Sebek005 napisał(a):Polecam akumulator Varta efb mam już 2 lata. Wszystko jest ok.
Potwierdzam, też mam ten akumulator od ponad 2 lat.
www.mazdaspeed.pl
xddd napisał(a):Druga sprawa – trzeszczenie z okolicy wyświetlacza multimedialnego, szczególnie teraz przy niskich temperaturach i zimnych plastikach. Po przytrzymaniu wyświetlacza hałas znika. Ktoś przerabiał temat ?
MM4zda napisał(a):Jaki polecacie akumulator kupić do BP 2019 start-stop?
Palmer napisał(a):xddd napisał(a):Druga sprawa – trzeszczenie z okolicy wyświetlacza multimedialnego, szczególnie teraz przy niskich temperaturach i zimnych plastikach. Po przytrzymaniu wyświetlacza hałas znika. Ktoś przerabiał temat ?
Palmer napisał(a):xddd napisał(a):Druga sprawa – trzeszczenie z okolicy wyświetlacza multimedialnego, szczególnie teraz przy niskich temperaturach i zimnych plastikach. Po przytrzymaniu wyświetlacza hałas znika. Ktoś przerabiał temat ?
Mam to samo i jest to trochę denerwujące. Zastanawiam się, czy jest sens to zgłaszać, bo jak mieliby temu zaradzić? On jest na jakichś zatrzaskach? A jest jakaś obawa, że jak ruszą to jeszcze pogorszą.
Dopisano 8 lis 2024, 16:05:MM4zda napisał(a):Jaki polecacie akumulator kupić do BP 2019 start-stop?
Ja polecam Banner EFB 56515 65 Ah 550 A.
https://www.bannerbatterien.com/pl/Produkty/Akumulatory-rozruchowe/Running-Bull-EFB/11-EFB-565-15-ASIA
MM4zda napisał(a):Jeszcze mam pytanie, pewnie głupie, ale mam prostownik ctk xms 10 i mam ładować akumulator na AGM czy zwykły ?
Palmer napisał(a):MM4zda napisał(a):Banner P60 68 nie dość, że ma nominalnie gorsze parametry (60 Ah 510 A), to jest to zwykły "kwasiak". Lepiej wybrać ulepszony EFB lub nawet AGM (choć nie występują w obudowie D23, więc trzeba sprawdzić wymiary czy zmieści się w podstawie.
MM4zda napisał(a):Chciałbym kupić tego banner, ale już nie wiem który...
Może tego brać ?
https://www.bannerbatterien.com/pl/Prod ... 65-15-ASIA
MM4zda napisał(a):Ctek xms 10
MM4zda napisał(a):Dzięki kolego, zamawiam go
Zanim go zamontuje do auta to bym sobie go doładował, mam Ctek xms 10, zawsze ładować go na ikonie auta czy przełączyć na tryb AGM? Doradzcie proszę, nie chce popsuć nowego Aku
Załączniki
worn napisał(a):worn napisał(a):U siebie od około miesiąca słyszę te same stuki. Łatwo słyszalne gdy skręcam kierownicą na postoju. Też lewa strona.MM4zda napisał(a):Byłeś może już z tym w ASO?
No więc w końcu byłem w ASO. Skończyło się na wyczyszczeniu i nasmarowaniu zacisku hamulcowego. Trochę mnie to zaskoczyło, ale stukania póki co nie ma.
Palmer napisał(a):worn napisał(a):worn napisał(a):U siebie od około miesiąca słyszę te same stuki. Łatwo słyszalne gdy skręcam kierownicą na postoju. Też lewa strona.MM4zda napisał(a):Byłeś może już z tym w ASO?
No więc w końcu byłem w ASO. Skończyło się na wyczyszczeniu i nasmarowaniu zacisku hamulcowego. Trochę mnie to zaskoczyło, ale stukania póki co nie ma.
Czy po kilku miesiącach od naprawy, problem rzeczywiście został zażegnany?
Rafał Witecki napisał(a):Założyłem kilka dni temu nowy komplet zimowych kół 18" z oryginalnymi używanymi felgami oraz czujnikami ciśnienia.
Rafał Witecki napisał(a):Zatem dopompowałem do wartości nominalnych i czekam
Rafał Witecki napisał(a):Pierwszy odczyt ciśnienia w aplikacji (i na wewnętrznym display'u) wykazał nieco za niskie ciśnienia – około 2,2 ATM na każdym kole.
MarcinJ napisał(a):Zaczęła mi drżeć/stukać przednia szyba boczna od kierowcy. Albo z zimna się coś skurczyłoalbo obluzowało. Ewidentnie szyba, bo wystarczy w czasie jazdy docisnąć ją łokciem lekko i jest cisza.
Jadę za tydzień na "zerową" wymianę oleju po 3 tyś to zgłoszę i ciekawe co powiedzą.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość