viewtopic.php?f=60&t=65517
Mazda6 (GG / GY) – Szybkie pytania – WAŻNA INFORMACJA, STR.313
67igor1 napisał(a):czy chodzilo o to?
Ktoś, gdzieś zapodał m.in. wyciszenie tego brzęczenia, zmian z mil na km, z temp. F na C... tylko nie pamiętam gdzie to widziałem, ale zdaje się, że na jakiejś polskojęzycznej stronie, bo gdyby było w manualu, to już bym skojarzył.

- Od: 9 sty 2011, 23:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
Wyłączenie dźwięku na 100% działa, może pomieszałem klawisze.
Na pewno jest to strzałka góra lub dół od SEEK równocześnie z którymś z numerów od zmieniarki CD (wydaje mi się 5 lub 6), słychać wtedy piknięcie i nie słychać nic przy przełączaniu pomiędzy stacjami radiowymi itp.Znalazłem to na którymś z w/w forum.
spróbuj może to
Jakub napisał(a):Jak dlugo powinno palic sie lampka nad stacyjka po zamknieciu samochodu?
na tyle długo, żeby jej światło doprowadziło Cię do właściwej dziurki – po zrobieniu ruchu do przodu cały blask gaśnie...

- Od: 9 sty 2011, 23:23
- Auto: M6 GY 2004 CiTD HP /Impression
Citroen C4 1.6 HDI
Seat Inca 1.9 D 1Y
.....
Zawsze mnie to ciekawiło – siedzicie za granicą, zarabiacie kupę kasy, a marudzicie, że inni tam też chcą zarabiać kasę. Zarabiasz tam 10x tyle co w Polsce to i czemu Cię dziwi że usługi też kosztują 10x tyle.
....siebek napisał(a):Jako, że wybieram się za miesiąc do Polski, to nadarza się okazja na tańszy serwis (w Norwegii roboczogodzina waha się od 400 do 700zł za godzinę
Zawsze mnie to ciekawiło – siedzicie za granicą, zarabiacie kupę kasy, a marudzicie, że inni tam też chcą zarabiać kasę. Zarabiasz tam 10x tyle co w Polsce to i czemu Cię dziwi że usługi też kosztują 10x tyle.
Ostatnio edytowano 9 wrz 2011, 23:14 przez Anonymous, łącznie edytowano 1 raz
Powód: prosze o wyrazanie swojego zdania w kulturalny sposob...
Powód: prosze o wyrazanie swojego zdania w kulturalny sposob...

- Od: 28 gru 2009, 22:21
- Auto: M6 GY MZR-CD 2.0 | 121 KM | 2003
Sraptak, wszystko z głową ok?
Bo nie widzę powodów do obrażania innych ...
Jak masz możliwość zrobić coś taniej to nie korzystasz z tego?
Bo nie widzę powodów do obrażania innych ...
Jak masz możliwość zrobić coś taniej to nie korzystasz z tego?
Grzyby napisał(a):Jak masz możliwość zrobić coś taniej to nie korzystasz z tego?
dokladnie... wyobraz sobie, ze uslugi sa bardzo drogie przyklad:
nabicie klimy w PL 35 GBP ... w UK ceny od 75GBP (zdarzaja sie promocje... jak wszedzie)
dlaczego wiec sie dziwisz, ze "przy okazji" pobytu na urlopie w kraju ludzie zalatwiaja serwisy itp. ?
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Nie mam zamiaru nikogo obrażać, zresztą określenie którego użyłem (a które zostało już ocenzurowane) nie jest powszechnie uważanie za obraźliwe.
–> 67igor1 zresztą sam zobacz co napisałeś "PL 35 GBP ... w UK ceny od 75GBP". To i tak jest relatywnie tanio biorąc pod uwagę zarobki. Oczywiście każdy by chciał zarabiać za granicą ileś razy więcej a mieszkać, wydawać i utrzymywać się tutaj.
Zastanów się tylko czy dla oszczędzenia 40 GBP będzie Ci się chciało jechać tle bez klimy w ciepły, słoneczny dzień.
–> Grzyby czasem nie warto próbować zaoszczędzić 300zł (np wymiana oleju i sprawdzenie miski) mogąc stracić kilka kzł na wymianę silnika
We wszystkim trzeba zachować umiar
–> 67igor1 zresztą sam zobacz co napisałeś "PL 35 GBP ... w UK ceny od 75GBP". To i tak jest relatywnie tanio biorąc pod uwagę zarobki. Oczywiście każdy by chciał zarabiać za granicą ileś razy więcej a mieszkać, wydawać i utrzymywać się tutaj.
Zastanów się tylko czy dla oszczędzenia 40 GBP będzie Ci się chciało jechać tle bez klimy w ciepły, słoneczny dzień.
–> Grzyby czasem nie warto próbować zaoszczędzić 300zł (np wymiana oleju i sprawdzenie miski) mogąc stracić kilka kzł na wymianę silnika
We wszystkim trzeba zachować umiar

