Witam serdecznie,
Mój problem jest następujący:
Złącze OBD2 jest prawdopodobnie jakąś przeróbką, dodaję zdjęcie
Co można w takiej sytuacji zrobić aby podpiąć auto pod komputer, ponieważ wskazuje błędy, przeszło w tryb działania awaryjnego
Z góry dziękuję za pomoc
Złącze OBD 2 dziwna kostka , Mazda 3, 2013
Strona 1 z 1
To wygląda jak złącze ISO do radia.
Jeśli jakiś druciarz odwalił taki numer ze złączem OBD, strach pomyśleć w co jeszcze swoje łapska włożył.
Przede wszystkim musisz sprawdzić, czy kable w tym złączu są oryginalne, czy gdzieś sztukowane, a jeśli to gdzie. Podaj ich kolory, a ja poszukam jak to ma wyglądać w oryginalnym złączu.
Jeśli jakiś druciarz odwalił taki numer ze złączem OBD, strach pomyśleć w co jeszcze swoje łapska włożył.
Przede wszystkim musisz sprawdzić, czy kable w tym złączu są oryginalne, czy gdzieś sztukowane, a jeśli to gdzie. Podaj ich kolory, a ja poszukam jak to ma wyglądać w oryginalnym złączu.
- Od: 14 cze 2006, 01:01
- Auto: 1. Mazda CX60 KH PHEV
2. Mazda 3 BM Skyactiv-D
Ale druciarnię ktoś odwalił
Po kolorach przywrócisz wszystko do ładu, a to "cudo" to może być po jakimś alarmie pozostałość – ja podobne druciarstwo w MPSie wyrywałem, ale gniazdo OBD na szczęście było sprawne...
- Od: 26 gru 2015, 09:57
- Auto: Mazda3 BL MPS '11 2.3T
Mazda3 BM '16 2.0 [*]
Mazda3 BN '18 2.0
Ja pier.....ę ale kicha. Jak tak można? Takich macherów to tylko
.
Martino jak nie dasz rady sam to napisz skąd jesteś. Pewnie znajdzie się jakaś dobra dusza w okolicy.

Martino jak nie dasz rady sam to napisz skąd jesteś. Pewnie znajdzie się jakaś dobra dusza w okolicy.
RobertPi napisał(a):Ja pier.....ę ale kicha. Jak tak można? Takich macherów to tylko.
Zawiercie, woj. śląskie
Potrzebna pomoc z kabelkami. Może polecicie kogoś kto by się podjął doprowadzenia tych kabli
- Od: 4 kwi 2025, 09:38
- Auto: Mazda 3, 2013, BM, 2.0, 165 km
Strona 1 z 1