Aktualizacje Mazda Connect

Mazda3 BP 2019–

Postprzez darrecki » 22 lis 2020, 10:39

zibid napisał(a):Mazdę mam z 2013r. z listopada (pierwszy transport z Japonii) oprogramowanie było 29.00.000 ja zmieniłem je na 56.00.210. a teraz chciałem je zmienić na nowsze i kicha coś zwaliłem. <płacze>


To jest dział Mazdy BP 2019+, dla 2013 masz dział BM/BN – tam też jest wątek odnośnie MZD Connect.
Ale uprzedzę fakty – bez specjalistycznego sprzętu raczej nic nie zrobisz. Polecam amerykańskie forum mazda3revolution i słowa klucze +bricked +bootloop, tam próbowali reanimować takie padaki. Nie zagłębiałem się w temat, swojego póki co jeszcze nie uwaliłem.
Avatar użytkownika
Moderator
 
Od: 14 cze 2006, 00:01
Posty: 2604 (39/118)
Skąd: UK - Worcs, PL - Rzeszow
Auto: 1. Mazda 3 BM Skyactiv-D
2. Mazda 2 DJ Skyactiv-G

Postprzez Palmer » 22 lis 2020, 18:21

Przykre, że tak się stało a przecież już nazwa katalogu z zawartością uczula na rocznik modelowy 2019~:
Mazda CONNECT II Firmware 2019 ~

a w katalogu wyżej jest plik tekstowy o nazwie MODEL WARNINGS.txt:
WARNING..!

FIRMWARE IN THIS "MAZDA CONNECT II 2019 ~" FOLDER
IS ONLY, REPEAT ONLY FOR THE FOLLOWING MAZDA MODELS......

MAZDA CX-30 (DM Model Code in VIN).
MAZDA 3 (BP Model Code in VIN, or all new Next Generation Mazda 3 made from 2019 ~).

******************************************

IF YOU HAVE ANOTHER MAZDA MODEL
(2012 to Current) THEN LOOK INSIDE
THE "MAZDA CONNECT Firmware" FOLDER
for the Correct FIRMWARE, Etc.
Początkujący
 
Od: 31 lip 2020, 08:21
Posty: 8 (16/0)
Skąd: Dolny Śląsk
Auto: Mazda 3 sedan IV Skyactiv-G, AT

Postprzez zibid » wczoraj, 00:08

andrep napisał(a):No właśnie :) , jak reset nie pomoże to zakup w necie.Niestety przerwanie aktualizacji tak się kończy :(
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 1&t=209444

Czytając te informację z folderu nr 2 z linka który wcześniej podałem to powinien reset pomóc...


No niestety żaden reset nie pomógł i skończyło się na kupnie.
W tym który kupiłem jest 59.00.502 a jest to program, który ma blokadę. Chcę wgrać AA i nie wiem czy bez wgrania wcześniej AiO da się to bez problemu zrobić?

Pozdrawiam.
Początkujący
 
Od: 31 mar 2014, 20:49
Posty: 8 (0/1)
Auto: Mazda 3, BM 2013r. 120 KM, SDN, Sky Energy.

Postprzez k.siwczyk » wczoraj, 07:39

zibid napisał(a):
andrep napisał(a):No właśnie :) , jak reset nie pomoże to zakup w necie.Niestety przerwanie aktualizacji tak się kończy :(
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 1&t=209444

Czytając te informację z folderu nr 2 z linka który wcześniej podałem to powinien reset pomóc...


No niestety żaden reset nie pomógł i skończyło się na kupnie.
W tym który kupiłem jest 59.00.502 a jest to program, który ma blokadę. Chcę wgrać AA i nie wiem czy bez wgrania wcześniej AiO da się to bez problemu zrobić?

Pozdrawiam.


To nie jest dział dla modelu BM, BP na całkowicie inne oprogramowanie. Napisz dla w innym dziale. Tam może Ci ktoś pomoże.
Początkujący
 
Od: 15 lis 2020, 12:18
Posty: 22
Auto: Mazda 3 BP 2019 Hikari MT6 122KM

Postprzez MM4zda » wczoraj, 18:15

Ty się już lepiej nie bierz za aktualizacje <lol>
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 19 wrz 2019, 14:00
Posty: 64 (2/7)
Auto: Mazda 3 Hikari + Luxury Black 2019

Postprzez zibid » dzisiaj, 01:02

MM4zda napisał(a):Ty się już lepiej nie bierz za aktualizacje <lol>


A jednak będę próbował. Więcej jak zepsuć nie mogę. <lol> <nauka>
Początkujący
 
Od: 31 mar 2014, 20:49
Posty: 8 (0/1)
Auto: Mazda 3, BM 2013r. 120 KM, SDN, Sky Energy.

Postprzez andrep » dzisiaj, 05:58

Zawsze możesz wrócić do wcześniejszego , zrobić tzw. downgrade <oczko>
Kolega miał podobny problem więc zrób podobnie jak pod poniższym linkiem , i w tym wątku już zakończmy temat bo nas <killer>
https://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtop ... 4#p3430994
Mazda CX3 AWD Obrazek
Avatar użytkownika
Forumowicz
 
Od: 26 sty 2016, 16:58
Posty: 1883 (57/126)
Skąd: Kraków
Auto: Mazda CX3 2016,Soul Red, AWD 2.0 154 KM AT,Sky Passion+Pakiet Saffety

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: jezyk69 i 1 gość

Moderator

Moderatorzy 3 / 323