Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Mam pytanie chciałbym przerobić z swiatła przeciwmgielne na światła dzienne ledowe, Poniżej zamieściłem zdjęcie z oznaczoną strzałką. Jest taki plastik, czy powinno się pozbyć do jazdy dziennej,?
Soczewkę też pewnie usunę bo jest za gruba i słabo się świeci w przypadku żarówek ledowych.
Soczewkę też pewnie usunę bo jest za gruba i słabo się świeci w przypadku żarówek ledowych.
- Od: 9 sty 2010, 15:05
- Auto: mazda 6 sedan, rocznik 2002, silnik 1,8 16V
gregorik napisał(a):Mam pytanie chciałbym przerobić z swiatła przeciwmgielne na światła dzienne ledowe
to poszukaj watku o montazu swiatek dziennych (a nie o dolozeniu przeciwmgielnych)...
i tam kolega Mandey juz to przerobil... i opisywal... warto wiec poczytac... a pozniej pytac...
ginek napisał(a):Jaki filtr oleju muszę kupić do M6 benzyny 2.0 z 2003r i jakiej marki ? Nie umiem znaleźć oznaczenia/symbolu czy cokolwiek, aby móc szukać go chociażby na allegroA może byłby ktoś miły i od razu wskazałby mi aukcje ?
Kolego nie mam teraz pod reka numeru katalogowego ale chcialem Ci zwrocic uwage ze wystepowaly dwie wersje kompletny metalowy i wklad do puszki. Najlepiej wejdz pod auto i sprawdz wczesniej jaki masz w twoim konkretnym egzemplarzu zeby nie bylo zaskoczenia przy wymianie.
witam wszystkich,
mam kilka pytanek do tematu:
– ile moze kosztowac zabawa z czyszczeniem tegokkanalika?????
– czy mozna zalozyc stary pasek rozrzadu????
– czy znacie jakis godny polecenia warsztat w okolicach walbrzych (dolnoslaskie)????
mam kilka pytanek do tematu:
– ile moze kosztowac zabawa z czyszczeniem tegokkanalika?????
– czy mozna zalozyc stary pasek rozrzadu????
– czy znacie jakis godny polecenia warsztat w okolicach walbrzych (dolnoslaskie)????
- Od: 9 maja 2010, 17:13
- Auto: MAZDA 6
2003r-> diesel
tarantura13 napisał(a):znacie jakis godny polecenia warsztat w okolicach walbrzych (dolnoslaskie)????
zapraszam do działu"spotkania regionalne"-tam z pewnością ktoś poleci odpowiedni warsztat

