Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Panowie Mazda mi cieknie cała lewa strona podłogi jest mokra,czytałem posty na forum,niestety nie uzyskałem konkretnej Odpowiedzi. Woda z progu została spuszczona było jej bardzo dużo,nurtuje mnie fakt że woda była dość wysoko bo, aż pod pedałami jak by spływały od szyby,dzis będę lał wode na samochód i szukał.Możecie coś odpowiedzieć gdzie zwrócić szczególną uwagę?
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
Witam
Będę wygłuszał auto, drzwi itp.
Widzę, że w tylnych drzwiach mam urwany jakiś kołek bo tapicerka trochę odstaję.
Mam pytanie:
Jakie kołki tam podchodzą ?
Znajdę takie na allegro:
http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... cer*+mazda
Czy kołki w drzwiach przednich są takie same jak w tylnych ? Jak będę ściągał tapicerkę to na bank jakieś urwę więc wolę kupić tego troszkę.
Będę wygłuszał auto, drzwi itp.
Widzę, że w tylnych drzwiach mam urwany jakiś kołek bo tapicerka trochę odstaję.
Mam pytanie:
Jakie kołki tam podchodzą ?
Znajdę takie na allegro:

Czy kołki w drzwiach przednich są takie same jak w tylnych ? Jak będę ściągał tapicerkę to na bank jakieś urwę więc wolę kupić tego troszkę.
z tego co pamiętam to były:
te. W ASO krzyczą za sztukę 16PLN. Jeżeli się postarasz to nie uszkodzisz ani jednego, energiczny, prostopadły do siebie i boczek jest wolny. Niestety kołki pa takim zabiegu nie zachowują już swoich właściwości, więc ja wymieniłem wszystkie na nowe. Tyłu nie rozbierałem ale zgodnie z logiką standaryzacji w motoryzacji powinny być te same.

perełka napisał(a):Witam mam pytanie czy ma ktoś może listwę blendę tylnej klapy ale w chromie ? Nie spodziewałem się ze to takie trudne do zdobycia tylko serwis ale cena jest zawrotna 600 zł![]()
Tak są dwa typy ale kombi ma bez dziurki z dziurka w serwisie 50 zł a bez 600zł
viewtopic.php?f=103&t=147216&p=2302346&hilit=fotorelacja+krzychum6#p2302346 kolego tutaj wszystko masz.
Te wtyczki sa od eletrycznych foteli i ich podgrzewania. Chociaz, u mnie byl jeszcze jakis modul w tym miejscu.
Te wtyczki sa od eletrycznych foteli i ich podgrzewania. Chociaz, u mnie byl jeszcze jakis modul w tym miejscu.

Witam. Mam problem ze skrzypieniem w okolicach prawego przedniego koła. Skrzypienie występuje po recznym nacisku na ta czesc samochodu jak i podczas krecenia kierownica w miejscu. Narazie mechanik wstrzyknal olej w gumy sworzni. Dzwiek nie ustal. A tu moje pytanie jak dojdzie do wymiany wahaczy to czy ten zestaw pasuje do mojej madzi tzn 1.8 b hatchback 2003.
http://allegro.pl/kpl-wahaczy-wahacz-wahacze-mazda-6-szesc-nowy-i2978264777.html
[url][/url]
Niestety zima zostawila po sobie slady. Wczesniej tego nie bylo.
Pozdrawiam.

[url][/url]
Niestety zima zostawila po sobie slady. Wczesniej tego nie bylo.
Pozdrawiam.
-
lukaszony
Witam wszystkich właśnie zauważylem że w warsztacie zalali mi do benzyniaka mojego 5w30 ULTRA DPF zamiast 5w30 dexelia zwykła do benzyny. Jeździć czy zlewać i nalać do benzyny??? Dzięki z góry za odpowiedź
-
maciomen80