująca się w bagażniku ?

matthies napisał(a):klajgus napisał(a):Zigi86 napisał(a):Czy jak auto stoi na słońcu to po odpaleniu szybko robi wam się chłodniutko,
u mnie od razu, no możne po paru sekundach
potwierdzam
A jednak. /u mnie klima włącza się po paru minutach i tak od kiedy mam auto czyli 2,5 roku. Działa, ale włącza się opóźnieniem. Ciekawe dlaczego?!
- Od: 4 lis 2010, 12:09
- Auto: Mazda 6/ 2.0 CITD/ 136KM/ kombi/ rok 2002/ wer. exlusive bez xenonów i navi:(
rockman85 napisał(a):Witam. Wracałem dziś z pracy i nagle temperatura zaczęła podchodzić mi do góry aż osiągnęła max. Później nagle spadła do połowy i znów na max. Po chwili znów spadła i wzrosła. Z temp. na max przejechałem jakieś 15 km. Mogło się coś przez to uszkodzić? Na jutro umówiłem się z mechanikiem. Czemu temp. wzrastała, opadała, a poźniej trzymała się na max?
Sent from my HTC Desire S using Tapatalk from my HTC Desire S using Tapatalk
Obstawiam, że poszedł termostat.
Generalnie, jak temperatura doszła do maxa, to dla własnego bezpieczeństwa nie powinieneś kontynuować jazdy...
-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
misiek89 napisał(a):Zigi86 napisał(a):Panowie z innej beczki, do czego służy ta wtyczka znajdująca się w bagażniku ?
Prawdopodobnie do suba , ale ja np u siebie takiej nie mam, chyba że jest schowana za blachą.
Bo może w przedliftach jej nie ma, pomoże ktoś kto ma sedana polifta ?
Witam . niestety mechanik uświadomił mi dzisiaj że już mam początki końca koła dwumasowego . na liczniku już mam nabite 295000 km i to pierwsza zmiana dwumasy więc wydaje mi się że długo wytrzymała ale nie o to chodzi , moje pytanie brzmi czy ten zestawik z alledrogo firmy LUK nadaje się ? to znaczy czy firma luk jest dobra ? bo kompletnie nie znam się na tym więc pytam
http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-sprzeglo-mazda-6-2-0-di-121km-136km-i3232988337.html

zigi ja tez obastawialbym wtykę do suba. w blachach nawet widac koło które nalezy wyciąć , żeby suba wbic. Może na jakimś spocie popros o suba od kogos podepnij i zobacz czy gra
WIęcej nie pomogę bo mam kombi.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
LUK TO JEDEN Z LICZĄCYCH SIĘ NA RYNKU PRODUCENTÓW CZĘŚCI DO AUT
Zbynio
- Od: 3 kwi 2013, 14:54
- Auto: mazda6 2,0 16v 2002