Mialem taka dziwna przygode z mazda.
Umylem ladnie autko w sobote, wysuszylem, po godzinie przejechalem 10 km.
Zaparkowalem, zamknalem samochod pilotem(central) i poszedlem do domu.
Za godzine rzucam okiem, a tam wszystkie cztery szyby opuszczone na maxa.
Czary.
Nigdy mi sie to nie zdarzylo wczesniej wiec nie wiem jak to wytlumaczyc.
Na 99 % jestem pewny, nikt wczesniej przed zamknieciem samochodu nie otworzyl okien.
Udzial osob trzecich wykluczam, bo auto stoi na podworku przed domem.
Umylem ladnie autko w sobote, wysuszylem, po godzinie przejechalem 10 km.
Zaparkowalem, zamknalem samochod pilotem(central) i poszedlem do domu.
Za godzine rzucam okiem, a tam wszystkie cztery szyby opuszczone na maxa.
Czary.
Nigdy mi sie to nie zdarzylo wczesniej wiec nie wiem jak to wytlumaczyc.
Na 99 % jestem pewny, nikt wczesniej przed zamknieciem samochodu nie otworzyl okien.
Udzial osob trzecich wykluczam, bo auto stoi na podworku przed domem.
Czy przypadkiem nie nacisnąłeś przytrzymując > 1s przycisku otwierania na pilocie (bardziej lub mniej świadomie)? Tak działa domykanie/otwieranie szyb w poliftach (domykanie oczywiście przyciskiem zamykania). Czy samochód (centralny) był otwarty czy zamknięty?
- Od: 8 lis 2010, 17:05
- Auto: M6 GY 2.0i LF '05
Samochod powinien byl byc zamkniety, ale tak juz jestem zakrecony, ze glowy nie dam.
Sprawdze dzisiaj ten motyw z pilotem, ale wydaje mi sie, ze moj tego nie potrafi
Ale to jest juz jakis konkretny trop
Dzieki.
Sprawdze dzisiaj ten motyw z pilotem, ale wydaje mi sie, ze moj tego nie potrafi
Mam pytanie z innej beczki
dzisiaj kolega bawił się szybą i ją pchał na dół (nie wiem jaki to miało cel ale został osiągnięty) i coś się zepsuło gdy szyba idzie do góry to w połowie podnoszenia odchyla ją do przodu przez co się nie domyka do końca idzie tak jakby pod skosem pomaga jedynie lekkie otwarcie w dół i znów zamkniecie.
i zastanawia mnie czy to tylko jakaś śrubka się poluzowała czy coś jest urwane
jak to tam wygląda w środku bo nie chciałbym jutro niespodzianek
dzisiaj kolega bawił się szybą i ją pchał na dół (nie wiem jaki to miało cel ale został osiągnięty) i coś się zepsuło gdy szyba idzie do góry to w połowie podnoszenia odchyla ją do przodu przez co się nie domyka do końca idzie tak jakby pod skosem pomaga jedynie lekkie otwarcie w dół i znów zamkniecie.
i zastanawia mnie czy to tylko jakaś śrubka się poluzowała czy coś jest urwane
- Od: 7 kwi 2012, 10:19
- Auto: Mazda 6 2003
2.0 CITD
Cześć wszystkim
Mam takie pytanko. Czy mazda 6 za ok. 3000euro (niemcy) będzie w dobrym stanie ? ponieważ zastanawiam się nad sprowadzeniem i nie jestem pewien czy się opłaca. zaznaczam ,że będzie to mój pierwszy samochód więc nie oczekuje od tego samochodu nie wiadomo jakiego wyposażenia ani wielkich osiągów
Mam takie pytanko. Czy mazda 6 za ok. 3000euro (niemcy) będzie w dobrym stanie ? ponieważ zastanawiam się nad sprowadzeniem i nie jestem pewien czy się opłaca. zaznaczam ,że będzie to mój pierwszy samochód więc nie oczekuje od tego samochodu nie wiadomo jakiego wyposażenia ani wielkich osiągów
-
pauczan37
Witam.
Dopiero dzisiaj zauważyłem przy okazji zakładania HID'ow w światła drogowe, że podczas tzw. mrugania długimi fabryczne ksenony też się zapalają razem z długimi, mimo że w ogóle nie są zapalone. Przewertowałem forum i nawet książkę mazdy ale nic nie znalazłem na ten temat. Czy wy też tak macie??
Możecie sprawdzić?
Pozdro Dominik
Dopiero dzisiaj zauważyłem przy okazji zakładania HID'ow w światła drogowe, że podczas tzw. mrugania długimi fabryczne ksenony też się zapalają razem z długimi, mimo że w ogóle nie są zapalone. Przewertowałem forum i nawet książkę mazdy ale nic nie znalazłem na ten temat. Czy wy też tak macie??
Możecie sprawdzić?
Pozdro Dominik
- Od: 15 maja 2011, 02:01
- Auto: Mazda 6 GJ 2.0 Sport Nav 2014 + Safety Pack
Mam problem z ustaleniem poziomu oleju w silniku. Bagnet w benzynie polifcie (2.0) jest wyjątkowo...udany. Po wyjęciu go jest właściwie prawie cały w oleju, ale największa kropla kończy się tuż nad kreską niskiego poziomu oleju. Ma ktoś jakąś poradę jak sprawdzić olej w tym poprawnie?
- Od: 7 cze 2012, 22:57
- Auto: Mazda 6 GG 2006 2.0 147KM
duRin90 napisał(a):Mam problem z ustaleniem poziomu oleju w silniku. Bagnet w benzynie polifcie (2.0) jest wyjątkowo...udany.
tak... mamy watek o sprawdzaniu poziomu oleju... mowie ci... doktorat
tylko poszukaj

pauczan37 napisał(a):Cześć wszystkim
Mam takie pytanko. Czy mazda 6 za ok. 3000euro (niemcy) będzie w dobrym stanie ?
pytanie trochę brzmi jak żart

Przejrzyj podobne ogłoszenia na kilku portalach(stronach)-będziesz widział wyraźnie jaki jest rozrzut cenowy dla modelu z danego roku...
Zapraszam również do naszego poradnikahttp://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=60&t=65562
Jak znajdziesz konkretne ogłoszenie to zapraszam do działu "kupuję Mazdę"-tam dostaniesz na pewno przydatne rady
Witam,
Jestem nowy na forum, bo i Mazdę posiadam od niedawna. Chcę dokonać niezbędnych wymian tzn. filtry, olej. Mam pytanie dotyczące oleju silnikowego ponieważ auto zostało sprowadzone a na silniku niema żadnej informacji o oleju jaki był ostatnio stosowany. Poczytałem trochę forum i mam dylemat, jakiej specyfikacji olej zastosować? Zastanawiam się również jakie filtry kupić? Samochód ma przejechane 150 tkm
Jestem nowy na forum, bo i Mazdę posiadam od niedawna. Chcę dokonać niezbędnych wymian tzn. filtry, olej. Mam pytanie dotyczące oleju silnikowego ponieważ auto zostało sprowadzone a na silniku niema żadnej informacji o oleju jaki był ostatnio stosowany. Poczytałem trochę forum i mam dylemat, jakiej specyfikacji olej zastosować? Zastanawiam się również jakie filtry kupić? Samochód ma przejechane 150 tkm
- Od: 26 cze 2012, 19:30
- Auto: Mazda 6 2.0 benzyna 141 KM Kombi 12.2004 r.
mądry napisał(a):Tak, jest to jak najbardziej normalne...
Czyli mam rozumieć że ty też tak masz masz fabryczne xenony, czyli nie ma się o co martwić
- Od: 15 maja 2011, 02:01
- Auto: Mazda 6 GJ 2.0 Sport Nav 2014 + Safety Pack