Pozdr
www.mazdaspeed.pl
bodi77 napisał(a):Witam!
bodi77 napisał(a):W prawdzie szyby... działają bez zarzutu...
Husarz napisał(a):Witam, niedawno stałem się posiadaczem Mazdusi. Nadal ją odkrywa i poznaję
Przy zakupie otrzymałem tylko 1 kluczyk (raczej jest to z immo). Niestety nie było pilota, wiem jednak że większość Mazd posiada. Auto oczywiście ma centralny zamek. Ale czy będzie miało 'odbiornik pilota'? Podejrzewam iż wcześniejszy właściciel mógł przesiać pilot. (dość dziwnie poczyniał, znalazłem za schowkiem, podłączony osprzęt do 'hand free Parrota' z urwanym w połowie kablem od wyświetlacza – nerwus?)
Tak więc czy jest możliwość aby sprawdzić czy taki moduł mam zamontowany? Zlokalizować go naocznie? A jeśli tak, to czy wystarczy dokupić klucz z ebay/allegro i go przekodzić?
Dzięki z góry.
dobrzyn22 napisał(a):Husarz napisał(a):Zalałem Castrol Magnatec 5w30 A1.
to chyba akurat nie najlepszy wybórzapraszam do poczytania trochę wątku o polecanych olejach
http://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=329&t=11168&start=5120
Kelm napisał(a):Wojtku, zadałem proste pytanie.Z myślą o wszystkich przyszłych posiadaczach Mazduni.
Kelm napisał(a):Są gdzieś na forum jakieś spójne porady co zrobić jak mruga dpf, do kogo się udać?
Kelm napisał(a):ostatnie pytanie czy tylko w ASO są w stanie sprawdzić czy filtr jest zapchany???
Misiek69 napisał(a):Husarz napisał(a):Witam, niedawno stałem się posiadaczem Mazdusi. Nadal ją odkrywa i poznaję
Przy zakupie otrzymałem tylko 1 kluczyk (raczej jest to z immo). Niestety nie było pilota, wiem jednak że większość Mazd posiada. Auto oczywiście ma centralny zamek. Ale czy będzie miało 'odbiornik pilota'? Podejrzewam iż wcześniejszy właściciel mógł przesiać pilot. (dość dziwnie poczyniał, znalazłem za schowkiem, podłączony osprzęt do 'hand free Parrota' z urwanym w połowie kablem od wyświetlacza – nerwus?)
Tak więc czy jest możliwość aby sprawdzić czy taki moduł mam zamontowany? Zlokalizować go naocznie? A jeśli tak, to czy wystarczy dokupić klucz z ebay/allegro i go przekodzić?
Dzięki z góry.
Osobiście polecam Ci zamontowanie na nowo centralki plusy masz takie :
-wyjdzie cię to taniej
-będziesz miał ładniej wyglądający pilot
-możesz sobie od razu autoalarm zamontować
-jak masz mazdę z przed lift to możesz szukać centralki z domykaniem szyb
-wiele więcej bajerów z nowych centralek
posiadając stary centralny zamek ratuje cię to że nie musisz kupować siłowników sam sterownik wystarczy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6