Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
Witam. Od jakiegos czasu przy rozgrzanym już aucie słychać dziwny metalowy odgłos gdy ruszam samochodem. Ma to napewno cos wspolnego ze skrzynią biegów, gdyż hałas rozbrzmiewa dopiero po ruszeniu. Moze jakas osłona sie poluzowała i wpada w wibracje przy niskich obrotach?
Startując z jedynki hałas trwa do 2tyś obrotów, później z dwojki juz mniej, z trójki również. Ale zawsze na początku jest, tak właśnie jakby mialo to cos do czynienia z niskimi obrotami silnika na załączonym biegu.
Wiecie coś może na ten temat?
Dzięki.
Startując z jedynki hałas trwa do 2tyś obrotów, później z dwojki juz mniej, z trójki również. Ale zawsze na początku jest, tak właśnie jakby mialo to cos do czynienia z niskimi obrotami silnika na załączonym biegu.
Wiecie coś może na ten temat?
Dzięki.
- Od: 25 cze 2011, 21:46
- Auto: Mazda 6 2004, 1.8 benzyna
Sprawdz olej w skrzyni bo moze jest przepracowany.Może też być to tłumik lub jego osłona.
Jaki masz przebieg?Łańcuch rozrządu może być trochę rozciągniety.
Jaki masz przebieg?Łańcuch rozrządu może być trochę rozciągniety.

- Od: 27 sty 2011, 21:57
- Auto: Była:
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C 136KM ;
Jest:
Mazda 6 '08 GY
2.0 LF 147KM AT
Mazda 6 '03 GY
2.0 RF5C CITD 121KM ;
Czy lampy tylne są również sklejane-podobnie jak reflektory przednie
mam sporo syfu w lampach po "małych przeróbkach" i muszę się dostać do środka.
A przy okazji może ktoś dać link do tematu o dołożeniu świateł stopu(US-spec),bo wiem,że gdzieś coś było na ten temat napisane??

A przy okazji może ktoś dać link do tematu o dołożeniu świateł stopu(US-spec),bo wiem,że gdzieś coś było na ten temat napisane??
maselek napisał(a):Jak byś się zdecydował na coś takiego, fotorelacja mile widziana
dzięki za info – muszę wpaść w takim razie do któregoś "Kurnika"
- Od: 10 sty 2011, 00:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
Szukam i szukam znaleść nie mogę wątku w którym był opisany problem niestety bez rozwiązania z dołożeniem domykaniem szyb do przed lifta,w skrócie problem z szybą kierowcy (Auto)która po montażu moduł otwierała się do połowy raz na jakiś czas i jak dobrze pamiętam rozprogramowywała funkcje auto, chce wziąć się za montaż modułu i zrobić to bez przygód ma ktoś w zanadrzu jakąś cenną rade ?
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
Witam, zmuszony byłem do wymiany zderzaka w mojej 6, zakupiłem dokładnie taki element
http://allegro.pl/mazda-6-usa-sport-200 ... 51208.html
Wszystko pięknie wygląda, lecz pojawił się problem doboru kratki oraz zaślepek halogenów do tego zderzaka. Orientuje się ktoś gdzie można zdobyć pasujące kratki ?

Wszystko pięknie wygląda, lecz pojawił się problem doboru kratki oraz zaślepek halogenów do tego zderzaka. Orientuje się ktoś gdzie można zdobyć pasujące kratki ?
- Od: 20 paź 2008, 20:16
- Auto: Mazda6 2.3 2003
o tą kratkę chodzi ? http://aukcjewp.wp.pl/kratka-srodkowa-w ... 10495.html
- Od: 25 mar 2011, 13:35
- Auto: M6 2.0CITD 136km
Zderzak to kiepsko wykonany zamiennik , miałem z takim do czynienia , nic nie pasuje żadne mocowania , rada na przyszłość nie kupuj więcej
Szkoda że masz przedlifta bo będę miał na sprzedaż zderzak do polifta
Szkoda że masz przedlifta bo będę miał na sprzedaż zderzak do polifta
-
Arkadius 73
Te zderzaki chłop odlewa sam pod Siedlcami w garażu i tak jak pisał Arek są do niczego , chłodnice zresztą też
Pozdr
Pozdr
-
Grucha
Mam problem od niedawna, otóż podczas żwawszego przyspieszania słychać takie jakby wycie, pisk z prawej strony pojazdu i jest to równoważne z osiąganiem pełnej mocy przez turbinę czyli lekko przed 2tys obr, czy to może być turbina? I w tym roku miałem trochę dolewek oleju zaczyna brać czy to może mieć coś wspólnego? Czasami też potrafi zakopcić podczas przyspieszania. Nie wiem czy to istotne ale na postoju drży w środku tak, że widać lekko trzęsący się fotel i kierownicę(prawdopodobnie dwumasówka). Nie wiecie co może być nie tak i jak to można sprawdzić?
- Od: 8 gru 2010, 18:27
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 CiTD 136KM
Witam,
Jestem swiezym nabywca Mady 6 (06').
Mam pytanie dotyczace kontrolki hamulca postojowego, mianowicie po zaciagnieciu hamulca recznego nie podswietla sie kontrolka potwierdzajaca ze hamulec zostal zaciagniety. Co moze byc powodem braku tego sygnalu???
Spalona kontrolka? Moze bezpiecznik odpowiada za podswietlenie tej kontrolki??? A moze jakis czujnik??? Probowalem znalezc cos w instrukcji ale nic ciekawego nie znalazlem.
dzieki za informacje / pozdrawiam
kerad
Jestem swiezym nabywca Mady 6 (06').
Mam pytanie dotyczace kontrolki hamulca postojowego, mianowicie po zaciagnieciu hamulca recznego nie podswietla sie kontrolka potwierdzajaca ze hamulec zostal zaciagniety. Co moze byc powodem braku tego sygnalu???
Spalona kontrolka? Moze bezpiecznik odpowiada za podswietlenie tej kontrolki??? A moze jakis czujnik??? Probowalem znalezc cos w instrukcji ale nic ciekawego nie znalazlem.
dzieki za informacje / pozdrawiam
kerad
-
KERAD24
przenoszę do odpowiedniego działu -->
]
-
Kamil
- Od: 24 kwi 2009, 20:24
- Auto: Mazda Xedos 9 TA KL 1993/98 A/T A7RED Pearl
Mazda Xedos 6 CA KF MT 1995 – Projekt odbudowa/swap
Witam!Posiadam mazda 6 z 2004r. i mam pytanie, mianowicie popiskują mi hamulce, patrzyłem na klocki niby jeszcze pozostało ich troche do całkowitego starcia, lecz chcialem zapytać czy ten model posiada czujniki zurzycia klocków hamulcowych, ponieważ nie chce sobie przecholować i zniszczyć tarcz?Czy może ktoś mi pomoc
Mazda 6 2004r. 89kW 2.0
seba1177 napisał(a):czy ten model posiada czujniki zuzycia klocków hamulcowych, ponieważ nie chce sobie przecholować i zniszczyć tarcz?
tak... czujnikami sa blaszki, ktore halasuja
Ps. poszukaj watku o hamulcach ... tam jest wytlumaczone...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Nie ma żadnych czujników.Fabrycznie montowane klocki mają akustycznie informować o zużyciu(pisk).
Także proponuję pomyśleć o wymianie
Także proponuję pomyśleć o wymianie