Witam.
Cztery dni temu kupiłem mazdę 3 z 2018 roku z systemem bose i mam taki problem, że przednie tweetery charczą/ trzeszczą. Wydaje mi się, że dzieje się to w średnim zakresie tonów, strasznie irutujące bzyczenie jakby była membrana porwana, nawet podczas rozmowy przez bt. Słychać to nawet przy ustawieniu basu i treble na minimum i głośności na 15. Posiadam też mazdę 2 z 2017 z normalnymi głośnikami i nie mam w niej takiego problemu. Wyviągnąłem głośniki ale nie zauważyłem żadnych uszkodzeń. W internecie nie mogę znaleźć nic na ten temat, jak coś to tylko o odklejającej się membranie w głośnikach drzwiowych ale nic o wysokotonowych. Zmagał się ktoś z czymś takim? Za pomoc z góry dziękuję.
Trzeszczące głośniki wysokotonowe Bose
Strona 1 z 1
Mazda 3 2013-2018 z Bose nie ma tweeterów.
Ma system 9 głośników, tweetery są w 6 i CX5, gdzie głośników jest łączcie 11.
W 3 masz
2 w drzwiach przednich – bas
2 w podszybiu
1 centralny na desce
2 z tyłu w drzwiach
2 na tylnym podszybiu albo w słupkach (sedan / HB)
Te 7 to średnio tonowe.
Ja w BM zmieniałem przednie midy na coaxiale – różnica ogromna.
Także jak masz problem z głośnikami i jest on z przodu, od razu proponuję zmienić głośniki. Jest wątek na forum o zmianie audio. Możesz też podmienić tył z przodem, bo głośniki są takie same. Jak dalej będzie problem, to będzie to niestety walnięty wzmacniacz
Ma system 9 głośników, tweetery są w 6 i CX5, gdzie głośników jest łączcie 11.
W 3 masz
2 w drzwiach przednich – bas
2 w podszybiu
1 centralny na desce
2 z tyłu w drzwiach
2 na tylnym podszybiu albo w słupkach (sedan / HB)
Te 7 to średnio tonowe.
Ja w BM zmieniałem przednie midy na coaxiale – różnica ogromna.
Także jak masz problem z głośnikami i jest on z przodu, od razu proponuję zmienić głośniki. Jest wątek na forum o zmianie audio. Możesz też podmienić tył z przodem, bo głośniki są takie same. Jak dalej będzie problem, to będzie to niestety walnięty wzmacniacz

- Od: 14 cze 2006, 00:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Strona 1 z 1