- Od: 28 gru 2009, 22:21
- Auto: M6 GY MZR-CD 2.0 | 121 KM | 2003
Jakub napisał(a):Jak dlugo powinno palic sie lampka nad stacyjka po zamknieciu samochodu?
Ok.20 sekund(gaśnie razem z lampkami w kabinie...ale odpowiedź kolegi agnostyk jest dużo lepsza

sraptak napisał(a):Grzyby czasem nie warto próbować zaoszczędzić 300zł (np wymiana oleju i sprawdzenie miski) mogąc stracić kilka kzł na wymianę silnika
Ależ ja jestem tego świadomy. Nie miałem na myśli oszczędzania na siłę na zasadzie olania pewnych czynności, a zwyczajne wybranie usługi identycznej jakości i zakresu za mniejsze pieniądze. W czym jest bezpieczniejsza np. wymiana oleju w ASO od zrobienia tego samemu (jak się ma możliwości)? W niczym, prawda?
Pytanie-jakiego rozmiaru są śruby te na krzyźaka przy tarczach hamulcowych? Zabierałem się wczoraj do wymiany tarcz z przodu ale są tak miękkie ze chyba będę musiał je rozwiercić. No chyba ze znacie jakiś patent na wymianę tarcz bez zniszczenia śrubek?

- Od: 20 mar 2011, 18:04
- Auto: Przez 12 lat była Skodzinka
teraz
Mazda 6 2.0 klekot z 2004 roku
Grzeggorz napisał(a):Zabierałem się wczoraj do wymiany tarcz z przodu ale są tak miękkie ze chyba będę musiał je rozwiercić. No chyba ze znacie jakiś patent na wymianę tarcz bez zniszczenia śrubek?
Jaki jest rozmiar to nie wiem niestety
. Przylozylem go do sruby i walilem mlotkiem. Uderzenie dawalo ruch obrotowy.) W taki sposob ja je odkrecilem. Zycze powodzenia

elpc napisał(a):Temat 2
Jeżeli zakupie nowe liczniki (zegary, cały moduł) czy muszę coś w nich programować czy wystarczy tylko ustawić (u fachowców) właściwy przebieg jaki był na poprzednim.
napisze tak:
– prawdopodobnie musisz ustawic licznik i jakiegos goscia od "przebiegow"...
– wymieniajac zegary musisz je "wprogramowac" do swojej madzi... czyli potrzebujesz IDS'a
ps. w UK jak ASO wymienia licznik wpisuje w system "nowy przebieg" ... nie bawia sie w ustawianie zgodnego przebiegu
Arkana , Captur , Mii
To jest po prostu śrubokręt udarowy lub potocznie obrotowyDo odkrecania uzywalem "Impact screwdriver" (nie wiem jaka jest jego fachowa nazwa polska
Pabllo napisał(a):Witam, stałem się posiadaczem też ładnej Mazdy 6
witamy,
mam nadzieje, ze szybko sie uporasz
i bedziesz sie cieszyl z jazdy autkiem...
Arkana , Captur , Mii